Om jobbet

Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats.

Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet.

Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.

Arbetsplatsen
På Dalajärs förskola arbetar vi för att skapa en miljö som inbjuder barnen till delaktighet och medbestämmande. Vi har en stor tilltro till barnet och att de har en stor kompetens för lärandet. Vårt arbetssätt bygger på trygghet och goda relationer där ett nära samarbete med föräldrarna om barnets utveckling och lärande ligger som en grund för verksamheten. Vi anser att leken är grunden för allt lärande och genomsyrar hela vår verksamhet. Vi vill att det ska vara roligt att lära sig. I den fria leken får barnen bland annat utveckla sin förmåga att samarbete och att kompromissa, hur man är en bra kompis, utveckla sin fantasi och nyfikenhet, träna sina sociala färdigheter och förstå sin vardag.

Förskolan är vackert belägen vid fritidsområdet Dalabadet i utkanten av Trelleborg, med gångavstånd till strand, naturreservat och fiskehamn. Vi har sex avdelningar var av en är en kommunikationsavdelning. Vi erbjuder en stimulerande inomhusmiljö som ändras efter barngruppens intresse och behov och erbjuder olika rum för lärande i lek, rörelse och skapande. På vår stora gård finns en varierande miljö som skapar nyfikenhet och uppmuntrar till äventyr och upptäckter. Barnperspektivet är alltid i fokus. Förskolorna är certifierade och arbetar med kontinuerliga mål inom grön flagg. Dalajär förskola är med i projektet Ifous (Innovation, forskning och utveckling i Skola och Förskola) som pilot under 3 år.

Vill du vara med och utveckla vår verksamhet är du rätt person att söka!

Arbetsuppgifter
Som förskollärare har du det övergripande ansvaret för barnets välbefinnande och utveckling. Du arbetar för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Tillsammans med dina kollegor arbetar ni utifrån aktuella styrdokument. Ni planerar, genomför, dokumenterar och utvärderar det pedagogiska arbetet. Du utformar den pedagogiska verksamheten och miljön efter barnens behov och intressen. Att skapa utmaningar i lärandet och att dokumentera lärprocesserna tillsammans med barnen tillhör vardagen. Du är villig att driva både din egen och förskolans utveckling framåt. Ditt arbete präglas av en tydlig respekt för individen samt en bra relation till barn, föräldrar och kollegor.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad förskollärare. Meriterande är om du har utbildning i TAKK. Du är engagerad, nyfiken och väl insatt i läroplanen. Du skapar trygghet och sätter barnens bästa i fokus. Du är tydlig och trygg i din yrkesroll och vill bidra med din kompetens på en förskola där utveckling av verksamheten ständigt pågår. Du har förmåga att tillsammans med dina kollegor driva frågor framåt och åstadkomma goda resultat. Du är lyhörd, tillmötesgående och skapar goda relationer till barn, kollegor och föräldrar. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Din kreativitet smittar av sig på andra och skapar ett engagemang. Stor vikt kommer läggas på god samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

Arbetstid/varaktighet
Tillsvidareanställning ,100%

Tillträde
Snarast enligt överenskommelse

Kontaktperson
Christina Persson-Lundberg, Förskolechef, 0708-81 75 03

Sofie Paxer, Lärarförbundet, 0708-81 74 62
Ronnie Johansson, Lärarnas Riksförbund, 0410-73 34 14

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Intervjuer kommer att ske löpande.

Sista ansökningsdag
2017-03-01 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post. Blir du kallad till intervju ber vi dig att ta med ett utdrag ur belastningsregistret.

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss!
Jobbfakta
Publicerad

3 dagar sedan

Sista ansökningsdag

1 mars

Om företaget