Studie- och yrkesvägledare, vuxenutbildning

Studie- och yrkesvägledare, vuxenutbildning

Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till en attraktiv arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.

Arbetsplatsen

Vill du jobba med arbetsmarknadsfrågor och kompetensförsörjning? Har du energi och mod att skapa nya metoder och arbetssätt för att lyckas med detta uppdrag? Är svaret ja på dessa frågor kan du vara den vi söker. Hos oss får du möjlighet att arbeta i en verksamhet som gör skillnad på riktigt, både för medborgaren, näringslivet och kommunen. Du får arbeta i en miljö där utvecklingsarbete är en naturlig del av vardagen och där du bidrar med din kompetens för att vi ska nå våra mål. Vi lever vår värdegrund och det är viktigt att du i ord och handling står bakom vår värdegrund och vårt arbetsmarknadsperspektiv.

Arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bestå i att vägleda, informera och motivera våra sökande och studerande genom samtal, enskilt och i grupp. Uppdraget innebär också administrativa uppgifter där du bland annat tar ett stort ansvar i ansöknings- och antagningsprocessen i våra olika utbildningar. Tillsammans med rektorer, lärare och administrativ personal följer du våra sökande och studerande genom hela studietiden och arbetar för att alla studerande ska få förutsättningar att lyckas med sina studier. Arbetet innebär samverkan med arbetsmarknadssekreterare och övrig personal i Arbetsmarknadsförvaltningen samt externa samverkanspartners. Du kommer även att jobba i vårt digitala lärcentrum varför vi förutsätter att du har digitalt intresse.

Du är en av tre studie- och yrkesvägledare på vuxenutbildningen och ingår i arbetslag tillsammans med SYV och administratörer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad studie- och yrkesvägledare, gärna med erfarenhet från vuxenutbildning. Du är passionerad i ditt uppdrag och tycker att det är roligt att vägleda. Din förmåga att kommunicera är ditt viktigaste arbetsredskap och vi ser gärna att du har erfarenhet av både individuella samtal och att hålla i gruppverksamhet. Du tar del av aktuell forskning och vågar tänka nytt. Som person är du utvecklingsinriktad och har förmåga att se såväl detaljer som helheter. Du trivs med att arbeta i en miljö som ställer höga krav på ansvarstagande och flexibilitet. Att leverera resultat ser du som en självklarhet. Vidare har du förmågan att både arbeta självständigt och i samarbete med andra.

Enligt lagen om registerkontroll (2000:873) skall den som erbjuds anställning lämna ett utdrag ur belastningsregistret.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Arbetstid/varaktighet
Heltid/vikariat t o m 2023-07-31.

Tillträde
Augusti eller enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdag
2022-07-17 via vårt rekryteringssystem.

Kontaktperson
Rektor Vuxenutbildningen Camilla Kronholm, 0729-76 51 13.

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss!
Mer info