Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats.

Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet.

Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.

Arbetsplatsen

Vill du arbeta med arbetsmarknadsfrågor? Brinner du för att påverka och utmana samhällets strukturer? Har du energi och mod att skapa nya metoder och arbetssätt? Är svaret ja på dessa tre frågor har du goda förutsättningar att passa in i den profil som arbetsmarknadsförvaltningen i Trelleborgs kommun efterfrågar. Hos oss får du möjligheten att visa resten av Sverige hur man framgångsrikt driver processer kring arbetsmarknadsarbete.

Arbetsuppgifter

Som arbetsmarknadssekreterare kommer du att arbeta för att tillsammans med individen komma fram till en aktiv arbetsmarknadsplanering som riktar sig mot arbete och självförsörjning. Du kommer att med hjälp av individuella planeringar se till att den sökande sätter upp både kortsiktiga och långsiktiga mål för en egen försörjning. Du kommer att jobba i vår arbetsmarknadsprocess som arbetar med planering och uppföljning för ej självförsörjande trelleborgare.

Dina dagliga arbetsuppgifter sker i nära samverkan med samverkanspartners, både med Arbetsförmedlingen, andra myndigheter och med näringslivet. Då mycket av arbetet sker i samverkan krävs det att du är bra på samarbete och ser fördelar med samverkan.

Kvalifikationer

Vi söker dig med Samhälls- och/eller beteendevetenskaplig högskoleutbildning och stort intresse för arbetsmarknads- och utbildningsfrågor. Du ska ha erfarenhet av arbetsmarknadsarbete samt vara van vid att självständigt organisera ditt arbete. Arbetet förutsätter att du tror på att höga förväntningar leder till höga prestationer, att ställa krav är något positivt och att du i ord och handling tror på individens vilja och förmåga att göra egna val. Din förmåga att kommunicera är ditt viktigaste arbetsredskap och vi ser gärna att du har erfarenhet av både individuella samtal och att hålla i gruppverksamhet. Vi vill också att du är målinriktad och van vid att kunna leverera resultat.

Då verksamheten är under ständig förändring förutsätter arbetet att du är flexibel, kreativ, har förmågan att fatta självständiga beslut och trivs med att arbeta inom en processtyrd verksamhet. Arbetet förutsätter god kunskap om den regionala arbetsmarknaden.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Arbetstid/varaktighet

Vikariat 12 månader

Tillträde

Snarast eller enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdag

2019-04-25 via vårt rekryteringssystem.

Kontaktperson

Enhetschef Rehanna Ståhlstierna, 0410-73 32 63

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss!