Stödpedagog

Stödpedagog

Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats.

Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet.

Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.

Arbetsplatsen
LSS Korttids och fritids verksamhet riktar sig till barn och ungdomar med funktionsvariationer enligt LSS i åldern 0-20 år (vissa undantag kan förekomma).Verksamheten består idag av fyra olika enheter placerade i norra och centrala Trelleborg med goda förbindelser via kollektivtrafik. Arbetsgruppen på korttids och fritids är ett glatt gäng med god sammanhållning samt mångårig kompetens och erfarenhet med arbetet med barn och ungdomar inom LSS.

Arbetsuppgifter
Som stödpedagog arbetar du på uppdrag av enhetschef och ingår i verksamhetens baspersonal i det vardagsnära arbetet med våra barn och ungdomar. Du och dina kollegor, stöttar och vägleder barn och ungdomar utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt i deras vardag med bland annat; omsorg/hygien, utveckling och lärande, självbestämmande, matlagning, städ etc.

Hos oss kommer alltid barnets bästa i främsta rummet och vi arbetar alltid efter ett lågaffektivt bemötande och ett salutogent synsätt.

Vidare arbetar vi med tydliggörande pedagogik samt efter grundtanken att Barnen alltid gör så gott de kan. Struktur och förberedelser är centralt i vårt dagliga arbete.

Som stödpedagog har du ett utökat ansvar över det pedagogiska arbetet i verksamheten. Du förväntas bland annat att omvärldsbevaka nya arbetssätt, metoder och hjälpmedel för målgruppen och arbeta med LSS- övergripande frågor på uppdrag av ledningsgruppen. Du som pedagog ska även kunna metodhandleda kollegor och du är delaktig i att upprätta genomförandeplaner och säkerställa att de håller en hög kvalitet samt efterföljs i praktiken.

Ensamarbete samt hot och våld kan förekomma på arbetsplatsen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har universitets eller högskoleutbildning inom beteendevetenskap eller pedagogik, alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du ska ha tidigare erfarenhet av arbete med målgruppen. Du ska kunna göra barnobservationer samt kunna använda dina iakttagelser för att sträva efter att förbättra verksamheten för våra barn och ungdomar. Vi ser att du är väl förtrogen med dokumentation.

Vidare har du god självkännedom., är högt ansvarstagande samt har en god samarbetsförmåga. Du är flexibel, öppen och ser möjligheter istället för hinder.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

B-körkort är ett krav.

Arbetstid/varaktighet
Tillsvidareanställning, heltid eller deltid enligt överenskommelse. Schemalagd arbetstid dag, kväll och helg.

Tillträde
Enligt överenskommelse.

Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk av annan personal.

Kontakt
Marina H- Rasmussen 0708- 817 236

Fackliga kontakter: www.trelleborg.se/facket

Sista ansökningsdag
2019-10-23 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post.

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss!
Mer info