Stödpedagoger

Stödpedagoger

Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.

Arbetsplatsen
Inom LSS verksamheten finns ett antal gruppboenden, daglig verksamhet, barn- och ungdomsboenden samt korttids och fritidsverksamhet. Gruppbostäderna Väduren och Maglarp är förstärkta boenden för vuxna personer med autism och/eller autismliknande tillstånd.

Vi utgår ifrån ett brukarorienterat synsätt där brukarna ges stöd och service utifrån individuella behov. Målet är att ge brukarna självständighet, självbestämmande och delaktighet i så stor utsträckning som möjligt, utifrån varje brukares förmåga.

Vi söker nu 2 stödpedagoger med följande placering: 1 st på Vädurens gruppboende, och 1 st till vårt boende i Maglarp.

Arbetsuppgifter
Ditt uppdrag som stödpedagog innebär att du har ett utökat ansvar och mandat kring frågor som rör den pedagogiska delen som har betydelse för den enskilde. Det handlar om bl.a. metoder och strategier i arbetet, upprättande av genomförandeplaner samt uppföljning att det brukarnära arbetet fortlöper enligt genomförandeplanen. I ditt uppdrag förväntas du utgå ifrån ett pedagogiskt synsätt, är kvalitetsmedveten, noggrann och mån om att leva upp till mål som finns i verksamheten.

Du handleder kollegor i det brukarnära arbetet och du är själv delaktig i planerade insatser och aktiviteter tillsammans med brukaren. I ditt uppdrag behöver du kunna analysera och finna lösningar på problem och utveckla verksamheten genom bland annat omvärldsbevakning.

Som stödpedagog förväntas du vara en engagerad och drivande person, som är mån om de enskildes självständighet, självbestämmande och att skapa en fungerande och positiv vardag för den enskilde. Som person har du en positiv inställning, flexibilitet och en god samarbetsförmåga. I handledningen behöver du ge stöd för att stärka kollegors förmåga till reflektion och analys i samband med planering, genomförande och uppföljning i verksamheten.

Du kommer att arbeta enligt schema med oregelbundna tider samt med tjänstgöring varannan helg.

Kvalifikationer
För att arbeta som stödpedagog krävs eftergymnasial utbildning, minst 200 YH- poäng eller 60 högskolepoäng, med inriktning mot funktionshinderområdet och/eller en kombination som av arbetsgivaren bedöms relevant för uppdraget. Vi ser gärna sökande med en pedagogisk utbildning i basen, såsom t.ex. speciallärare, pedagoger.

Du ska ha erfarenhet av pedagogiskt arbete samt med målgruppen, strukturerat arbete med tydliggörande pedagogik, kunskap om olika funktionssättningar och alternativa kommunikationssätt. Du ska ha kunskaper om LSS lagstiftningen.

Hot och våld kan uppstå, vilket gör att du i ditt uppdrag, förväntas kunna arbeta låg affektivt och anpassa ditt förhållningssätt utifrån brukarens behov och problematik. Du arbetar utifrån ett lösningsfokuserat förhållningssätt och behöver kunna hantera oförutsedda händelser på ett lugnt och säkert sätt. Du ska kunna följa instruktioner och lagstadgade krav och föreskrifter som är kopplade till arbetet.

Du har ett positivt förhållningssätt och en god självinsikt. Du är en person med yrkesmässig mognad som är ansvarstagande och har ett kreativt tankesätt. Du har förmåga att arbeta såväl i grupp som självständigt och tar egna initiativ.

Du behöver ha en stark vilja och drivkraft att främja människors utveckling utifrån deras förutsättningar.

Arbetet kräver att du har B-körkort för manuellt växlad bil.

Arbetet förutsätter utifrån det utökade pedagogiska ansvaret att du har en god administrativ förmåga, är van vid att arbeta i dokumentationsprogram och behärska svenska språket väl i både tal och skrift. Arbetet kräver att du har goda kunskaper att arbeta i Microsoft Office-programmet.

Meriterande

Teckenspråk, TEACCH, tecken som stöd

Genomgått utbildning i hot och våld

Tidigare erfarenhet av dokumentationssystemet Lifecare eller Procapita.

Före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas. Ansökan om utdrag sker:

https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret

Arbetstid/varaktighet
Heltid, 100%

Arbetstiderna är varierade. Schema förlagt: dag, kväll och helg.

Tillträde
Provanställning kan komma att tillämpas / tillsvidareanställning fr.o.m. snarast enligt överenskommelse.

Kontaktperson
Enhetschef Anna Englund 073-351 10 88

Fackliga kontakter
www.trelleborg.se/facket

Sista ansökningsdag
Vänta inte med din ansökan. Urval och intervjuer sker löpande. Sista ansökningsdag 2021-01-31

Ansök via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post.

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss!
Mer info