Museipedagog med ansvar för butik, café och värdskap

Museipedagog med ansvar för butik, café och värdskap

Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.

Arbetsplatsen
Kultur- & fritidsförvaltningen skapar möjlighet till möten för Trelleborgs barn, ungdomar och vuxna, med kultur, evenemang, idrott- och sport som gemensam nämnare. Tillsammans levererar vi kunskap, upplevelser och service inom såväl den egna som andra förvaltningar i kommunen, men också till föreningar och besökare på våra olika anläggningar. De mötesplatser som skapas inom kultursektorn är viktiga för många Trelleborgare.

Trelleborgs Museer går tillbaka på en fornminnesförening, grundad 1898. De idag omfattande samlingarna har sin bas på Söderslätt och består främst av allmän kulturhistoria, fotografier och konst. Museet har en ambitiös utställningsverksamhet med stor bredd, allt ifrån samtidskonst, till den internationellt mycket omtalade Skateholmsutgrävningen, nu med nya rön från den senaste dna-forskningen.

Trelleborgen, som är en delvis rekonstruerad vikingatida borg med tillhörande vikingagård och museum, har en bred verksamhet, och är ett mycket attraktivt turistmål. Axel Ebbes Konsthall innehåller skulptören Axel Ebbes samlade konst och kommer att byggas ut för att ge plats även för tillfälliga utställningar.

Museerna har en omfattande pedagogisk verksamhet, många stora evenemang, egen utställningsformgivning och bokproduktion. På museet finns biograf, grafisk verkstad, film- och fotostudio och mycket mer. Vi har ett väletablerat samarbete med universitet och forskarvärlden. Personalen är kompetent, engagerad och ambitiös.

Vårt mål är att bidra till ett dynamiskt, inkluderande och engagerande kulturutbud och ta emot Trelleborgs kommuns invånare och besökare från när och fjärran, oavsett ålder, kön, socioekonomisk bakgrund, etnicitet och funktionsvariation. Trelleborgs Museer vill vara en röst för demokrati och allas lika värde. Museet vill uppmuntra till engagemang, kreativitet och eget skapande.

Arbetsuppgifter
Med Trelleborgen som bas erbjuder vi dig en kreativ och omväxlande arbetsplats, där du kommer att ha särskilt ansvar för det första mötet med anläggningens besökare. Du kommer att ansvara för och utveckla Trelleborgens butik och café samt arbeta museipedagogiskt med programverksamhet och skolbokningar. En central del av rollen handlar om att ge våra besökare ett förstklassigt och lustfyllt bemötande, oavsett om du befinner dig i museets reception eller ute på vikingagården.

Trelleborgens museibutik har ett nischat utbud med produkter som har en tydlig koppling till platsen och speglar dess historia. Café Oden erbjuder våra besökare en lugn plats att koppla av med en fika i en annorlunda miljö. Dessa koncept kommer du att vidareutveckla och ta till nya höjder. Du kommer dessutom att ansvara för administrationen och den dagliga driften av dessa verksamheter.

På Trelleborgen bedrivs en livlig publik verksamhet som riktar sig till såväl skolor som turister, föreningar och allmänhet. Ditt ansvar kommer vara att omsätta din akademiska kunskap i en museipedagogisk förmedling som kännetecknas av kreativitet, delaktighet och lyhördhet. Du kommer att planera och genomföra en bred spännvidd av aktiviteter som riktar sig till en mångfald av målgrupper.

I ryggen kommer du ha en större museiorganisation där vi stöttar varandra, utbyter erfarenheter och rycker in där det behövs.

Kvalifikationer
Du som söker tjänsten har:
  • en akademisk examen i arkeologi, historia eller andra ämnen som vi bedömer som likvärdiga
  • arbetslivserfarenhet av pedagogiskt arbete
  • arbetslivserfarenhet av butik, café eller likvärdig verksamhet
  • förmåga att formulera dig väl på svenska och engelska, i såväl tal som skrift
Meriterande:
  • B-körkort
  • Språkkunskaper som exempelvis tyska eller danska
  • Erfarenhet av historiska hantverkstekniker
  • Erfarenhet av friluftsliv
  • Erfarenhet av teater, drama, levande rollspel eller liknande
  • Erfarenhet av administration
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Arbetstid/varaktighet
Tillsvidare, 100%

Tillträde
2021-07-01 eller enligt överenskommelse.

Före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur Polisens belastningsregister uppvisas.

Kontakt
Ola Lundin, museichef, 0410 - 73 30 48

Eva-Linda Olofsson, museipedagog, 0410 - 73 30 41

Fackliga kontakter: www.trelleborg.se/facket

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2021-02-28 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post.

Vi tillämpar löpande urval så vänta inte med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss!
Mer info