Group Finance Controller till Trelleborg AB

Group Finance Controller till Trelleborg AB

Trelleborg AB söker nu en Group Finance Controller som kommer att arbeta i en intressant roll med koncernredovisning, konsolidering samt IFRS. Den här tjänsten passar dig som har erfarenhet av en liknande roll, har arbetat på en revisionsbyrå och har reviderat koncerner alternativt har arbetat med redovisning på ett större internationellt bolag.

På Trelleborg erbjuds du en positiv och dynamisk miljö med engagerade kollegor som brinner för bolaget och dess produkter. Som Group Finance Controller ingår du i ett team med åtta anställda och rapporterar till VP Group Finance. Tjänsten innebär även internationella kontakter. Du är placerad på Trelleborgs globala huvudkontor i Trelleborg som ligger nära tågstationen. Välkommen att gå in på bolagets karriärsida där du kan läsa mer om värderingar och hur det är att arbeta inom Trelleborgkoncernen , https://www.trelleborg.com/sv-se/karriar

Huvudsakliga ansvarsområden:
  • Ansvarig inom Group Finance för cirka 60 bolag. I detta ligger främst uppföljning, kontroll och analys vid varje månadsbokslut. Därutöver på årsbasis avstämningar av bolagens lokala årsredovisningar mot det som rapporteras enligt IFRS.
  • Analysarbete
  • Delaktig i interna projekt
  • Delaktig i sammanställning av rapporter till koncernledningen.
  • Delaktig i arbete med kvartalsrapporter och årsredovisning för koncernen.
  • Delta i allmän utveckling av diverse rutiner inom Group Finance.
Vem är du?
För att lyckas och trivas i rollen tror vi att du är civilekonom och har ett intresse av att lära dig mer och fördjupa dig inom koncernredovisning. Du har erfarenhet från internationella bolag och har erfarenhet och förståelse för IFRS. Du är noggrann och tycker om att granska siffror och har öga för vad som är rätt eller fel. Du är en kommunikativ person med god samarbetsförmåga som stimuleras av en viss komplexitet och trivs med att ha mycket på gång samtidigt. Tjänsten innebär interaktion med många delar inom bolaget. Det är därför viktigt att du trivs med att interagera och kommunicera med människor på olika funktioner och nivåer samt uttrycker dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska. Du är en van användare av Excel och är intresserad att lära mer.

Har vi väckt ditt intresse?
Intervjuer sker löpande så ansök gärna så snart som möjligt. I den här rekryteringen samarbetar Trelleborg med MPYA Finance. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Kristina Bennet på tel. 0703-755075, kristina.bennet@mpya.se eller Johanna Andersson på tel. 0706-555730, johanna.andersson@mpya.se

Ansökan sker via www.mpyafinance.se.
Mer info
Område Trelleborg
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 15 mars 2021 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Trelleborg is a world leader in engineered polymer solutions for almost every industry on the planet. And we are where we are because our talents brought us here. By specializing in the polymer engineering that makes innovation and application possible, Trelleborg works closely with leading industry brands to accelerate their performance, drive their business forward-and along the way, shape the industry and progress that will benefit humankind in the exciting years ahead.