CFO med ansvar för Ekonomi - HR - IT till VA Gruppen i Trelleborg

CFO med ansvar för Ekonomi - HR - IT till VA Gruppen i Trelleborg

VA Gruppen i Trelleborg är en av Skånes ledande VA bolag med en årsomsättning som överstiger 350 MSEK och ca 150 medarbetare. Vi har ett nytt koncernkontor i Trelleborg där du kommer att vara placerad. Koncernen är expansiv och strävar efter att ligga i framkant avseende processtöd samt teknisk utrustning. Du kommer vara en viktig del i vår framtida utveckling både avseende processutveckling och affärsutveckling.

Arbetsbeskrivning
VA Gruppen är ett av södra Sveriges mest expansiva entreprenadföretag, där expansion och utveckling kommer att fortgå. Detta gör att rutiner och processer utvecklas kraftigt i koncernen. Nu söker vi en CFO som kommer att ansvara för ekonomiavdelningens drift och utveckling. Huvudsakliga arbetsuppgifter är koncernrapportering, projektrapportering, budget- och prognosarbete samt stöd åt koncernens HR och IT funktioner. En viktig arbetsuppgift är också att utveckla produktiviteten på avdelningen genom att effektivisera och sammanlänka IT-system.

Som CFO kommer du också vara en viktig länk till driften i verksamheten där du kommer att stötta organisationen i deras arbete att förbättra resultat, arbeta med analyser samt komma med förslag till förbättring och utveckling.

Ekonomiavdelningen i koncernen består idag av fem personer som du kommer att ha personalansvar för.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Ansvarig chef för ekonomi/IT/HR/administration
  • Tillsammans med styrelsen utveckla och stödja koncernens fortsatta expansion
  • Ansvara för bolagets administrativa IT-process stöd samt utveckling av dessa
  • Rapportering och framtagande av statistik
  • Analys av resultat- och balansräkning
  • Månadsbokslut både på bolags- och koncernnivå
  • Månatliga likviditetsrapporter
  • Arbeta med prognoser för den löpande verksamheten gällande resultat, likviditet och projektredovisning
  • Ad hoc analyser och rapporter för olika projekt
Kvalifikationer och personliga egenskaper
Vi söker dig som är utbildad civilekonom med minst 5 års erfarenhet av att arbeta som chef/ledare inom en ekonomiavdelning eller motsvarande. Du har erfarenhet och kompetens i att arbeta med projektstyrda organisationer inom entreprenad- eller byggbranschen samt gärna av controllerarbete. Du har även kompetens inom beskattningsområdet.

Du har ett gott siffersinne och en utpräglad analytisk förmåga kombinerat med noggrannhet. Du har även en god samarbetsförmåga, är stresstålig och har skinn på näsan.

Det är viktigt att du har ett starkt intresse av entreprenadbranschen. Som CFO kommer du att sitta i ledningsgruppen för koncernen.

Ansökan
I denna rekrytering har VA Gruppen valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Magnus Mellborg på 0766-471618. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Sista ansökningsdag är 201031.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening. Notera även att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar kandidaters personuppgifter se vår integritetspolicy https://sjr.se/gdpr/integritet...

Titel: CFO
Mer info
Område Trelleborg
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 8 nov 2020 (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.