Projekt- och Redovisningscontroller

Projekt- och Redovisningscontroller

Jönssons Sydgräv i Trelleborg AB befinner sig just nu under utveckling och tillväxt och därför har man behov av att rekrytera en Projekt- och Redovisningscontroller till ekonomiteamet.

Som Projekt- och Redovisningscontroller kommer du att arbeta brett inom ekonomi med projektrapportering‚ statistik‚ budget‚ prognosarbete, koncernbokslut etc. Du är länken mellan ekonomiavdelningen och driften och kommer alltså att stötta organisationen i deras arbete att förbättra resultat‚ analysera siffror samt komma med förslag till förbättring och utveckling.

Tjänsten är placerad på Sygrävs huvudkontor i Trelleborg. Den 1 augusti kommer man att flytta in i ett helt nybyggt kontor i västra Trelleborg. Ekonomiavdelningen består i dagsläget av en Ekonomi/Redovisningschef, 3 stycken Ekonomiassistenter samt 2 stycken HR-assistenter. Tjänsten rapporterar till Ekonomi/Redovisningschefen.

Arbetsuppgifter
 • Rapportering och framtagande av statistik
 • Analys av resultat- och balansräkningen
 • Framtagning av månadsbokslut både på bolagsnivå och på koncernen
 • Arbeta med prognoser för den löpande verksamheten gällande resultat, likviditet och projektredovisning
 • Ekonomisk rapportering
 • Ad hoc analyser och rapporter för olika projekt
 • Du kommer vara en viktig del vid implementering/utförande av företagets olika processer
Utbildning
Högskole- eller Universitetsutbildning inom Ekonomi.

Erfarenhet och kunskap
Vi söker dig som har minst 2-3 års erfarenhet i rollen som Controller samt har erfarenhet av koncernredovisning. Du har ett gott siffersinne, en utpräglad analytisk förmåga och är duktig på att utveckla processer.

Personliga egenskaper
Vi söker en jordnära person med en positiv och ödmjuk inställning. Du är van vid att arbeta mot uppsatta mål och mån om att leverera ett gott resultat. Vidare är du noggrann, samarbetsvillig och en person som gärna bidrar till att skapa god stämning på arbetsplatsen.

Ansökan
Har du frågor kring tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Erik Holmström, 0705-98 51 73, eller Johanna Herrlander, 0723-959106.
Tycker du att tjänsten verkar intressant så välkomnar vi din ansökan så snart som möjligt. Rekryteringen sker löpande och därför kan tjänsten komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut.

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 28 apr 2019 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Jönssons Sydgräv i Trelleborg AB är en koncern som består av fyra stycken företag verksamma inom områdena underhåll, VA-arbete, vägbygge, markarbete och exploatering. Bolagen har många års erfarenhet inom entreprenadbranschen och är verksamma över hela Skåne.

I verksamheten ingår följande bolag;
 • Jönssons Sydgräv i Trelleborg AB
 • Bröderna Jönssons Lyft & Transport AB
 • Månsson Entreprenad AB
 • VA Gruppen i Höör
Företaget erbjuder en komplett entreprenadverksamhet med ett brett spektra av erfarenhet och maskinutrustning. Honnörsord för verksamheten är ”Kvalitet” och ”Miljö” varför kunden tryggt kan lita på att de får rätt produkt till rätt pris och med minsta möjliga miljöpåverkan. Man vill gärna se sig som en problemlösare med resurser för att anta utmaningar utöver det vanliga.

Bolaget har ca 130 anställda och omsätter årligen över 300 MSEK. Man befinner sig just nu i en expansiv fas och har för avsikt att under kommande år utöka sin verksamhet ytterligare.