Systemförvaltare till Trelleborgs kommun

Systemförvaltare till Trelleborgs kommun

Vill du arbeta med system kopplat till energibranschen på en framtidsinriktad offentlig förvaltning? Då har vi kanske drömjobbet för dig! Du ges i denna roll stor möjlighet att själv sätta din prägel på arbetsuppgifterna och bidra till en bättre vardag för kommunens medborgare!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Trelleborg kommuns räkning dig som har ett intresse för ekonomi, en god koordineringsförmåga och som vill arbeta som systemförvaltare för kommunens debiteringssystem, BFUS. Kommunen behöver ersätta denna befintliga position och är nu i behov av en person som kan vara spindeln i nätet mellan de olika avdelningarna och förvaltningarna samt vara SPOC (Single Point of Contact) gentemot systemleverantören vid till exempel uppgraderingar och utbildningar i systemet.

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Trelleborgs kommun. Deras intention är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som systemförvaltare kommer du att arbeta på avdelningen för elnät i ett mindre team på 5 personer, med sammanlagt 30 kollegor på avdelningen. Avdelningen för elnät befinner sig inom den tekniska förvaltningen som omfattar totalt 150 personer. Den tekniska förvaltningen har bland annat till uppgift att säkerställa att kommunens elnät fungerar och du kommer att ingå i enheten för kund- och fakturasupport. Din uppgift blir initialt förvaltning av systemet BFUS (ett kund och fakturasystem) där du säkerställer drift och kommer vara ett tekniskt bollplank, dels internt mot den egna organisationen, men även gentemot systemleverantören. Du kommer även att arbeta med allmänna kundtjänstfrågor.

Du kommer till exempel att:
 • Planera systemuppdateringar
 • Utbilda kollegor
 • Ha en koordinerande roll mellan olika förvaltningar
Som ny i din roll och i teamet kommer du att tilldelas en mentor. I ett individuellt anpassat mentorskap kommer din mentor stötta dig med tips och råd i det dagliga arbetet. I tjänsten får du med tiden även chansen att vidareutveckla dig inom systemet. På arbetsplatsen kommer du mötas av ett coachande ledarskap som uppmuntrar till egna initiativ och mycket frihet under ansvar för både personlig och yrkesmässig utveckling!

Tjänsten passar dig som vill ha en bred roll med ett systemtekniskt ansvar. Du skall tycka om att arbeta med människor och vill vara länken mellan goda samarbeten.

Vi söker dig som

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning inom IT, gärna inriktning system. Du kan vara nyexaminerad men även ha ett antal års erfarenhet från arbetsmarknaden. Du skall ha arbetet med större komplexa system tidigare, kanske i en roll som systemadministratör, Super User eller systemförvaltare. Det är viktigt att du har en god känsla för service då du kommer att arbeta med kundtjänst gentemot invånarna i kommunen men även ha ett brett kontaktnät inom kommunen på de olika förvaltningarna och avdelningarna.
 • Eftergymnasial utbildning
 • Erfarenhet av systemförvaltning eller liknande
 • Ekonomisk erfarenhet/kompetens
 • Flytande i det svenska språket, både tal och skrift
Det är meriterande om du tidigare arbetet inom offentlig verksamhet och allra helst inom teknisk förvaltning.

Som person är du kommunikativ, ödmjuk och prestigelös. Initiativ värdesätts, likaså att du ställer upp för dina kollegor och stöttar vid behov.

Övrig information
 • Start: Omgående, med hänsyn till ev. uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Trelleborg
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Sök så snart som möjligt då vi går igenom ansökningarna löpande.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på mal04@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

* Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här
Mer info
Område Trelleborg
Yrkesroll Data & IT, Systemadministration
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Läs mer om hur det är att arbeta på Trelleborgs Kommun här