Social Media Officer till Trelleborg Group

Social Media Officer till Trelleborg Group

Har du en passion för sociala medier och kommunikation och vill utvecklas i en internationell miljö? Då är detta tjänsten för dig! Trelleborg Group söker nu efter en Social Media Officer som kan stötta kommunikationsteamet med skapande och publicering av innehåll på företagets sociala plattformar. Ansök redan idag då tjänsten är aktuell omgående!

Information om uppdraget

Trelleborg Group är organiserat i tre affärsområden och denna roll är placerad på gruppnivå där du kommer att ingå i en internationell miljö med interna och externa intressenter inom alla affärsområden. I rollen som Social Media Officer kommer du hantera verksamhetens dagliga aktiviteter på sociala medier, skapa inspirerande innehåll över nyckelkanaler så som LinkedIn, Facebook, Instagram och Twitter. Vidare arbetar du med ett brett spektrum av intressenter för att säkerställa att samtliga plattformar används på ett effektivt sätt i hela organisationen. Du kommer även få ta stort ägandeskap för Trelleborg Groups engagemang och arbete med föreningar i närområdet. Här ansvarar du för diverse sociala medier och medverkar på veckomöten med involverade klubbar för att ta fram värdefullt innehåll.

Du erbjuds
 • Ett konsultuppdrag där du kommer att vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult på Trelleborg Group. Tjänsten sträcker sig initialt på 6 månader med goda chanser till förlängning så länge båda parter är nöjda med samarbetet.
 • Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.
Arbetsuppgifter

I rollen som Social Media Officer kommer du bland annat få arbeta med:
 • Planera, skapa och leverera effektivt innehåll för sociala medier, med hänsyn till kanalspecifika krav, våra affärsmål och målgrupper.
 • Utveckla innehåll för gruppkampanjer, inklusive viss video- och grafisk produktion.
 • Sammanställa statistik på månadsbasis, kolla trender och eventuella förbättringsområden.
 • Kontrollera schemalagda inlägg för att säkerställa att allt som publiceras är korrekt.
Vi söker dig som
 • Har en utbildning inom kommunikation och marknadsföring eller har erferenhet av att ha arbetat i en liknande roll
 • Har god systemvana och är erfaren inom Photoshop
 • Är obehindrad i svenska och engelska i tal och skrift. Du kommer att kommunicera med såväl interna som externa kontakter samt skriva på engelska då detta är koncernspråket.
 • Erfarenhet inom Social Media Management för företagskonton främst Linkedin, Facebook, Twitter och Intagram. Det är även fördelaktigt om du tidigare har arbetat med WeChat och Adobe Creative Suite
Meriterande om du har erfarenhet och ett intresse av att skapa kortare videos och animationer för sociala kanaler.

Stor vikt i denna process kommer att läggas vid din motivation för tjänsten samt hur du är som person. Trelleborg Group söker efter en ambitiös och nyfiken person som motiveras av att lära sig nya saker och utvecklas i sin roll. Som person ser vi att du är:
 • Initiativtagande
 • Självgående
 • Orädd
Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid, initialt ett konsultkontrakt på 6 månader med goda chanser till förlängning så länge båda parter är nöjda med samarbetet.
 • Placering: Trelleborg
Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Trelleborg
Yrkesroll Marknadsföring
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Trelleborg är en världsledare inom specialutvecklade polymerlösningar som tätar, dämpar och skyddar kritiska applikationer i krävande miljöer. De innovativa lösningarna accelererar kundernas utveckling på ett hållbart sätt. Trelleborgkoncernen omsätter cirka 34 miljarder kronor och har verksamhet i ett 50-tal länder. Koncernen består av tre affärsområden: Trelleborg Industrial Solutions, Trelleborg Sealing Solutions och Trelleborg Wheel Systems. Trelleborgaktien har sedan 1964 varit noterad på börsen, och listas på Nasdaq Stockholm, Large Cap. Läs mer om bolaget HÄR och ta del av mer information om hur det är att vara anställd HÄR!