Commercial Director till Teknos

Commercial Director till Teknos

Har du tidigare erfarenhet av att leda och utveckla en verksamhet i en internationell kontext? Då kan denna tjänst vara rätt för dig. Här erbjuds du en viktig roll för företagets affärsutveckling och tillväxt. Du kommer att verka på såväl lokal som central nivå hos ett kundfokuserat och personligt bolag som står inför en spännande framtid. Läs gärna mer om rollen som Commercial Director hos Teknos.

Om vår kund

Teknos är en global färgproducent med verksamhet i över 20 länder i Europa, Asien och USA. Koncernen sysselsätter cirka 1 700 personer och har en årlig försäljning på cirka 408 miljoner euro. Teknos är en av de ledande leverantörerna av industriella ytbehandlingar med en stark position inom detaljhandel för konsument- och målerifärger. Teknos grundades 1948 och är ett av Finlands största familjeägda företag. Teknos erbjuder hållbara lösningar för en hållbar värld genom att tillhandahålla smarta och tekniskt avancerade färg- och ytbehandlingslösningar som skyddar och bevarar. Totalt har Teknos i Sverige cirka 150 anställda och omsätter cirka 600 miljoner kronor. Teknos huvudkontor ligger i Tranemo, men utreder möjligheterna att flytta kontoret närmare Borås eller Ulricehamn. Du kan läsa mer om företaget på www.teknos.se.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som Commercial Director hos Teknos har du det övergripande kommersiella ansvaret, vilket inbegriper ansvar för försäljningsstrategi, tillväxt, marginal och lönsamhet. Du leder samtliga TCG-verksamheter (Target Customer Groups) i Sverige, där du utvecklar organisationen i enlighet med såväl strategi som affärsmål.

Huvudsakliga ansvarsområden innefattar:
  • Driva och implementera affärsplan för försäljningsstrategi, affärsmål och tillväxt
  • Ansvara för försäljning och bruttomarginal för TCG-verksamheten i samråd med organisationens VD och Group Commercial Director
  • Säkra efterlevnaden av såväl globala som lokala riktlinjer och policys
  • Representera Teknos i branschevenemang och övriga forum
  • Omvärldsbevaka, genomföra marknadsanalyser och på andra sätt hitta nya potentiella kunder, både på befintliga marknaden såväl inom nya marknader
Rollen inbegriper personalansvar för sju direktrapporterande, vilket innefattar försäljningschefer, produktchef och kundtjänstchef. Du ingår i den svenska ledningsgruppen och rapporterar till bolagets VD samt samverkar med den globala organisationen och Group Commercial Director.

Din profil

Vi söker dig som har flerårig branscherfarenhet och tidigare har verkat inom en internationell matrisorganisation med dokumenterat goda resultat. Du har en akademisk examen inom ett för tjänsten relevant område. Du besitter ledarerfarenhet och har med fördel arbetat inom färg-, kem- eller kemiteknisk verksamhet. Vidare har du en djup förståelse inom säljledning och affärsutveckling samt gedigen erfarenhet av att arbeta med komplex analys. Du kommunicerar flytande på såväl svenska som engelska.

Som person är du rättvis, inflytelserik och resultatorienterad samtidigt som du har en stark samordningsförmåga. Din förmåga att motivera, coacha och engagera dina medarbetare är mycket god i kombination med att du skapar ett genuint förtroende. Du kommunicerar framgångsrikt till olika målgrupper på olika nivåer såväl internt som externt. Vidare trivs du med högt tempo och har förmågan att prioritera bland parallella uppgifter och deadlines. Dina analytiska färdigheter i kombination med goda affärskunskaper medför att du tar välgrundade beslut och genomför effektiva åtgärder.

Låter tjänsten intressant?
Välkommen med din ansökan via effektiv.se. Intervjuer kommer att ske löpande. Sista ansökningsdatum är 25 juli 2021. Vill du veta mer om tjänsten kontakta gärna Jens Lindroth på jens@effektiv.se eller Marie Wikström på marie@effektiv.se
Mer info
Område Tranemo
Yrkesroll Marknadsföring
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av AB Effektiv
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Effektiv är det personliga konsultföretaget inom rekrytering och bemanning. Vi vill att det skall vara enkelt för våra kunder och vår personal att arbeta med och hos oss. Därför är våra ledstjärnor Glada, Utforskande, Långsiktiga och Driftiga - ord som vi lever efter och som är receptet för att överträffa dina förväntningar.

För den här tjänsten förmedlar Effektiv kontakten och du kommer bli anställd direkt hos kundföretaget.