IT-samordnare

IT-samordnare

Har du ett stort intresse för IT och gillar att lösa tekniska problem samt delar gärna med dig av din kunskap till andra? Vill du samtidigt jobba i ett internationellt företag med korta beslutsvägar där du har stor möjlighet att påverka och utvecklas yrkesmässigt? Då kan rollen som IT-samordnare till OEM International i Tranås vara något för dig!

Om OEM International
OEM är en av Europas ledande teknikhandelskoncerner. Företaget är en värdeskapande länk mellan sina kunder och ledande tillverkare av produkter och system för industriella applikationer. Med en stark marknads- och försäljningsorganisation agerar OEM som leverantörernas förlängda arm på respektive marknad och strävar efter att göra dem till en ledande aktör inom sin nisch.

OEM har 37 rörelsedrivande verksamheter i 15 länder och erbjuder mer än 60 000 produkter från fler än 400 leverantörer, som med starka varumärken tillhör de ledande aktörerna inom sina respektive nischer. Koncernen, med en omsättning 2021 på 3,8 miljarder och cirka 900 anställda, har sitt huvudkontor i Tranås. Är du intresserad av att veta mer? Läs på www.oem.se.

Om arbetet
I rollen som IT-samordnare hos OEM kommer du att ingå i ett mindre team som gemensamt arbetar med hela koncernens IT. Du kommer att ansvara för säkerhet, drift, underhåll och support av IT-system samt förvaltning och utveckling inom IT-området och du samarbetar med övriga IT-samordnare i koncernens bolag. Dina arbetsuppgifter kommer att variera från strategiska IT-projekt till mer operativ användarsupport. Detta kommer exempelvis att innebära:
  • Utveckling av IT-säkerhet och förbättringsarbete av IT-processer
  • Användarsupport över e-post, telefon och Teams samt djupgående felsökning av både hård- och mjukvara
  • Allmän registervård samt administrativa uppgifter och dokumentation

Om dig
Vi ser att du som söker har ett brinnande intresse för IT och problemlösning. För att lyckas i rollen krävs minst avklarade gymnasiestudier, men gärna eftergymnasial utbildning inom IT eller annat område som bedöms relevant. Om du har några års erfarenhet av liknande arbete, kanske inriktat mot nätverk eller brandväggar så är det en fördel. Att du har mycket god dator- och systemvana ser vi som en självklarhet. Du har även goda kunskaper i såväl svenska som engelska i både tal och skrift, då du kommer att ha kontakt med användare både i Sverige och utomlands. Du innehar B-körkort.

Som person gillar du att självständigt driva ditt arbete framåt och tar ofta egna initiativ samtidigt som du gärna samarbetar med andra. Du vill utvecklas och lära dig nya saker samt har en god kommunikativ förmåga som du lätt kan anpassa efter mottagaren, då du kommer att ha många olika kontaktytor. Det är även viktigt att du är strukturerad i ditt tillvägagångssätt för att angripa IT-relaterade problem och noggrann med uppföljningsarbete och dokumentation. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Anställningsgrad: heltid, 100%
Arbetstider: dagtid, måndag till fredag
Placeringsort: Tranås
Start: enligt överenskommelse

Ansökningsförfarande
Denna rekrytering sker i samarbete med OnePartnerGroup, vid frågor kontakta därför rekryteringskonsult Karin Forsell på: karin.forsell@onepartnergroup.se 
Observera att vi ej kan ta emot ansökningar via e-post på grund av GDPR, utan ansökan sker via OnePartnerGroups hemsida eller annan jobbsite. Urval sker löpande.

Varmt välkommen med din ansökan redan idag!
Mer info
Område Tranås
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid
Hemsida https://www.oem.se/sv-se
Sista ansökningsdag 11 dec 2022 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

OnePartnerGroup är en svenskägd koncern som erbjuder företag hjälp med rekrytering, bemanning, utbildning och smarta produktionslösningar. Vi finns verksamma på ett 50-tal orter i Sverige och har cirka 2500 engagerade medarbetare. Med ett brett kontaktnät och god lokalkännedom kan vi erbjuda ett stort utbud av lediga tjänster, inom flera områden och med olika kompetenskrav. För oss är det viktigt att du ska trivas och känna glädje över att gå till jobbet. Därför kan du lita på att vi gör vårt bästa för att hitta ett jobb som ska passa dig. Oavsett om det gäller en tjänst som anställd hos oss eller rekrytering till någon av våra kunder. www.onepartnergroup.se