Kvalitetskoordinator till Österlenmejeriet AB

Kvalitetskoordinator till Österlenmejeriet AB

Om tjänsten
Som kvalitetskoordinator på detta 6 månaders uppdrag arbetar du produktionsnära och har en bred roll där du är med och säkerställer produktkvalitet samt utvecklar och förbättrar vårt kvalitets-ledningssystem. En stor del utgörs av uppföljning och kontroll av rutiner samt att dokumentation uppdateras och kommuniceras. Du ansvarar specifikt för vår processavdelning och entusiasmerar kring kvalitetsarbetet med målet att alla arbetar kvalitetsmedvetet.

Vår kvalitetsavdelning består idag av Kvalitetschef, Laboratoriechef, två laboratorier med sju laboratorieassistenter samt två kvalitetskoordinatorer och arbetet utförs i nära samarbete med kollegor och leverantörer.

I din roll som kvalitetskoordinator kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebära:
  • Löpande kontrollarbete - stämmer av, uppdaterar och kommunicerar rutiner, samlar in dokumentation avseende kontrollpunkter för att säkerställa livsmedelssäkerheten i enlighet med Danones kvalitetsföreskrifter.
  • Genomföra provtagningar av produkter, lokaler och utrustning.
  • Genomföra kvalitets- och hygienutbildning till personal.
  • Utföra internrevisioner löpande enligt verksamhetsplan.
  • Ansvara och driva utredningar från kvalitetsavvikelser och konsumentklagomål
  • Ingå som medlem i HACCP-teamet med ansvar för dokumenthantering och riskbedömning.
  • Hantera frågor rörande förpacknings och råvarukvalitet
  • Leda och koordinera regelbundna morgonmöten för att gå igenom gårdagens resultat och KPI:er
  • Bistår kvalitetschef i samtliga på avdelningen förekommande arbetsuppgifter. Medverkar till ständiga förbättringar och utveckling av avdelningens arbete och rutiner för att nå ställda mål och krav.
Tjänsten som kvalitetskoordinator är ett konsultuppdrag med anledning av föräldraledighet med start i mars, och sträcker sig 6 månader.

Om dig
Vi söker dig som har ett genuint intresse för livsmedel och har minst 4+ års erfarenhet av liknande arbete på en kvalitetsavdelning, gärna inom livsmedelsindustrin. Du har en utbildning inom relevant område, tex inom livsmedelssäkerhet, kvalitet eller annan likvärdig bakgrund. Akademisk utbildning är ett plus men inget krav. Har du erfarenhet av att arbeta i en internationell företagskultur och miljö är det en fördel.

Som person är du positiv, självgående, drivande, noggrann, analytisk och strukturerad. Du utrycker dig med enkelhet både muntligt och skriftligt på svenska samt engelska. Du har mycket god datavana och är van att arbeta i olika IT-miljöer/system. Meriterande är om du tidigare arbetat i Good Solutions, Quality Windows, SharePoint och van användare av Excel. Arbetet utförs i nära samarbete med både externa och interna kollegor, vilket gör att du behöver ha en bra kommunikationsförmåga.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Om Österlenmejeriet AB
Österlenmejeriet AB är del av det världsledande globala livsmedelsföretaget DANONE med över 100 000 anställda runt om i världen som inriktat sig på hälsosam mat genom färska mejeri- och växtbaserade produkter, juice/fruktdryck, medicinsk nutrition, flaskvatten och nutrition för spädbarn. Vår mission är att skapa hälsa genom mat till så många människor som möjligt, och för att vi ska lyckas med vår mission behöver vi en hälsosam planet. Våra tre affärsområden Essential Dairy & Plant Based Products, Specialized Nutrition och Waters, strävar alla för vår vision One Planet, One Health.

I Norden har Danone 450 anställda baserade i Tomelilla, Stockholm, Helsingfors, Köpenhamn och Oslo. Danones produktportfölj består av många välkända varumärken som t.ex. ProViva, Activia, Alpro, Actimel, Danonino och Aqua d´Or.

Våra värderingar Humanism, Öppenhet, Närhet och Entusiasm är kärnan i vår kultur. Läs gärna mer om oss på danone.se eller danone.com.

Kontaktuppgifter
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare:

Erik Wictorin tel: 073-684 76 73 alt. erik.wictorin@adecco.se

Har du frågor angående registrering, var god kontakta supporten via info@adecco.se

Välkommen med din ansökan!

Sökord
Kvalitetskoordinator, Österlenmejeriet AB, Danone, Adecco, Tomelilla, Konsultuppdrag
Mer info
Område Tomelilla
Yrkesroll Industri & Anläggning, Industri & Produktion
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.adecco.se/
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Varje dag gör vi skillnad. För företag, organisationer och individer. Vi ser dagligen våra konsulter och kandidater komma ut i jobb hos våra kunder. Det är anledningen till varför vi går till jobbet varje dag. Som en av världens största HR-leverantörer har vi individens utveckling och kundens behov i fokus, för vi vet hur viktigt det är för ett företags konkurrenskraft att ha rätt person med rätt kompetens på rätt plats.