VA-ingenjör

VA-ingenjör

Om arbetsplatsen
Österlen VA är ett nystartat VA-bolag som ägs gemensamt av Tomelilla och Simrishamns kommuner. Bolaget svarar för driften av den allmänna VA-anläggningen i de båda kommunerna och har ca 50 anställda med en driftomsättning på ca 100 miljoner och genomför investeringar för ca 80 miljoner årligen. Österlen VA har många spännande projekt på gång och arbetar målinriktat med att genomföra fler nödvändiga investeringar för att förnya och utveckla våra anläggningar. Denna tjänst är placerad i Tomelilla. I en nystartad organisation får du stora möjligheter att påverka utvecklingen och har stort inflytande över ditt eget arbete och verksamheten. Vi erbjuder ett omväxlande jobb i en positiv och utvecklingsinriktad miljö.

Arbetsuppgifter
Till avdelning Tomelilla söker vi nu en erfaren och kompetent VA-ingenjör med inriktning ledningsnät. Du kommer att vara den drivande kraften i vårt arbete med: Underhåll och förnyelse av ledningsnätet Utredningar gällande nyanslutningar, utbyggnadsområden, exploateringsområden Genomförande av investeringar Utveckling och användning av vår digitala ledningskarta VA-banken. Som VA-ingenjör med inriktning mot ledningsnätet kommer du att ha en central roll i arbetet med utveckling av rutiner gällande arbetsmetoder, framtagande av planer och policydokument för t.ex. dagvattenhantering och förnyelseplanering. Ett mål för verksamheten är att öka förnyelsetakten av de allmänna VA-näten i kommunerna.

Kvalifikationer
Vi söker dig med teknisk högskoleutbildning med inriktning mot VA, såsom ingenjörsutbildning, VA-projektör eller likvärdigt. Alternativt har du genom flerårigt arbete inom området skapat dig motsvarande erfarenhet och kunskap. Du har god förståelse för vad arbetet inom en kommuns VA-verksamhet innebär och vi ser gärna att du har flerårig arbetslivserfarenhet från liknande arbete. Det är meriterande om du har god inblick i dagvattenhantering och kompetens inom dagvattenfrågor i samhället. Som person är du engagerad med stort intresse för VA och ledningsnätsfrågor. Du tycker om att ta ansvar och arbeta självständigt. Tjänsten kräver att du har drivkraft samt är strukturerad och utvecklingsinriktad. Kontakt med kunder, myndigheter, entreprenörer, markägare m.fl. är en del av tjänsten varför du ska vara serviceinriktad och tycka om att ha direktkontakt med människor. Du ska kunna uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift. Goda kunskaper i Microsoft Office-paketet krävs. Arbetet är till stor del upplagt kring vår digitala ledningskarta VA-banken. GIS-vana och kunskaper i Auto-CAD är meriterande. B-körkort erfordras för tjänsten.

Övrigt
Vi hanterar ansökningar löpande. Om vi hittar rätt person under ansökningstiden kan anställning ske före ansökningstidens utgång.
Mer info
Kontaktperson Anders Ledskog
Telefon 070-995 83 18
Område Tomelilla
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 31 dec 2020 (38 dagar kvar)