Hoppa till innehåll

Affärsområdeschef Bilbyggarna, Wallhamn AB

Har du tidigare erfarenhet av att jobba strategiskt i en roll där du haft både produktions- och affärsansvar? Gillar du att utveckla din personal, förbättra processer och maximera effektiviteten i en verksamhet, då kan detta vara jobbet för dig!

Vad vi erbjuder dig

Vi erbjuder ett stimulerande arbete i en spännande bransch och i ett bolag med en stark vilja att skapa tillväxt och utveckling. Du kommer till ett kompetent team med högt i tak som hjälps åt att bidra till Wallhamns fortsatta framgång.

Du kommer ha stor frihet i din vardag och driva ditt arbete självständigt, ingå i företagets ledningsgrupp och rapportera direkt till företagets VD.

Då vår personal är viktig för oss och vi tror på en bra balans mellan jobb och fritid, erbjuder vi både flexibla arbetstider och möjligheten att då och då arbeta på distans. Du utgår dock huvudsakligen från vårt kontor på Tjörn.

Givetvis har vi även ett bra kollektivavtal, pensionsavsättning, friskvårdsbidrag och tjänstebil m.m.

Arbetsuppgifter etc

Som Affärsområdeschef kommer du att ha en central roll i Bilbyggarna då du har det övergripande ansvaret att underhålla och utveckla verksamheten som helhet. Det innebär bland annat att implementera hållbarhetsarbetet, skapa förutsättningar för en hög nivå vad gäller kvalité, effektivitet och leveransprecision samt prospektera försäljning av Wallhamn AB:s produkter för Bilbyggarna på den svenska, nordiska och europeiska marknaden.

Du arbetar aktivt med din affärsplan så att mål och handlingsplaner är tydliga i hela organisationen. Budgetfrågor, prognosarbete, anbudslämning, kontraktsskrivning och avtal ingår också i ditt övergripande ansvar. Då din roll även innebär personalansvar kommer du också arbeta långsiktigt med att skapa en god och trygg arbetsmiljö för alla medarbetare.

Vem är du

Vi söker dig som har erfarenhet av såväl strategisk affärsutveckling som operativt arbete samt vana att arbeta självständigt och driva projekt framåt.

Som person är du social och förtroendeingivande och har ett utpräglat affärssinne. Likaså är du en skicklig nätverkare som naturligt skapar långsiktiga relationer med kunder. Du har helt enkelt en förmåga att skapa entusiasm bland andra och gillar att coacha dina medarbetare för att nå lite längre. Med lätthet samarbetar och kommunicerar du med medarbetare i alla delar av organisation, både i med och motgångar.

Ditt ledarskap är tillitsbaserat och du är en förebild när det kommer till att leva företagets värderingar. För dig är en bra företagskultur = välmående och engagerade medarbetare. Med din analytiska ådra och prestigelösa förmåga gillar du att tänka utanför "boxen" och hitta effektiva lösningar.

Då vi just nu jobbar för fullt med att implementera våra värdeord Gemenskap, Ansvarstagande, Kvalité och Respekt, är det även extra viktigt att du tillsammans med oss vill "leva" dessa värderingar.

För att lyckas i rollen

För att lyckas tror vi du är drivande och målmedveten men samtidigt jordnära och prestigelös. Du har ett närvarande ledarskap och är lyhörd och tillgänglighet utan att tappa fokus från helheten. Detta i kombination med högt driv, att våga utmana men också att vara inkännande ger dig rätt förutsättningar för att lyckas!

KOMPETENSKRAV/ERFARENHET
 • Flera års erfarenhet av strategiskt arbete i större organisationer
 • Marknadsutbildning/affärutbildning eller likvärdig utbildning
 • Flera års branscherfarenhet
 • Ledarerfarenhet (från verkstadsindustrin är meriterande)
 • Förhandlingserfarenhet
 • Erfarenhet av strategiskt hållbarhetsarbete samt taktisk implementation
 • Haft ekonomiskt ansvar
 • Arbetat med nyckeltalsuppföljning (exv. effektivitet, försäljning, ekonomi osv)
 • Kan delegera ansvar samt följa upp att aktiviteter genomförs
 • Aktiv nätverk inom branschen är meriterande
 • Erfarenhet av värderingsarbete (implementation) är meriterande
Affärsområde bilbyggarna

Inom Bilbyggarna i Wallhamn arbetar våra medarbetare med att utveckla och anpassa fordon efter önskemål från våra kunder eller slutanvändare. Lösningarna är inte sällan helt kundunika, men vårt fokus är alltid detsamma: att hitta miljövänliga, högkvalitativa och kostnadseffektiva alternativ för våra kunder. Mer information hittar du på vår hemsida,

Övrigt
 • Start: Enligt överenskommelse, men fördel senast i december
 • Omfattning: Heltid
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Wallhamn AB genomför drogtester och bakgrundskontroller på slutkandidater
Ansökan

Är du redo för din nästa utmaning? Du är varmt välkommen att skicka in din ansökan via ansökningsknappen "Ansök nu". Vi tar inte emot ansökningar via mejl eller telefon med hänsyn till dataskyddsförordningen (GDPR).

Vid frågor angående tjänsten vänligen kontakta Torbjörn Wedebrand, VD, på torbjorn.wedebrand@wallhamn.com, alt. på +46 304 67 99 51

Vi sköter urval och intervjuer löpande tills vi har hittat rätt person.

I den här rekryteringen har vi valt annonsering och kanaler och tackar därför vänligen men bestämt nej till direktkontakt med försäljare och rekryteringsföretag.
Wallhamn AB logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
30 okt. 2023 (27 dagar kvar)
Område
Typ av anställning

Kontaktperson
Torbjörn Wedebrand
Email
Telefon

Om arbetsgivaren

Wallhamns kombination av hamn, inspektion och verkstad är helt världsunik och har utgjort kärnan i verksamheten ända sedan hamnen grundades 1962. Med över 50 år i branschen har Wallhamn utvecklats till en nu mer välkänd One Stop Shop för importbilsmärken. Med 170 tillsvidareanställda och ca 100 - 150 timavlönade är Wallhamn AB den största privata arbetsgivaren i Tjörns kommun.

Inom Bilbyggarna i Wallhamn arbetar våra erfarna medarbetare med att utveckla och anpassa fordon efter önskemål från våra kunder eller slutanvändare. Lösningarna är inte sällan helt kundunika, men vårt fokus är alltid detsamma: att hitta miljövänliga, högkvalitativa och kostnadseffektiva lösningar för våra kunders behov. Ingen kund är för stor eller för liten för oss på Bilbyggarna! Bland våra kunder finns de flesta stora kraft- och vattenbolagen, men även mellanstora och små företag. Alla är välkomna till oss på Bilbyggarna Wallhamn på Tjörn!

Enligt Wallhamns vision "Vi är marknadens förebild på ett hållbart sätt" och mission "Vi frigör tid för våra kunder" arbetar vi dagligen för hållbarhet och kvalitet i allt vi gör. Varje anställd bidrar till det övergripande målet och är en viktig pusselbit i det slutgiltiga resultatet. Vi strävar efter effektivitet i vårt arbete där kommunikation och att frigöra tid för både våra kunder och oss kollegor emellan står i centrum. Vi erbjuder en spännande arbetsplats för flera olika roller, både inom våra bilverkstäder och inom tjänstemannasektorn. Vi tar ofta in tim- eller visstidsanställd personal vid arbetstoppar, eftersom behovet av arbetskraft växlar. Det vanligaste behovet gällande arbetstopparna är bland annat bilförare som kan köra fordon av och på fartygen och för dessa roller är det ett krav att du har lägst B-körkort, medan körkort för truck och lastbil är en fördel.

Fler jobb från samma arbetsgivare

Liknande Jobb

Tjörn
Organisation & ledning
Företagslogga
Göteborgs stad
Organisation & ledning
Företagslogga
Göteborgs stad
Organisation & ledning
Företagslogga