Verktygsmakare för Formverktyg

Verktygsmakare för Formverktyg

Till vår monteringsavdelning för formverktyg söker vi en erfaren verktygsmakare för att bygga och trimma in marknadens bästa formverktyg för en krävande marknad.

Tingverken är inne i en expansiv satsning inom marknaden för formverktyg till plastindustrin. Vår nisch är små precisionsdetaljer som till stor del går till medicinska tillämpningar, men även till andra marknader där kraven är höga. Under 2023 bygger vi ut för mer kapacitet och provning av våra verktyg och behöver därför fler kompetenta medarbetare.

På monteringsavdelningen har verktygsmakarna ett brett ansvar för att bygga ihop och trimma in verktygsdelarna till komplett fungerande produktionsverktyg. Inköpt material tas emot och fördelas ut till kollegorna i de andra arbetsgrupperna.

Vi söker dig som vill arbeta brett och fritt under ansvar, och med en förkärlek att utföra ditt arbete med perfektion. Intrimningar och justeringar sker lika på mikron-skalan som på hundradelsnivå.
Det behövs en bred kunskap om olika tillverkningsmetoder och erfarenhet av manuellt styrda maskiner. Idag arbetar 2-3 personer i denna verksamhet. Erfarenhet av verktygstillverkning och förståelse för plast-tillverkning är så klart ett plus, men inte ett krav.

I ditt arbete har du gott stöd av dina kollegor, som är bland Sveriges bästa verktygsmakare. Arbetsmiljön är exceptionellt god och trivseln gör att våra medarbetare stannar hos oss länge. Arbetet sker dagtid och omfattar 100%, tillsvidareanställning efter 6 månaders visstidsanställning.

Välkommen med din ansökan till office@tingverken.se eller kontakta oss via Linkedin eller via telefon enligt kontaktuppgifterna på vår hemsida www.tingverken.se.
Mer info
Kontaktperson Jerker Åkesson
Telefon 0477-31100
Email Mejla Jerker Åkesson
Område Tingsryd
Yrkesroll Industri & Anläggning, Industri & Produktion
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.tingverken.se
Sista ansökningsdag 7 maj 2023 (47 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tingverken AB är en av Skandinaviens främsta tillverkare av formverktyg för små och komplexa plastkomponenter till medicinsk och finmekanisk industri. Företaget finns sedan 1969 i Tingsryd och har cirka 17 anställda, men med siktet inställt på att vara 20 anställda inom några år.

Sedan 2012 ingår företaget i gruppen AMB Industri AB. Verksamheten har sin bas i tillverkning av högpresterande formverktyg, men också produktutveckling och prototypframtagning. För mer information, se vår hemsida www.tingverken.se.