CAD-konstruktör Formverktyg

CAD-konstruktör Formverktyg

Till vår konstruktionsavdelning söker vi en erfaren konstruktör till vår verktygsframtagning.

Tingverken är inne i en expansiv satsning inom marknaden för formverktyg till plastindustrin. Vår nisch är små precisionsdetaljer som till stor del går till medicinska tillämpningar, men även till andra marknader där kraven är höga. Under 2023 bygger vi ut för mer kapacitet och provning av våra verktyg och behöver därför fler kompetenta medarbetare.

När vi konstruerar våra verktyg är vi ofta djupt involverade i våra kunders utvecklingsarbete innan vi därefter tar över projektet till vår egen tillverkning. Vi tar därefter över projektet till vår egen tillverkning under de 20-30 veckors projekttid som det tar att färdigställa verktyget. Tiden från CAD-underlag till färdigtillverkade delar är kort och arbetet mycket omväxlande med stort inslag av projektledning.

Vi söker dig som vill arbeta med konstruktion och mycket nära dina kollegor i verkstaden för att tänja på gränserna för vad som kan tillverkas i den lilla skalan. Du måste tycka om ett noggrant arbetssätt och att rensa skrivbordet med jämna mellanrum och börja på nytt. Du behöver trivas med kundkontakter på svenska och engelska samt med dialog med kollegorna på företaget i ett högt tempo. Vi arbetar i CAD-systemet Topsolid för konstruktion och mät-underlag, därefter tar våra verktygsmakare över i CAM-arbetet. Idag arbetar en konstruktör heltid med verktygskonstruktion, samt ytterligare 3 personer deltid. Det finns därmed gott om erfarenhet att ta del av som ny i företaget. Tingverken finns i Tingsryd, men kontor finns i Växjö varifrån arbetet delvis kan utföras när en hög nivå av självständighet nåtts.

Erfarenhethet av CAD-arbete är ett absolut krav, liksom grundläggande förståelse för maskinell bearbetning. Vi lägger så klart ett stort plus om erfarenhet finns av verktygskonstruktion för formverktyg och/eller förståelse för plastbearbetning.

Välkommen med din ansökan till office@tingverken.se eller kontakta oss via Linkedin eller via telefon enligt kontaktuppgifterna på vår hemsida www.tingverken.se.
Mer info
Kontaktperson Jerker Åkesson
Telefon 0477-31100
Email Mejla Jerker Åkesson
Område Tingsryd
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Konstruktör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.tingverken.se
Sista ansökningsdag 7 maj 2023 (47 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tingverken AB är en av Skandinaviens främsta tillverkare av formverktyg för små och komplexa plastkomponenter till medicinsk och finmekanisk industri. Företaget finns sedan 1969 i Tingsryd och har cirka 17 anställda, men med siktet inställt på att vara 20 anställda inom några år.

Sedan 2012 ingår företaget i gruppen AMB Industri AB. Verksamheten har sin bas i tillverkning av högpresterande formverktyg, men också produktutveckling och prototypframtagning. För mer information, se vår hemsida www.tingverken.se.