Hoppa till innehåll
Fazer logotyp

Senior Business Controller, Trensums Foods, en del av Fazer, Tingsryd

Ansök nu

Vill du vara med att utveckla verksamheten och produktionen hos en ledande producent av växtbaserade livsmedel? Är du en affärspartner med controllererfarenhet från tillverkningsindustrin? Då kan du vara den vi söker!

Trensums Foods är en del av Fazer och du ingår i en matrisorganisation med rapportväg både mot Fazers finansorganisation och ledningen för Trensums Foods i Tingsryd. Du är medlem i ledningsgruppen för Trensums Foods och leder ett team med två Finance assistants.

Du är en proaktiv och inspirerande affärspartner som utmanar, ger råd och identifierar förbättringspotential på vägen mot ökad effektivitet och lönsamhet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Affärspartner gentemot ledningen på Trensums Foods och aktivt bidra till utveckling och förbättringsarbete.
  • Rapportering och analys av resultat och KPI’er
  • Samordning av budget och prognosarbetet
  • Analysera, identifiera förbättringspotential, skapa beslutsunderlag och följa upp investeringar, lagerhållning, produktionskapacitet, produktkostnader mm.
  • Stödja Fazer SSC i redovisningsfrågor och extern rapportering och vara lokalt ansvarig för myndighetskontakter
  • Ledning och utveckling av ekonomiteamet
  • Vidareutveckla controllingfunktionen på Trensums Foods och samverka med finansfunktioner i koncernen
Kvalifikationer och erfarenhet:

Du har relevant utbildning på högskole-/universitetsnivå och minst 5 års erfarenhet av controlling inom en tillverkande industri. Du har såväl förståelse för producerande enheter som ett intresse att utveckla dessa. Du är van att arbeta proaktivt och självständigt.

Personliga egenskaper

Du är service-minded och trivs i en rådgivande roll samtidigt som du utmanar och driver på förbättringsarbete. Du är inspirerande och bidrar med energi och en ”can-do” attityd i en föränderlig miljö.

Vad erbjuder företaget dig?

Du blir en del av ett engagerat team i utveckling där du ges förtroende och möjlighet att göra avtryck. Miljön är opretentiös, stödjande och med ett fokus på gemensamma mål. Även om du initialt behöver vara på plats på anläggningen i Tingsryd erbjuds du stora möjligheter att arbeta hemifrån över tid.

Om Trensums Foods och Fazer

Trensums Foods är en pionjär och ett marknadsledande företag specialiserat på tillverkning av växtbaserade livsmedel och med strategiskt fokus på havredrycker. Trensums Foods omsätter ca 800 miljoner kronor och har ca 180 anställda. Trensum Foods är en del av Fazer och ingår i Fazer Lifestyle.

Med fokus på matupplevelser, gör Fazer det möjligt att njuta av dagens bästa stunder. Vår mission, Mat med mening, bygger på vårt unika 130-åriga arv, djupa konsumentinsikter och innovationer för att skapa hållbara matlösningar för framtiden. Med våra ca 5 000 engagerade medarbetare fokuserar vi på konsumentprodukter, vår direkt till konsument-riktade verksamhet i Nordeuropa och export till ytterligare ca 40 olika länder. Vår verksamhet följer Fazers uppförandekod som baserar sig på koncernens värderingar och FN-initiativet Global Compact. Fazer-koncernens omsättning 2022 uppgick till 1,1 miljarder euro.

Northern Magic. Made Real.

Läs mer på trensums.com och fazergroup.com och följ gärna Fazer på LinkedIn

Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
01 juli 2023 (25 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare