Verktygsmakare - Elektrodfräsning och Sänkgnist

Verktygsmakare - Elektrodfräsning och Sänkgnist

Till Tingverken söker vi en ny medarbetare som ska vara en del av vårt team som arbetar med fräsning av elektroder och gnistbearbetning i CNC-styrda maskiner. Här finbearbetar vi de insatsämnen som ska bli färdiga formverktyg och tar fram de elektroder som behövs i grafit och koppar. Tillverkningen sker i moderna produktionsceller och vi står inför fortsatta maskininvesteringar den närmaste tiden.

Arbetet sker med stort eget ansvar och planering då alla våra verktygsmakare gör sina egna beredningar och kontrollerar det genomförda arbetet. Tingverken bygger i huvudsak små verktyg med mycket känsliga verktygsdelar, så arbetet har stort inslag av finmekanik och enstyckstillverkning, vilket ställer krav på noggrannhet, men är samtidigt mycket varierande.

Vi söker dig med erfarenhet av CNC-styrd bearbetning och inmätning av arbetsstycken och viljan att hela tiden utveckla dig själv. Vi tror att du idag arbetar som verktygsmakare eller fräsoperatör som redan börjat titta mot beredningsarbetet. Har du erfarenheter från sänkgnistning ser vi det som mycket meriterande.

All programmering/beredning och bearbetning sker i moderna
CNC-maskiner med tillhörande CAM-programvaror så kompetens och erfarenhet av CNC är ett önskemål. Har du dessutom erfarenhet av CAM-programvaror och av verktyg så är det en fördel, men inget krav. Du har gymnasial utbildning, helst med verkstadsteknisk/teknisk inriktning.

I din utveckling kommer du att ha gott stöd av dina kollegor, som är bland Sveriges skickligaste verktygsmakare. Arbetsmiljön är exceptionellt god och trivseln gör att våra medarbetare stannar hos oss länge. Arbetet sker dagtid, omfattar 100% och innefattar flextid.
Mer info
Kontaktperson Martin Kielén
Telefon 0477-31100
Område Tingsryd
Yrkesroll Industri & Anläggning, CNC-Operatör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.tingverken.se
Sista ansökningsdag 1 feb 2021 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tingverken AB är en av Skandinaviens främsta tillverkare av formverktyg för små och komplexa plastkomponenter till medicinsk och finmekanisk industri. Företaget finns sedan 1969 i Tingsryd och har cirka 17 anställda. Sedan 2012 ingår företaget i gruppen AMB Industri AB. Verksamheten har sin bas i tillverkning av högpresterande formverktyg, men också produktutveckling och prototyp-framtagning. För mer information, se vår hemsida www.tingverken.se.