Formsprutningstekniker / Verktygstekniker

Formsprutningstekniker / Verktygstekniker

Noggrann ställare med intresse för detaljer

Till Tingverken söker vi en ny medarbetare som kan ansvara för arbetet på vår formsprutningsavdelning. Här provkörs de formverktyg som vi bygger för våra kunders räkning, samt bedrivs serieproduktion i begränsad omfattning.

Arbetet kräver ett mycket noggrant arbetssätt i att upptäcka brister på plastkomponenter och i dialog med dina kollegor beskriva och åtgärda fel i verktygen inför leverans. Vi bygger i huvudsak små verktyg med mycket känsliga verktygsdelar, så arbetet har stort inslag av finmekanik och försiktighet. Variationen av plastmaterial är mycket stor, så du kommer att behöva utveckla dina kunskaper även på denna sida.

Vi söker dig med intresse för att ställa in och optimera formsprutningsverktyg, där intresset för noggrannhet och mekanik kanske är större än högt tempo och kvantitet. Du är också intresserad av att ha varierande arbetsuppgifter då arbetet omfattar provkörningar, produktion i kortare serier, kvalitetskontroller i mätmaskin och mikroskop samt montering av formsprutningsverktyg. Vi tror att du idag arbetar som ställare eller operatör som har börjat ta de första stegen mot att ställa in formsprutningsprocesser.

I din utveckling har du gott stöd av dina kollegor, som förutom att de är bland Sveriges bästa verktygsmakare, har lång erfarenhet av formsprutning. Arbetsmiljön är exceptionellt god trivseln något som gör att våra medarbetare stannar hos oss länge. Arbetet sker dagtid.
Mer info
Kontaktperson Jerker Åkesson
Telefon 0477-311 00
Email Mejla Jerker Åkesson
Område Tingsryd
Yrkesroll Industri & Anläggning, Tillverkning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.tingverken.se
Sista ansökningsdag 12 apr 2020 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tingverken AB är en av Skandinaviens främsta tillverkare av formverktyg för små och komplexa plastkomponenter till medicinsk och finmekanisk industri. Företaget finns sedan 1969 i Tingsryd och har cirka 15 anställda, men med siktet inställt på att vara 20 anställda inom några år.

Sedan 2012 ingår företaget i gruppen AMB Industri AB. Verksamheten har sin bas i tillverkning av högpresterande formverktyg, men också produktutveckling och prototypframtagning. För mer information, se vår hemsida www.tingverken.se.