Miljösamordnare till Munters fabrik i Tobo

Miljösamordnare till Munters fabrik i Tobo

Dina arbetsuppgifter

Munters har en stor produktionsanläggning i Tobo som idag är hjärtat av verksamheten i Sverige. Munters präglas av ett intensivt och mångsidigt förbättringsarbete för att säkra företagets strävan till fortsatt utveckling av verksamheten, processer och produkter.

Till vår avdelning Kvalitet och Teknik söker vi nu en Miljösamordnare.

Som Miljösamordnare hos oss arbetar du med att samordna, planera, driva och följa upp organisationens rutiner, processer och ledningssystem. I din viktiga roll säkerställer du att vi följer lagar och interna krav inom både miljö och arbetsmiljö genom revisioner, riskbedömningar och egenkontroller.
I tjänsten ingår även att informera och utbilda våra medarbetare om säker kemikaliehantering och avfallshantering genom ett nära samarbete med fabrikens alla avdelningar.

Du kommer att vara en viktig del av avdelningen för Kvalitet och Teknik och samarbeta nära med Arbetsmiljösamordnare, Kvalitetssamordnare, Kontrollberedare och Produktionstekniker. Rollen innebär även kommunikation med många externa kontakter som tex. myndigheter och leverantörer.

Vårt erbjudande till dig

Vi erbjuder dig ett arbete där du får möjlighet att växa tillsammans med företaget och göra viktiga avtryck för vår miljö. Genom att ingå i ett kompetent team får du möjlighet att både utvecklas samt att bidra med kunskaper. För att du ska lyckas i din roll erbjuder vi dig flexibilitet och frihet under ansvar där du får utrymme för din kreativitet och ditt eget driv.

Vi på Munters värdesätter välmående och trivseln hos alla våra medarbetare. Genom att tillhandahålla varierande arbetsuppgifter i en kreativ miljö, där vi kombinerar glädje, professionalitet och laganda skapar vi goda utvecklingsmöjligheter för alla våra medarbetare.

Din profil

Vi behöver dig som brinner för miljöfrågor och vill göra vår fabrik till en säkrare och miljövänligare arbetsplats. Kemikalier finns i samtliga tillverkningsprocesser, därför är det väldigt viktigt att arbeta med riskminskning och miljöriktig hantering i alla led. Vi ser att du har vana att driva substitutionsärenden och vill vara delaktig vid utveckling av våra produkter för att undvika onödiga kemikalier.

För att lyckas i rollen är du samarbetsinriktad med stor social kompetens och skinn på näsan. Som person är du självmotiverad och du gillar ordning och reda samt har vanan att arbeta strukturerad. Dina personliga egenskaper är viktiga för oss och vi vill att du lever upp till Munters värderingar som präglas av, resultatinriktning, hållbara lösningar och kontinuerligt förbättringsarbete med siktet ställt på världsklass i allt vi gör.

Din kompetens är också viktigt för oss.
Vi ser gärna att du har en grund som miljöingenjör eller har annan likvärdig högskoleutbildning med flera års praktisk erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Kunskaper i kemikalieriskbedömningar och ISO 14001, ISO 45001 och ISO 9001 är meriterande. Erfarenhet från arbete inom kvalitet och arbetsmiljö är också till fördel då alla befattningar inom avdelningen ska kunna stötta varandra och täcka upp vid frånvaro.

Låter detta intressant?
I denna rekrytering samarbetar vi med Clockwork Bemanning & Rekrytering. Då vi arbetar med rekryteringsprocessen löpande, kan tjänsten komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, så ansök så snart som möjligt, dock senast den 18 oktober, via www.clockworkpersonal.se. För mer information om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Poria Shademani via tfn: 0733- 51 27 20 eller mail: poria@clwork.se.
Mer info
Kontaktperson Poria Shademani
Telefon 0733512720
Område Tierp
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 1 nov 2020 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Munters är en världsledande leverantör av energieffektiva lösningar för luftbehandling. Genom innovativ teknik skapar våra experter ett perfekt klimat för kunder i de flesta branscher. Våra största kunder finns bland livsmedelsföretag, läkemedelsbolag, jordbruk och datacenter. Munters har varit banbrytande inom området luftmiljö och klimatkontroll sedan företaget grundades 1955. Idag sker tillverkning, försäljning och service i fler än 30 länder av våra omkring 3 800 medarbetare. Munters Group AB (MTRS) är börsnoterade på Nasdaq Stockholm och omsätter drygt 7 miljarder SEK (år 2019).

Munters fabrik i Tobo är Munters enda fabrik i Sverige. Här tillverkas avfuktarsystem som säljs främst i Europa och Asien. Fabriken har för närvarande ca 200 anställda och är så klart ISO certifierade enligt både 9001:2015 och 14001:2015, för ytterligare information om Munters, besök gärna www.munters.com.