Industrielektriker till Erasteel Söderfors

Industrielektriker till Erasteel Söderfors

Vi på Erasteel söker nu en teaminriktad Industrielektriker som vill jobba i ett globalt företag med placeringsort i Söderfors.

Om rollen
I arbetsuppgifterna ingår bland annat förebyggande och avhjälpande underhåll på produktionsmaskiner. De arbetsområden som finns är industriella styrsystem, elektriska anläggningar och elkraft. Du kommer utöver ovanstående också att delta vid ombyggnader och nyanskaffning av utrustning.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en elteknisk gymnasieutbildning med inriktning automation, alternativt har du förvärvat motsvarande kunskaper genom annan likvärdig utbildning eller arbetslivserfarenhet. Har du tidigare erfarenhet som industrielektriker är det naturligtvis en fördel men inget krav. Du har ett brett tekniskt kunnande om industriella anläggningar samt goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift. B-körkort är ett krav för tjänsten.

Meriterande är om du har erfarenhet inom industriell el och automationsutrustning eller inom programerbara styrsystem som t.ex. ABB, Mitsubishi, Siemens. Likväl är det meriterande om du har kunskaper inom elkraft, hydraulik och pneumatik.

Vi ser gärna att du är social och trivs med att arbeta i både grupp och individuellt då du ingår i ett team som ansvarar för reparationer och underhåll av produktionsmaskiner och kringutrustning. Du ser problemlösning som en utmaning och brinner för teknik. Du bör även vara flexibel samt ha ett sinne för ordning och reda.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder en möjlighet till ett stimulerande arbete i ett globalt företag. Med utgångspunkt från våra grundläggande värderingar vill vi premiera teamwork, uppmärksamma varje medarbetare och uppmuntra att våra medarbetare delar med sig av sin kunskap till varandra.

Övrigt
Tjänsten är för närvarande dagtid men kan övergå i skiftgång.

Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag har passerat.

Frågor besvaras av:
rekryterande chef Håkan Mattsson
hakan.mattsson@eramet.com

IF Metall Pontus Söderberg
pontus.soderberg@eramet.com

Varmt välkommen med din ansökan!

Krav
  • El-teknisk gymnasieutbildning inriktning automation alternativt en annan likvärdig utbildning eller arbetslivserfarenhet.
  • Goda kunskaper i svenska och engelska.
  • B-körkort.
Meriterande
  • Tidigare erfarenhet som industrielektriker.
  • Industriell el och automationsutrustning.
  • Programerbara styrsystem t.ex. ABB, Mitsubishi, Siemens.
  • Elkraft.
  • Hydraulik och pneumatik.
Mer info
Område Tierp
Yrkesroll Bygg & Hantverk, Elektriker, Industri & Anläggning, Industri & Produktion
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 9 okt 2022 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Erasteel Kloster AB är den svenska delen av Erametkoncernen som bedriver forskning & utveckling samt produktion och försäljning av gasatomiserade pulvermetallurgiska produkter och snabbstål med världen som marknad. Vi är ca 380 medarbetare i Söderfors, Långshyttan och Vikmanshyttan och omsätter ca 1,5 miljard kronor. Bolaget är kvalitets- och miljöcertifierat.
För mer information om bolaget, besök www.erasteel.com