Chef Industrialisering Produktionsteknik

Chef Industrialisering Produktionsteknik

Din befattning
Inom affärsområdet Industriteknik söker vi nu en chef för produktionsteknik och industrialisering till Tierpverkens montering.

I rollen som chef för produktionsteknik och industrialisering har du tillsammans med ditt team om 15 direktrapporterande helhetsansvaret för industrialisering av nya produkter samt produktionsutveckling och en strävan mot en störningsfri produktion. I ditt team ingår projektledare industrialisering, produktionstekniker med olika inriktningar t ex nya produkter under industrialisering, produktionsutveckling och löpande produktion samt Supply Chain Cordinators. Det finns också heltidskonsulter, varav ett par är systemutvecklare av produktionssystem för bl. a provning i egen plattform (baserad på National Instruments LabView och Teststand). Till teamet hör även en mekanikkonstruktör som designar produktionsutrustning som fixturer och monteringsverktyg

Tydligt fokusområde för fabrikens montering är att fortsätta utvecklingen av lean produktion och tillämpa dessa principer i både processer och ledarskap.

Kommande år kommer det också vara stort fokus på digitalisering och automation där du kommer spela en central roll.

Vi ser en dedikerad och engagerad ledare som brinner för ledarskap och har ett genuint teknikintresse, och som delar visionen att utveckla fabriken till en världsledande tillverkningsenhet med kunden i fokus genom att maximera den värdeskapande tiden och skapa effektiva processer för industrialisering av våra världsledande produkter.

Atlas Copcos värderingar samverkan, engagemang och innovation är djupt förankrade i företaget och ditt ledarskap är präglat av detta.

I din befattning har du ett stort kontaktnät både internt och externt och du företräder ofta företaget vid t ex. kundbesök, så vi värdesätter din förmåga att kommunicera både skriftligt och verbalt. Mycket av arbetet sker i projektform vilket innebär att du hanterar tjänsteupphandling med externa leverantörer vilket innebär att du behöver kunna göra investeringskalkyler och sammanfatta tekniska underlag för upphandling.

En hörnsten i arbetet är att ha en struktur som gör att vi lever upp till såväl lagar och avtal som ledningssystem.

Som chef för industrialisering och produktionsteknik rapporterar du till monteringschefen och ingår i monteringens ledningsgrupp tillsammans med 3st produktionsledare, chef för kvalitet samt chef för produktionsplanering och operativt inköp. Total arbetar ungefär 150 medarbetare på monteringen.

Ditt Uppdrag
Att skapa en världsledande produktion och industrialiseringsprocess av världsledande industriprodukter genom att tillämpa leanprinciperna i processer och ledarskap.
 • Du delar vårt engagemang och vår syn på "Safety First" och bidrar till en stark säkerhetskultur.
 • Förkorta "Time To Market" på våra nya produkter
 • Arbeta med förbättringsprojekt
 • Skapa förutsättningar för en framtida effektiv och störningsfri seriemontering.
 • Utveckla ett nära och effektivt samarbete med konstruktionsavdelningarna och R&D mfl.
 • Ha en ledande roll i monteringens resa in i industri 4.0, automation och kollaborativa robotar
 • Utveckla och bibehålla en bra arbetskultur där vi kan attrahera, utveckla och behålla de bästa medarbetarna.
 • Bidra till en arbetsplats som kännetecknas av mångfald och inkludering i linje med våra företagsvärderingar
Våra förväntningar på dig
Dokumenterad erfarenhet av ledarskap med goda resultat. Mycket god erfarenhet och dokumenterad kunskap av Lean Produktion och Lean Management

Vi ser gärna att du har en ingenjörsexamen inom mekanik, industriell teknik eller relaterade områden. Flytande svenska och goda kunskaper i engelska både tal och skrift. God ekonomisk förståelse för företagets finansiella styrning och produktionskostnader.

Du uppnår resultat genom att skapa och utveckla ett starkt team.

Ditt genuina intresse för utveckling och förbättring är centralt i dig, och du har en god förmåga att se människor och möta dem där de är – alltid i relation till uppgiften. Detta gör du bl.a. genom ett coachande och samarbetande ledarskap där du ser att utveckling av verksamheten är att utveckla såväl människorna i organisationen som arbetssätt.

Vi ser gärna att du har ett systematiskt arbetssätt samt både intresse och förmåga att se helheten. Du identifierar dig med ordet "serviceminded". Det är viktigt att du har ett starkt driv och kan vara tydlig, och samtidigt ha tålamod för att se och jobba via de små stegen som över tid ger resultat. Att kommunicera med medarbetare på alla nivåer och funktioner i företaget hör till din vardag så god kommunikationsförmåga är viktigt för att lyckas i denna roll.

Vad du kan förvänta dig av oss
 • En vänlig, respektfull och familjär atmosfär
 • Gott om möjligheter att växa och utvecklas
 • En kultur känd för respektfull interaktion, etiskt beteende och integritet
 • Möjlighet att se dina idéer förverkliga och att påverka
 • Nya utmaningar och nya saker att lära sig varje dag
 • Tillgång till globala jobbmöjligheter, som en del av Atlas Copco Group
Kontaktpersoner och Ansökan
Frågor kring tjänsten besvaras gärna av monteringschef, Mattias Holmstedt, 0293-22181, 072-3824323, mattias.holmstedt@atlascopco.com.

Land och ort beskrivning
Tierp - Sverige. Tierp är en liten stad 140 km norr om Stockholm, mellan Uppsala och Gävle med konstanta tågförbindelser både till Stockholm (1 tim) och Uppsala (35 min) och Gävle (32 min)
Mer info
Kontaktperson Mattias Holmstedt
Telefon 0293-22181
Område Tierp
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.atlascopco.com/
Sista ansökningsdag 3 mars 2020 (12 dagar kvar)