ABAB expanderar och söker nu en ekonomiassistent

ABAB expanderar och söker nu en ekonomiassistent

Dina arbetsuppgifter

Som ekonomiassistent hos ABAB kommer ditt huvudsakliga ansvarsområde innefatta löpande ekonomiarbete i form av bokföring, kund- och leverantörsreskontra, fakturering och löner. Du kommer att vara behjälplig i övriga delar inom ekonomifältet och du får gärna bidra med egna idéer och initiativ för att säkerställa att det dagliga arbetet flyter på. Beroende på vad du motiveras av kan du få chansen att själv forma rollen. Du blir en viktig nyckelperson i företaget då du tillsammans med ekonomichefen sköter företagets samtliga delar inom ekonomi. Företaget är i en expanderingsfas vilket leder till att ekonomifunktionen kommer att digitaliseras och nya affärssystem kommer att implementeras.

Vårt erbjudande till dig
Detta är en spännande roll för dig som vill vara med och bygga upp en ny ekonomiavdelning samt få möjlighet att jobba med olika delar inom ekonomi. I takt med att ABAB växer och i linje med din vilja och ditt driv kan rollen komma att förändras över tid och utvecklingsmöjligheter finns.

"Vår vardag är fylld med ett stort engagemang och är du lika nyfiken på framtiden som vi, då är du välkommen till oss på ABAB Sverige!"

Din profil

För att lyckas och trivas som ekonomiassistent hos ABAB tror vi att du har en examen inom ekonomi från gymnasie eller högskola. Vi ser gärna att du hunnit bygga upp lite erfarenhet inom ekonomiyrket från tidigare arbeten. Flexibilitet, teamkänsla och engagemang är viktiga egenskaper hos dig som söker. Du tycker att det är roligt att se på befintliga processer med nya ögon och är öppen för förändringar. Som ekonomiassistent krävs det att du är initiativtagande, ambitiös och har god organisationsförmåga. Vi söker dig som arbetar noggrant och strukturerat och inte lämnar någonting åt slumpen.

Det är meriterande om du har arbetat i Fortnox och Visma Lön. Ett krav är att du behärskar svenska och engelska väl i både tal och skrift. Skulle du dessutom kunna finska ser vi det som meriterande.

Vi samarbetar med Clockwork Rekrytering och eventuella frågor om tjänsten hänvisas till ansvarig rekryterare Annika Mörck på 073-351 27 69 eller annika.morck@clwork.se

Urval kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstidens slut. Läs mer om tjänsten och ansök via www.clockworkpersonal.se senast den 23 februari.
Mer info
Kontaktperson Annika Mörck
Telefon 073-351 27 69
Område Tierp
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 23 feb 2020 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

ABAB Sverige är ett familjeföretag som statades 2010. I somras såldes bolaget till Telinekataja som är Finlands ledande leverantör av lösningar för byggnadsställningar och väderskydd. Telinekataja har en marknadsandel på cirka 30 procent i Finland. Bolaget är även verksamt i Estland och Ryssland. ABAB har sitt huvudsäte i Skutskär och har 50 anställda i dagsläget och omsätter drygt 90 miljoner kronor. Telinekataja har för avsikt att växa på den svenska marknaden och har som strävan att bli ett av de ledande företagen i branschen även i Sverige.

Vi söker nu en ekonomiassistent som kan komplettera och stötta ekonomichefen samt vill vara med på ABABs resa framåt på den svenska marknaden.