Produktchef planmöbler

Produktchef planmöbler

Mio söker alltid de bästa medarbetarna. Varje dag strävar vi efter att tillsammans med våra butiker leverera ett bättre resultat än föregående dag. Vi vet att stolta medarbetare som trivs med arbetet har stor betydelse för hur kunden upplever Mio. Med gemensamma värderingar, tydligt ledarskap, individuellt ansvarstagande och stimulerande arbetsuppgifter erbjuder vi en attraktiv arbetsplats.

Till vårt servicekontor i Tibro söker vi nu en Produktchef för planmöbler

Arbetsuppgifter

Din uppgift som Produktchef är att utveckla ett kommersiellt sortiment inom ditt område för hela prisstegen. Arbetet skall drivas utifrån ett konceptfokus (femhörningsmodellen) med fokus på produkt, pris och leverantör.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att:
  • Ansvara för att angivet produktområde ska utvecklas, drivas och säljstyras för att nå uppsatta försäljningsmål.
  • Mäta och agera på försäljningsutveckling inom aktuellt produktområde.
  • Övergripande ansvar för kalkylering och artikelvård inom aktuellt produktområde.
  • Fortsätta arbetet med att förflytta inköpsvolymer från grossist till producent.
  • Förhandla för Mios mest gynnsamma villkor, säkerställa att samarbetsavtal tecknas samt utveckla samarbetet med leverantörsledet.
  • Leda arbetet inom aktuellt sortimentsråd
  • Vara delaktig i den årliga uppdateringen av kategoriplanen
  • I samråd med Kampanjprojektledare ta fram förslag på kampanjsortiment.
Personliga egenskaper

På Mio strävar vi att leva efter våra värderingar: affärsmässighet, laget, passion och kunskap. Rätt personlighet och inställning är viktigt för att passa för tjänsten. Du som söker tjänsten drivs av att göra bra affärer. Du är lyhörd för kundens och butikernas behov, beslutsam och målmedveten i sortimentsarbetet och gillar att arbeta självständigt mot uppsatta mål för ditt produktområde.

Utbildning och erfarenheter

Vi söker dig med relevant högskoleutbildning eller erfarenhet av liknande arbete. Du har dokumenterad förhandlingsvana och har du erfarenhet från butiksarbete är det meriterande. Du är väl förtrogen med Officepaketet - främst Excel- och Power-Point. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift. Branschkunskap är meriterande. Körkort är ett krav. Resor ingår i tjänsten.

Är du intresserad?

Sök redan idag.

Mio är en ledande svensk detaljhandelskedja som erbjuder möbler och inredning för alla hem, rum och stilar. I över 60 år har vi hjälpt våra kunder att skapa hem som de kan trivas i och vara stolta över. Mio ägs av handlarna som driver sina butiker framåt utifrån ett gemensamt koncept. Ägandet är en stark drivkraft i företagets kultur och bidrar med motivation, arbetsglädje och förändringsvilja. Viktiga värdeord är kunskap, passion, laget och affärsmässighet. Visionen att inspirera våra kunder att förnya sina hem driver utvecklingen framåt.
Mer info
Område Tibro
Yrkesroll Organisation & ledning, Produktchef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://mio.varbi.com
Sista ansökningsdag 8 dec 2022 (6 dagar kvar)