Administrativ chef

Administrativ chef

Med över 1000 varhus över hela Europa är MediaMarkt en av de största aktörerna på hemelektronikmarknaden. I Sverige har vi idag 29 varhus samt en växande E-handel sedan starten 2006. Nu fortsätter vi vår resa med modernisering av befintliga varuhus samt nya varuhus.

Nu söker vi dig som är en naturlig ledare och som gillar varierade arbetsuppgifter. Tjänsten är som Administrativ chef och är ett vikariat på 15 månader.

Arbetsbeskrivning

Som Administrativ chef på MediaMarkt Täby har du det övergripande ansvaret för ekonomi, administration samt fastighets - och säkerhetsfrågor i varuhuset. Du är högsta ansvarig med personalansvar för våra Back-office avdelningar, Kassa, Kundtjänst och Logistik, där du leder den dagliga driften. Du sitter med i varuhusets ledningsgrupp och har ett ansvar för kundernas upplevelse på MediaMarkt, du rapporterar direkt till varuhuschefen. För att lyckas i rollen behöver du vara ett aktivt och synligt bollplank för all personal i varuhuset. Du bidrar även med att återrapportera siffror till personal hur försäljningen utvecklas.

Vidare är frågor angående personal, schema, arbetsprocesser och rutiner en del av det dagliga arbetet. Du har ett övergripande ansvar för att varuflödet sker enligt företagets processer och drivs effektivt. Du ansvarar även för varuhusets inventering, uppföljning av arbetsmiljö- och säkerhetsfrågor på arbetsplatsen, uppföljning av budgetering och kostnadsuppföljning. Vidare kommer du arbeta med personaladministration, rekrytera personal, skapa och hantera anställningsavtal, skapa introduktionsprogram för nyanställda, lönekörning samt driva rehabiliteringsutredningar. Du är huvudansvarig för samarbetet med våra fackliga motparter och driver lokalt frågor som rör arbetsrätt och arbetsmiljö med stöd av varuhuschef samt HR-avdelningen. Som person behöver man vara flexibel och öppen för förändringar, då branschen vi verkar i är i ständig förändring och vi behöver löpande anpassa oss för att tillgodose våra kunders och personals förväntningar.

Vem är du?

För att lyckas i rollen behöver du ha omfattande arbetslivserfarenhet i en roll med liknande ansvars- och arbetsområden som ovan. Du bör ha en god förmåga att strukturera din verksamhet med vana att implementera rutiner och processer samt följa upp deadlines. Har du en eftergymnasial utbildning med inriktning mot ekonomi, personal eller motsvarande och har arbetat med ekonomi-, fakturahanterings- och lagerfrågor är det meriterande. Du kanske tidigare har arbetat som Butikschef inom detaljhandeln i en mindre butik. Vi ser gärna att du har erfarenhet av TimePlan och det är även en tillgång för oss om du har erfarenhet av kollektivavtal inom detaljhandeln, personaladministration samt arbetsmiljölagstiftning. Som person har du en förmåga att engagera och motivera dina medarbetare. Du är van vid att ha många bollar i luften och att arbeta i ett högt tempo. Din prestigelöshet och ditt driv märks tydligt såväl när du kommunicerar som när du arbetar. Du behärskar engelska i tal och skrift och vi tar för givet att du är intresserad av hemelektronik.

Vad kan MediaMarkt erbjuda dig?

Som Administrativ chef hos oss får du en bred och utvecklande roll. Du får anställning hos en av de ledande aktörerna inom hemelektronikbranschen och blir en del av en företagskultur som präglas av engagemang, öppenhet och mycket driv. Vi som arbetar på MediaMarkt värnar om mångfalden i vårt bolag och ser därför gärna både kvinnliga och manliga sökande till denna tjänst. Du kommer ha stora möjligheter att förbättra i varuhuset samt personalens vardag på arbetet.

Är du intresserad?

Tjänsten är på heltid och är ett vikariat på 15 månader. Tillträde till tjänsten är senast 2 maj, med respekt för eventuell uppsägningstid.

För frågor eller funderingar vänligen kontakta Joel Gustafsson, Varuhuschef MediaMarkt Täby, gustafsson@mediamarkt.se. Skicka in din ansökan snarast, dock senast 2023-02-17. Vi genomför intervjuer löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Som en del i rekryteringsprocessen kan vi komma att begära utdrag ur polisens belastningsregister.

Vi ser fram emot din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Joel Gustafsson
Telefon 0766375864
Område Täby
Yrkesroll Administration
Typ av anställning Vikariat
Hemsida https://www.mediamarkt.se/
Sista ansökningsdag 24 feb 2023 (17 dagar kvar)