Systemspecialist

Systemspecialist

Vill du arbeta med laboratorieverksamhet och känner engagemang för teknik i allmänhet och informationssystem i synnerhet? Som systemspecialist på SYNLAB Sverige AB kommer du arbeta nära verksamheten där du blir en viktig länk mellan IT- och verksamheten. Tillsammans tar ni fram nya lösningar och förbättringar i systemen.

Om företaget
SYNLAB Sverige AB är en del av SYNLAB International och är en av Sveriges största privata leverantörer av laboratoriemedicinska tjänster inom klinisk kemi, klinisk mikrobiologi och patologi/cytologi. Vi driver även ett antal närlaboratorier runt om i Stockholmsregionen, Uppsalaocg Göteborg. Verksamheten genomsyras av ett starkt engagemang och ett ständigt pågående arbete för ökad kvalitet. Du kan hitta mer information om oss på vår hemsida https://www.synlab.se

Vi söker nu en ny medarbetare till tjänsten Systemspecialist på vår IT avdelning. SYNLAB utvecklas ständigt och vi söker dig som vill utvecklas tillsammans med oss.

Arbetsuppgifter

I rollen ingår att proaktivt föreslå utveckling och förbättring av systemen, samt att utveckla och automatisera processer och flöden. Det ingår även support till systemanvändare samt dagliga rutiner.

Som systemspecialist kommer du arbeta med:
 • Utveckla, planera och genomföra projekt tillsammans med systemspecialister och projektledare.
 • Att utvärdera ny eller förändrad funktionalitet i samarbete med verksamheten och implementera beslutade förändringar.
 • Att tydliggöra för verksamheten var det finns möjligheter att förbättra och effektivisera befintliga system.
 • Att testa och skapa testprotokoll utifrån vad som skall testas i systemet vid genomförda förändringar.
 • Användarsupport, i första hand riktad till "superanvändare" eller motsvarande.
Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

Vi söker dig som har en utbildning inom systemvetenskap eller motsvarande. Du har tidigare arbetat med systemförvaltning eller systemunderhåll.

Krav:
 • Erfarenhet från att hantera kravställning från verksamheten och utveckla rätt IT-lösningar.
 • Erfarenhet av att arbeta i projektform.
 • Erfarenhet av att skapa och underhålla systemdokumentation.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.
Meriterande:
 • Kännedom om system som används inom sjukvården alternativt erfarenhet från laboratorieinformationssystem.
 • Erfarenhet inom programmering.
 • Erfarenhet av systemförvaltning och databaser.
 • Erfarenhet av datakommunikation.
Som person är du lösningsorienterad, relationsskapande och självgående. Du trivs i en roll där du får ta stort ansvar och driva dina arbetsuppgifter framåt och ta egna initiativ.
Du är engagerad och mån om att förstå verksamhetens behov och har lätt för att kommunicera och samarbeta.

Övrig information
 • Anställningsform: tillsvidareanställning, vi tillämpar provanställning.
 • Arbetet utförs huvudsakligen dagtid under vardagar.
 • Tillträde sker snarast, enligt överenskommelse.
 • Vi tillämpar individuell lönesättning.
 • Vi är kollektivanslutna.
Ansökan och kontakt
Vi hoppas att du tycker att det låter spännande och att du är nyfiken på att veta mer om oss. Ansök genom att fylla i formuläret nedan. Vi gör löpande urval och rekommenderar dig att söka redan idag. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta IT-Chef Kristoffer Gustafsson 08-123 191 87 eller Administrativ chef Marié Carlsson 08-123 191 79.

Hoppas att vi hörs!

SYNLAB är representerad i fler än 36 länder över fyra kontinenter och har en ledande position på de flesta marknader. Över 30 000 anställda bidrar varje dag till koncernens framgångar i alla länder, i närapå 500 laboratorier och mer än 1 800 närlaboratorier. SYNLAB erbjuder ett komplett utbud av innovativ och pålitlig medicinsk diagnostik för hälso- och sjukvården samt läkemedelsindustrin. SYNLAB utför även tjänster inom veterinärmedicin.

I denna rekrytering har vi gjort ett aktivt val av annonsering och rekryteringsstöd och undanber oss vänligt men bestämt kontakt från rekryterings- eller annonseringsbolag.
Mer info
Område Täby
Yrkesroll Data & IT, Systemadministration
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 27 juni 2022 (32 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SYNLAB Sverige AB är en del av SYNLAB-koncernen, Europas ledande leverantör av medicinsk diagnostisk service. På SYNLAB känner vi ett stort engagemang för det samhälle vi lever i och vill medverka till ett bättre, tryggare och friskare liv. Vi jobbar hela tiden med respekt för individen och med patienten i fokus, samt med förbättringsarbete för att kunna ligga i framkant inom den diagnostiska verksamheten. Möjligheten att påverka och tänka i nya banor värderar vi högt.