Erfaren Controller till SYNLAB Medilab

Erfaren Controller till SYNLAB Medilab

SYNLAB Medilab är en del av SYNLAB-koncernen, Europas ledande leverantör av medicinsk diagnostisk service. På SYNLAB Medilab känner vi ett stort engagemang för det samhälle vi lever i och vill medverka till ett bättre, tryggare och friskare liv. Vi jobbar hela tiden med respekt för individen och med patienten i fokus, samt med förbättringsarbete för att kunna ligga i framkant inom den diagnostiska verksamheten. Möjligheten att påverka och tänka i nya banor värderar vi högt.

Vi söker nu en erfaren Controller som vill vara med och utveckla SYNLAB Medilabs ekonomifunktion. I rollen ansvarar du för att kvalitetssäkra redovisning, bokslut och upprättar rapportering samt analys och uppföljning. Du arbetar tillsammans med verksamheten och stöttar med underlag till väsentliga affärsbeslut. Du kommer ingå i företagets ledningsgrupp och rapportera direkt till VD samt till CFO för SYNLABs verksamhet i norra Europa. Då rollen är ny finns stora möjligheter att vara med att sätta ramen för tjänsten. Tjänsten är belägen på huvudkontoret i Täby.

Som Controller är de huvudsakliga arbetsuppgifterna:
  • Säkerställa månads- och årsbokslut
  • Rapportering både till ledning och huvudkontor
  • Budget- och prognos i nära samarbete med VD och övriga chefer i organisationen
  • Analys av resultat, balans, Opex, KPI uppföljning och kassaflöde
  • Delaktig och stöd i analyser och rekommendationer kring affären och eventuella nya affärsmöjligheter
  • Årsredovisning
  • Ansvara för analys- och presentationsmaterial till business reviews
  • Kontinuerligt arbeta med utveckling och processförbättringar
Vem är du?
För att trivas i rollen är du civilekonom eller motsvarande. Du har gedigen erfarenhet av redovisning, controlling och uppföljning. Vidare har du erfarenhet av att utveckla processer och arbetssätt samt mycket goda kunskaper i Excel och engelska. Ditt systemintresse är stort och har du erfarenhet från hälso- och sjukvårdsbranschen och/eller BI system är det meriterande. På ett personligt plan är du analytisk, proaktiv och tycker om att arbeta med andra.

Hur gör jag nu?
Urval och Intervjuer sker löpande så ansök gärna så snart som möjligt. I den här rekryteringen samarbetar SYNLAB Medilab med MPYA Finance. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Maria Brisheim på tel. 070-842 13 77 eller marial.brisheim@mpya.se Ansökan sker via www.mpyafinance.se.

Om SYNLAB Medilab
Aleris Medilab är nu SYNLAB Medilab. Vi är en av Sveriges största privata leverantörer av laboratoriemedicinska tjänster inom klinisk kemi, klinisk mikrobiologi och kliniskt patologi/cytologi. Vi driver även ett antal närlaboratorier runt om i Stockholmsregionen och i Uppsala. Vi erbjuder ett omfattande sortiment av rutinanalyser och mer specialiserade undersökningar. Verksamheten genomsyras av ett starkt engagemang och ett ständigt pågående arbete för förbättrad kvalitet inom alla områden. Du kan hitta mer information om oss på medilab.se
Mer info
Område Täby
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Mpya Finance AB
Sista ansökningsdag 25 nov 2019 (3 dagar kvar)