IT chef till SYNLAB Sverige AB

IT chef till SYNLAB Sverige AB

SYNLAB Sverige AB ingår som en del av SYNLAB-koncernen, Europas ledande leverantör av medicinsk diagnostisk. Vi sitter i trevliga lokaler i Täby och du kommer välkomnas till ett gäng som trivs på jobbet och har kul tillsammans.

Nu söker vi en IT chef som tillsammans med medarbetarna och övriga kollegor på SYNLAB vill vara med på vår fortsatta resa!
Om rollen

Som IT-chef ansvarar du för att leda avdelningens medarbetare mot SYNLABs strategiska mål. Du arbetar aktivt med att förbättra och utveckla medarbetarnas förmåga genom att coacha och leda dina medarbetare i förändring. Det är också av stor vikt att du själv har god teknisk kompetens och vilja att arbeta operativt. I rollen har du ett ansvar för ett team som består utav sex personer. IT-avdelningen har ett viktigt uppdrag som stödfunktion till verksamheten. Du rapporterar till VD.

Vi söker nu dig som vill vara med i arbetet med att driva SYNLABs utveckling av IT framåt. Du behöver trivas med att snabbt växla mellan strategiskt och operativt arbete. Vår IT-chef ska kunna knyta IT-funktionen tydligt till de strategiska målen med verksamheten och framför allt kunderna och användarnas behov. En viktig del av arbetet är att säkerställa en högkvalitativ leverans, säkerhet och support av befintlig IT-miljö och systemflora.

SYNLAB Sverige ingår som en del av SYNLAB-koncernen som finns i 36 länder i hela världen. I rollen ingår du även i den globala IT-strukturen och har tät kontakt med kollegor inom Norra Europa.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Äger ansvaret för IT-avdelningen och uppdraget från verksamheten
 • Leda IT-avdelningen och utvecklingen framåt
 • Vara en partner till verksamheten avseende teknisk kompetens i allt från installationer till val av IT-produkter och -tjänster.
 • Driva utvecklingsprojekt för effektiv IT-användning & digital transformation.
 • Övergripande samordningsansvar för IT
 • Personal- och budgetansvar för IT-avdelningen
 • Ansvarig för kontakt med kunder och regioner både befintliga och nya kunder
 • Kontaktperson/beställare till leverantörer av IT-system
 • Bra samarbete med övriga verksamhetschefer och övriga i organisationen
 • Ingår i ledningsgruppen och rapporterar till VD
 • En del av SYNLABs Globala IT-team
  Din profil

  Du har lätt att förstå kunders önskemål och kan om sätta dessa i tekniska lösningar. Du har arbetat med IT-förvaltning och underhåll i Windows-servar med vana att driva IT-frågor i små/medelstora företag. Du besitter mycket goda kunskaper inom Microsoft, Office 365 och har mycket god förståelse för backup-hantering och kris/attack-hantering med kunskap om grunderna inom säkerhet; om processer, rutiner och vad som fungerar bra och mindre bra. Du har minst 5 års erfarenhet som specialist och erfarenhet av helhetsansvaret i rollen som IT-chef.

  Du har förmågan att se helheten och prioritera klokt för att nå målen. Vi ser gärna att du är en van beställare och kravställare hos IT-leverantörer och förstår vem som är bäst på vad, så att du kan fördela arbetet på ett effektivt sätt med hänsyn till var och ens kompetens. Du kan se framkomliga lösningar med hänsyn tagen till kostnad, säkerhet, framtidsteknik samt vad som accepteras internt.

  Som person älskar du IT-teknik och har en bred kunskap därinom. Du har erfarenhet från ledande befattning inom IT-området med budget- och personalansvar. Du har arbetat med förhandling och upphandling samt med analyser, implementering och uppföljning av IT-produkter och -tjänster. Du har erfarenhet av utveckling, implementering och uppföljning av IT-strategier. Även van att driva projekt och vad som krävs för att lyckas.

  Vi söker dig som är kommunikativ och ser fördelarna med att samarbeta för att nå resultat. Du har ett prestigelöst arbetssätt. Vi tror att du har en akademisk bakgrund med inriktning på data-och/eller systemvetenskap. Det är meriterande om du har erfarenhet från att arbetat inom Hälso- och sjukvård.

  Om företaget

  SYNLAB Sverige AB är en del av SYNLAB International, och en av Sveriges största privata leverantörer av laboratoriemedicinska tjänster inom klinisk kemi, klinisk mikrobiologi och patologi/cytologi. Vi driver även ett antal närlaboratorier runt om i Stockholmsregionen, Uppsala och Göteborg. Verksamheten genomsyras av ett starkt engagemang och ett ständigt pågående arbete för ökad kvalitet. Du kan hitta mer information om oss på vår hemsida www.synlab.se

  Ansökan

  I denna rekrytering har SYNLAB valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Therese Kraft på 076-879 91 95. Vi intervjuar och presenterar kandidater löpande så vänta inte för länge med din ansökan. Notera att vi tyvärr inte tar emot ansökningshandlingar via e-post.

  Vi arbetar kompetensbaserat och använder oss av arbetspsykologiska tester som en del av urvalsprocessen. Allt för att säkerställa en fördomsfri och rättvis rekryteringsprocess

  Tänk på att din ansökan inte ska innehålla känsliga personuppgifter, såsom exempelvis uppgifter om hälsa, religiös eller filosofisk övertygelse, politiska åsikter eller facktillhörighet.

  Om tjänsten, utifrån behörighet, mandat och påverkanskraft, motiverar en bakgrundskontroll eller kreditupplysning kan sådan komma att genomföras under rekryteringsprocessen avseende slutkandidat.

  Varmt välkommen med din ansökan!

  För information om hur vi behandlar dina personuppgifter se vår Integritetspolicy

  Titel: IT chef
  Mer info
  Kontaktperson Therese Kraft
  Telefon 076 879 9195
  Område Täby
  Yrkesroll Data & IT, IT-Chef
  Typ av anställning Heltid
  Sista ansökningsdag 3 jan 2023 (31 dagar kvar)

  Om arbetsgivaren

  SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.