Hardware Electronics Designer till Piab

Hardware Electronics Designer till Piab

Hardware Electronics Designer till Piab

Vill du vara med i Piabs fortsatta tillväxt? Gillar du att jobba i ett litet team i en global miljö? Till Piabs R&D-avdelning för automation söker vi nu en Hardware Electronics Designer!


Om tjänsten

Som Hardware Electronics Designer på Piab kommer du att arbeta med hela designprocessen av elektroniska produkter, från scratch till massproduktion. Du kommer att jobba med specifikationer, arkitektur, analog och digital design, simulering, layout, EMC, RED, testning, verifiering, dokumentation och produktionsförberedelser.

Som Hardware Electronics Designer jobbar du i nära samarbete med övriga inom R&D-avdelningen för automation. Rollen rapporterar till Teamledare för mjukvara och elektronik och har placering på Piabs huvudkontor i Täby.

Huvudsakliga ansvarsområden

Elektronikutveckling

PCB layout

Utveckla PCB tester

Felsökning

Produktionsstöd och dokumentation

Piab arbetar ständigt med att utveckla både existerande och nya produkter och vi står nu inför ett teknologisprång i och med industri 4.0. Piab är inne i en kraftig tillväxtfas där du har möjlighet att bli en nyckelspelare i deras vidare utveckling. Här finns goda möjligheter i din fortsatta karriär i ett företag där du får arbeta med frihet under ansvar.


Din profil

Du har en förmåga att snabbt förstå och analysera komplexa situationer och utmaningar och dina bedömningar är rationella. Du tar dig an och genomför dina arbetsuppgifter med engagemang och beslutsamhet och strävar alltid efter ett högkvalitativt resultat. Ditt arbetssätt är metodiskt med väl satta planer och definierade prioriteringar.

Vidare söker vi dig med:

Högskoleingenjör eller civilingenjör inom elektronik

Minst 3 års erfarenhet i liknande roll

Mycket goda kunskaper i engelska, såväl muntligt som skriftligt

Mycket goda kunskaper i digital och analog elektronikdesign

Mycket goda kunskaper i PCB layout

Kunskap i CE och RED certifiering

Erfarenhet av prototypbygge

Erfarenhet av industrialisering av produkter

Kunskap i programmering är meriterande


Vårt erbjudande

Som anställd på Piab är du en del av ett innovativt bolag som ligger i framkant inom sitt område. Vi är en växande organisation vilket skapar tillfällen för karriärsutveckling, både inom Sverige och utomlands, och tillsammans påverkar vi Piabs framtid.

Tillsammans med dina kollegor jobbar du i en familjär atmosfär där det råder en god laganda och samverkan inom hela organisationen.

Vi erbjuder en förmånlig arbetstidsvecka, utökad sjukförsäkring samt flextid. Självklart erbjuds tjänstepension och friskvårdsbidrag. Sitter du på huvudkontoret i Täby har du dessutom fri tillgång till ett fräscht gym i byggnaden.


Intresserad?

Välkommen med din ansökan! Urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Vid eventuella frågor om tjänsten hänvisar vi till ansvarig rekryterare Emma Henriksen på
Mer info
Område Täby
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Elektronik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 31 mars 2020 (41 dagar kvar)