Junior inköpare med affärsdriv

Junior inköpare med affärsdriv

Är du en analytisk person som gillar att göra affärer? Tycker du dessutom om att skapa långsiktiga relationer och är intresserad av att arbeta med människor över hela världen? Då kan den här rollen passa dig perfekt. På Inrego jobbar vi med att köpa in begagnade IT-produkter som vi sedan ser till att förlänga livslängden på genom återanvändning, vilket sparar på våra naturresurser och bidrar till en mer hållbar värld.

Om rollen
I rollen som Inköpare jobbar du med att köpa in begagnad IT-utrustning på den globala marknaden. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter inkluderar framför allt att:
  • Skapa ett kontaktnät av leverantörer och köpa in utrustning till utlandsförsäljningen samt till den svenska slutkundsförsäljningen
  • Kalkylera potentiella affärer samt förhandla och avsluta dessa
Du jobbar i nära samarbete med fyra andra inköpare i teamet samt säljarna på både utlandsförsäljningen och den svenska försäljningsavdelningen. Du kommunicerar även med kollegorna på lager och produktion. Du jobbar självständigt men såklart till en början med extra stöd från bland annat en teamleader på avdelningen som hjälper dig med det dagliga arbetet så att du får bra koll på hur du ska strukturera upp och prioritera dina uppgifter.

Dig som vi letar efter
För att ta dig an den här rollen på bästa sätt tror vi att du har förståelse för en dators hårdvara. Som person är du tålmodig, noggrann och analytisk. Du tycker om att göra affärer och har lätt för att kommunicera med andra. Vidare är du duktig på att strukturera upp ditt eget arbete och bra på att tidvis arbeta under stress. Du tar gärna egna initiativ och trivs med att jobba i team men har inte heller några problem med att arbeta självständigt.

Övriga kvalifikationer
  • Mycket goda kunskaper i engelska och svenska, i både tal och skrift
  • Grundläggande kunskaper i Excel
  • Erfarenhet av att ha kontakt med kunder och/eller leverantörer via telefon
Meriterande
  • Kunskap inom ytterligare språk utöver engelska
  • Tidigare erfarenhet av att arbeta med inköp av IT-produkter.
Om oss
På Inrego jobbar vi med återanvändning av IT-utrustning. Bara i fjol såg vi till att 300 000 enheter kom till återanvändning, på så sätt förlänger vi livslängden på produkterna och ser till att använda jordens resurser på ett bättre sätt. Vår mission är att minimera miljöpåverkan från använd IT-utrustning och det är vi stolta över att driva på, speciellt i det konsumtionssamhället som vi lever i idag. Vi erbjuder ett spännande och utvecklande arbete och en arbetsplats med stark sammanhållning, högt i tak och goda utvecklingsmöjligheter.

Mer information om oss hittar på vår hemsida.

Omfattning: Heltid, tillsvidare (provanställning tillämpas)

Tillträde: Våren 2020, enligt överenskommelse
Mer info
Område Täby
Yrkesroll Ekonomi, Inköpare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 18 feb 2020 (28 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Inrego - en cirkulär affärsmodell
Vår mission är att minimera använd IT-utrustnings påverkan på miljön och vår vision att förändra hur IT hanteras i samhället.

Inrego är marknadsledande inom återanvändning och livscykelhantering av datorer, mobiler och andra IT-produkter och hjälper organisationer över hela Europa att stärka sitt hållbarhetsarbete. Vi köper använd IT-utrustning från organisationer, dataraderar hårddiskar, testar och förbättrar produkterna och ser till att de kommer till nytta igen.

Förra året kunde vi återanvända 300 000 IT-produkter och tillsammans med våra kunder minska deras klimatavtryck med 4 400 ton koldioxid. Det motsvarar energin för att värma upp 17 600 lägenheter i ett år.

Företaget är certifierat genom kvalitet ISO 9001, miljö ISO 14001, arbetsmiljö ISO 45001 samt informationssäkerhet ISO 27001.