Kvalitetskontrollant

Kvalitetskontrollant

Tjänstebeskrivning

Är du självgående och gillar att ta egna initiativ? Har du utbildning och/eller erfarenhet av kvalitetsarbete inom livsmedelsindustrin? Då kan tjänsten som kvalitetskontrollant på Bodén & Lindeberg i Täby vara rätt tjänst för dig!

PerformIQ söker en kvalitetskontrollant till Bodén & Lindeberg i Täby. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att godkänna inkommande råvaror och certifikat efter fastställda kvalitetsparametrar. Du kommer också att uppdatera och fastställa innehållet i samtliga produkters produktspecifikationer.

Dina arbetsuppgifter innefattar att:
  • hantera inkommande råvaror och certifikat utifrån fastställda kvalitetsparametrar
  • upprätta och utveckla produktspecifikationer
  • skicka produkter på analys
  • årligen revidera och utvärdera analysplanen och provtagningsschemat
  • utreda och dokumentera reklamationer och avvikelser
  • upprätthålla och underhålla rutiner och beskrivningar inom ansvarsområdet
  • medverka vid löpande effektivisering av operativa processer
Du ingår i ett team som ansvarar för kvalitets- och livsmedelssäkerheten på bolaget och du rapporterar till Kvalitetschefen.
Bodén & Lindeberg köper varor från hela världen så du kommer dagligen att ha kontakt med leverantörer från alla världens hörn.

Krav på person

Vi söker dig som är driftig och gärna tar egna initiativ. Ett grundläggande krav i rollen som kvalitetskontrollant är att vara noggrann och du är van att arbeta strukturerat. Det är också viktigt att alla dokument och certifikat är i god ordning, vi värdesätter därför din administrativa förmåga.

För att lyckas i rollen som kvalitetskontrollant krävs vidare:
  • högskoleexamen med inriktning mot livsmedel, ex. livsmedelsagronom och/eller arbetserfarenhet från kvalitetsarbete inom livsmedelsproduktion
  • kunskap inom mikrobiologi
  • flytande i svenska och engelska i tal och skrift
Erfarenhet från livsmedelsindustri och FMCG handel är meriterande.

Vi värderar dina egenskaper högt och ser gärna att du har en bakgrund inom idrotts- eller föreningslivet. Berätta vilken aktivitet du utövat, på vilket sätt det har format dig som person samt hur du tror att detta påverkar dig i en roll som kvalitetskontrollant.

Övrigt

Start: omgående, enligt överenskommelse
Omfattning: heltid
Plats: Arninge, Täby

PerformIQ - rekrytering av personal med egenskaper från idrott/föreningsliv, är vår samarbetspartner och vi hänvisar eventuella frågor om tjänsten till Rekryteringskonsult Anna Lindeborg Nilsson på 073-353 75 32. Skicka in din ansökan redan idag då intervjuer sker löpande. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen.
Mer info
Område Täby
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Kemi, Fysik & Biologi
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Performiq
Hemsida http://www.performiq.se
Sista ansökningsdag 31 aug (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bodén & Lindeberg är en av Nordens ledande importörer av kolonialvaror såsom nötter, mandel, choklad, kakao, kryddor, fröer, torkad frukt, socker m.m. till bageri-, konfektyr- och livsmedelsindustrin samt bageri- och restauranggrossister i Norden och Baltikum. Vår styrka är att få fram produkter från jordens alla hörn med högsta kvalitet till bästa pris.
Vi har även egen produktion av kryddor och förpackningar till bageri- och livsmedelsindustri. Vi kan producera kundspecifika blandningar och förpackningsstorlekar. Produkterna förvaras i och levereras från våra egna torr-, krydd- och kyllager vilket gör att vi kan upprätthålla en hög servicenivå och leveranssäkerhet.
Vi omsätter cirka 400 milj kr (2015) är 25 anställda. Vårt kontor och lager ligger i Arninge utanför Stockholm.

Välkommen med din ansökan!

Sökord: quality control, kvalitetsarbete, kvalitetskontrollant, fmcg dagligvaruhandeln, livsmedel, råvaror