Förste Mekaniker till Arrivas bussverkstad i Norrort

Förste Mekaniker till Arrivas bussverkstad i Norrort

I Sverige hjälper vi cirka 170 miljoner resenärer varje år att komma fram till sina resmål. Med cirka 3 900 medarbetare, 900 bussar, 150 tåg och 90 spårvagnar skapar vi moderna transportlösningar där säkerheten alltid kommer i första hand. Som resenär hos Arriva ska du uppleva att vi gör allt för att din resa ska kännas trygg och ha service av hög kvalitet. Året runt - dygnet runt - fram och tillbaka
Arriva Sverige är en del av Europas största koncern för persontrafik - Deutsche Bahn. Det gör det möjligt för oss att kombinera det mindre företagets snabba anpassningsförmåga med stabiliteten och kunskapen hos det stora moderbolaget. Vi uppfattar oss som en seriös utmanare på den svenska kollektivtrafikmarknaden med ambitionen att kontinuerligt vinna nya marknadsandelar. Det åstadkommer vi genom att alltid se möjligheterna till nya innovativa lösningar som får ännu fler människor att resa kollektivt.
Hoppas att du vill vara med på vår resa.

Som förste mekaniker ansvarar du för planering och arbetsledning av det dagliga underhållsarbetet i vår verkstad i Täby.

I dina arbetsuppgifter ingår:
  • Arbeta tillsammans med mekanikerna med problemlösning och avhjälpande av fel
  • Säkerställa att bussarna kommer i trafik enligt tidtabell
  • Dokumentera och samla in data gällande felrapporter
  • Samarbeta med driftledningen för att hitta lösningar för att säkerställa driften
  • Se till att mekanikerna använder föreskriven skyddsutrustning och följer angivna skyddsföreskrifter
  • Agera ställföreträdare när Verkstadschefen är borta
Du kommer att rapportera till verkstadschefen och dina arbetstider är dagtid.

Vad erbjuder vi?

I Arrivas verkstad i Täby jobbar heltidsanställda mekaniker som du kommer att ansvara för att arbetsleda. Till organisationen tillhör också en lagerchef som ansvarar för inköp och inventering av det material som behövs i verkstaden. Fordonsflottan består i dagsläget av Volvo, Scania, VDL och MAN.

På Arriva erbjuder vi goda utbildningsmöjligheter för dig som vill utvecklas i ditt arbete. Som företag är vi under ständig utveckling och strävar efter att ligga tekniskt i framkant. Vi är ISO-certifierade och en seriös aktör på marknaden.

Arriva har kollektivavtal och lönesättningen är individuell.

Vem är du?

Vi söker dig som har vana av att arbetsleda personal. Du är bra på att planera, bygga struktur och är engagerad i ditt arbete. Krav är att du har B-körkort, samt att du klarar det svenska språket i tal och skrift, vi ser gärna att både manliga och kvinnliga sökande

Vidare ser vi att du har
  • Fordonsteknisk utbildning och/eller erfarenhet av arbete som fordonsmekaniker sen innan
  • God kännedom om diagnosverktyg för felsöknin
  • Tydligt säkerhetsmedvetand
  • Vilja att ge god service
Har du D-körkort, liksom specialutbildning inom specifika fordonstekniska underhåll som elektronik, AC är det mycket meriterande men inget krav.

Ansökningsprocess

Då vår urvalsprocess sker löpande ser vi gärna att din ansökan är oss tillhanda så snart som möjligt. Du söker tjänsten genom att klicka på länken nedan.

På Arriva värdesätter vi mångfald och strävar efter en jämn ålders och könsfördelning. Vi ser gärna kvinnliga sökanden. Har du frågor eller funderingar kring tjänsten är du varmt välkommen att kontakta mikael.bergdahl@arriva.se
Vi hanterar endast ansökningar genom hemsidan.
Mer info
Område Täby
Yrkesroll Fordon, Mekaniker
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Arriva Sverige AB
Hemsida http://www.arriva.se
Sista ansökningsdag 13 dec 2020 (19 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tycker du som vi att kollektivtrafik är en viktig del i samhället och att den underlättar vardagen för många människor? Vill du kanske vara med och skapa en smidigare kollektivtrafik i Sverige? Då kan Arriva vara platsen för dig. Här kan du jobba på den nivå och i den roll som passar just för dig. Tillsammans med andra engagerade Arriva-medarbetare kan du vara med och skapa en effektiv kollektivtrafik för våra resenärer. Vad passar dig bäst? Arriva erbjuder många olika roller och specialistområden. Bussförare, tågförare, lokförare, konduktör, trafikvärd, kundvärd, mekaniker, trafik- och informationsledare samt personalplanerare är vanliga roller. Vi har också många som arbetar som chefer på olika nivåer, såväl på depåerna som på huvudkontoret. Dessutom har vi administrativa specialister som inköpare, ekonomer, business controllers, HR Business Partners, kommunikatörer, IT-support, verksamhetsutvecklare, kvalitets- och miljösamordnare samt säkerhetssamordnare. Känner du igen dig i någon roll?