Driven verkmästare till Arrivas verkstad i Norrort

Driven verkmästare till Arrivas verkstad i Norrort

I Sverige hjälper vi cirka 170 miljoner resenärer varje år att komma fram till sina resmål. Med cirka 3 900 medarbetare, 900 bussar, 150 tåg och 90 spårvagnar skapar vi moderna transportlösningar där säkerheten alltid kommer i första hand. Som resenär hos Arriva ska du uppleva att vi gör allt för att din resa ska kännas trygg och ha service av hög kvalitet. Året runt - dygnet runt - fram och tillbaka
Arriva Sverige är en del av Europas största koncern för persontrafik - Deutsche Bahn. Det gör det möjligt för oss att kombinera det mindre företagets snabba anpassningsförmåga med stabiliteten och kunskapen hos det stora moderbolaget. Vi uppfattar oss som en seriös utmanare på den svenska kollektivtrafikmarknaden med ambitionen att kontinuerligt vinna nya marknadsandelar. Det åstadkommer vi genom att alltid se möjligheterna till nya innovativa lösningar som får ännu fler människor att resa kollektivt.
Hoppas att du vill vara med på vår resa.

Till vår verkstad i Norrort, Täby, söker vi nu en verkmästare. Du kommer att vara chef över medarbetarna i ditt skift samt en del av verkstadens ledningsgrupp. Du rapporterar till verkstadschefen.

Verkstädernas uppgift är att leverera trafiksäkra bussar. Verkstaden för trafikområde Norrort ansvarar varje dag för att cirka 250 stycken bussar går säkert i trafik. I snitt passerar 60 bussar per dygn genom verkstaden. Verkstaden är bemannad dygnet runt 6 dagar i veckan.

Arbetsuppgifter

Som verkmästare ansvarar du för resursfördelning och flödet i verkstaden under ditt skift. Du gör den dagliga planeringen och fördelningen av arbetet samt leder och coachar din medarbetare. Exempel på övriga arbetsuppgifter kan vara;
 • Uppföljning med kontroll av kvalitet och återställning av leveranssäkerhet
 • Planera, genomföra samt dokumentera medarbetarsamtal samt arbetsplatsträffar
 • Uppföljning av nyckeltal
 • Bokning av externa arbeten
 • Skadereparationer, planerat och akut underhåll
 • Aktivt arbeta med effektiviteten och utvecklingen på verkstaden
Din bakgrund

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Vi tror att du är en driven, självgående och flexibel person som har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Du är en serviceinriktad och glad eldsjäl med hög arbetsmoral och med förmåga att motivera och entusiasmera dina medarbetare. Du bör vara en god kommunikatör med förmåga att skapa god stämning och samtidigt kunna vara tydlig i ditt budskap till medarbetarna.

Övriga krav:
 • Tidigare erfarenhet av arbetsledning inom industri/produktion/verkstad eller liknande
 • Lätt för att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och engelska.
 • God datorvana
 • B-körkort
 • Tydligt säkerhetsmedvetande
Meriterande:
 • Fordonsteknisk utbildning och/eller erfarenhet av arbete som fordonsmekaniker
 • God kännedom om diagnosverktyg för felsökning
 • D-körkort
 • Specialutbildning inom specifika fordonstekniska underhåll som elektronik, AC.
Varför ska man arbeta på Arriva?

På Arriva erbjuder vi goda utvecklingsmöjligheter för dig som vill utvecklas i ditt arbete. Som företag är Arriva under ständig utveckling och strävar efter att ligga tekniskt i framkant. Vi är ISO-certifierade och en seriös aktör på marknaden.

Att arbeta på Arriva innebär också att vara med och göra samhällsnytta. Du blir en del i att våra kunder kommer säkert och i tid till, jobb, skolor eller övriga aktiviteter. Därmed bidrar du till Arrivas vision - Nöjd kund, Hela resan!

Vill du också ha kul på jobbet och arbeta i ett team som litar på varandra ska du söka dig till oss.

På Arriva värnar vi om att våra medarbetare ska ha en god arbetsmiljö och må bra. Vi startar varje dag med morgongymnastik vilket bidrar till ökad hälsa och en hel del skratt. Vi har tillsammans med legitimerade naprapater tagit fram ett program för våra mekaniker med individuella övningar i syfte att stärka kroppen och förebygga skador. I programmet ingår även workshops om lyftteknik m.m.

Ansökan

Tjänsten är heltid, eventuellt kvällsskift. Individuell lönesättning enligt kollektivavtal. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Då vår urvalsprocess sker löpande ser vi gärna att din ansökan är oss tillhanda så snart som möjligt dock. Du ansöker genom att klicka på länken nedan. Har du frågor eller funderingar kring tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Verkstadschef mikael.bergdahl@arriva.se

Välkommen med din ansökan!

Vi hanterar endast ansökningar genom hemsidan.
Mer info
Område Täby
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Mekanik
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Arriva Sverige AB
Hemsida http://www.arriva.se
Sista ansökningsdag 17 nov 2019 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tycker du som vi att kollektivtrafik är en viktig del i samhället och att den underlättar vardagen för många människor? Vill du kanske vara med och skapa en smidigare kollektivtrafik i Sverige? Då kan Arriva vara platsen för dig. Här kan du jobba på den nivå och i den roll som passar just för dig. Tillsammans med andra engagerade Arriva-medarbetare kan du vara med och skapa en effektiv kollektivtrafik för våra resenärer. Vad passar dig bäst? Arriva erbjuder många olika roller och specialistområden. Bussförare, tågförare, lokförare, konduktör, trafikvärd, kundvärd, mekaniker, trafik- och informationsledare samt personalplanerare är vanliga roller. Vi har också många som arbetar som chefer på olika nivåer, såväl på depåerna som på huvudkontoret. Dessutom har vi administrativa specialister som inköpare, ekonomer, business controllers, HR Business Partners, kommunikatörer, IT-support, verksamhetsutvecklare, kvalitets- och miljösamordnare samt säkerhetssamordnare. Känner du igen dig i någon roll?