Driftig trafiktekniker till Arriva i Täby

Driftig trafiktekniker till Arriva i Täby

I Sverige hjälper vi cirka 170 miljoner resenärer varje år att komma fram till sina resmål. Med cirka 3 900 medarbetare, 900 bussar, 150 tåg och 90 spårvagnar skapar vi moderna transportlösningar där säkerheten alltid kommer i första hand. Som resenär hos Arriva ska du uppleva att vi gör allt för att din resa ska kännas trygg och ha service av hög kvalitet. Året runt - dygnet runt - fram och tillbaka
Arriva Sverige är en del av Europas största koncern för persontrafik - Deutsche Bahn. Det gör det möjligt för oss att kombinera det mindre företagets snabba anpassningsförmåga med stabiliteten och kunskapen hos det stora moderbolaget. Vi uppfattar oss som en seriös utmanare på den svenska kollektivtrafikmarknaden med ambitionen att kontinuerligt vinna nya marknadsandelar. Det åstadkommer vi genom att alltid se möjligheterna till nya innovativa lösningar som får ännu fler människor att resa kollektivt.
Hoppas att du vill vara med på vår resa.

Om jobbet

Vi söker en trafiktekniker som vill jobba med framkomlighetsfrågor. Busstrafiken i Stockholms län bedrivs i en utmanande miljö och vår avdelning för Trafikteknik jobbar med att göra resorna så smidiga som möjligt. Genom att arbeta med så god framförhållning och planering som möjligt hoppas vi kunna minimera de störningar som kan uppstå på grund av hinder och andra störningar i trafikmiljön.

I arbetet som trafiktekniker ingår att hålla kontakt med kommuner, väghållare och entreprenörer som utför arbete i de områden där vi bedriver trafik. Du fungerar som en länk mellan de som agerar i vår trafikmiljö och söker information om det som kan tänkas påverka vår trafik. En annan viktig del av arbetet är att fungera som en remissinstans gentemot kommuner och företag som verkar i trafikmiljön där vi bedriver busstrafik.

En stor del av arbetet handlar också om samordning av information, gällande t.ex. planerade trafikomläggningar, till resenärer och medarbetare på Arriva. Framtagande och produktion av informationsmaterial sker också på vår avdelning för trafikteknik så det är meriterande om du tidigare jobbat med att producera informationsmaterial i såväl tryckt som digital form.

Din bakgrund

Som person är du driven och självgående. Det är viktigt att du är en god kommunikatör och kan uttrycka dig mycket väl i tal och skrift. Vi tror också att du är en person som trivs med både ensamarbete och arbete i grupp då olika projekt bjuder på olika förutsättningar. Noggrannhet och förmåga att prioritera ser vi som en självklarhet. Yrkeskunskaper som bussförare är meriterande men ej ett krav.

Vi jobbar enligt våra värderingar One Arriva, Doing the right thing, Great customer experience och Thinking beond. Vi erbjuder dig en spännande arbetsplats tillsammans med många goda kollegor och en god och öppen arbetsmiljö. Du blir en del av en mångkulturell organisation i utveckling där vi uppmuntrar initiativ i vardagen och där din utveckling är viktig för oss.

Du kommer att utgå från vår bussdepå i Täby. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med inledande provanställning.

Sökning av tjänsten

Vi värdesätter en jämn ålders- och könsfördelning såväl som etnisk och kulturell mångfald och ser gärna kvinnliga sökande. Då vår urvalsprocess sker löpande ser vi gärna att din ansökan är oss tillhanda så snart som möjligt, dock senast 2019-07-01. Om detta låter intressant så är du varmt välkommen att skicka in din ansökan via länken nedan. Har du några frågor eller funderingar kring tjänsten är du välkommen att kontakta Christian Waktén på christian.wakten@arriva.se.

Vi hanterar endast ansökningar genom hemsidan.
Mer info
Område Täby
Yrkesroll Transport & Logistik, Transport, Administration & Ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Arriva Sverige AB
Hemsida http://www.arriva.se
Sista ansökningsdag 1 juli 2019 (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tycker du som vi att kollektivtrafik är en viktig del i samhället och att den underlättar vardagen för många människor? Vill du kanske vara med och skapa en smidigare kollektivtrafik i Sverige? Då kan Arriva vara platsen för dig. Här kan du jobba på den nivå och i den roll som passar just för dig. Tillsammans med andra engagerade Arriva-medarbetare kan du vara med och skapa en effektiv kollektivtrafik för våra resenärer. Vad passar dig bäst? Arriva erbjuder många olika roller och specialistområden. Bussförare, tågförare, lokförare, konduktör, trafikvärd, kundvärd, mekaniker, trafik- och informationsledare samt personalplanerare är vanliga roller. Vi har också många som arbetar som chefer på olika nivåer, såväl på depåerna som på huvudkontoret. Dessutom har vi administrativa specialister som inköpare, ekonomer, business controllers, HR Business Partners, kommunikatörer, IT-support, verksamhetsutvecklare, kvalitets- och miljösamordnare samt säkerhetssamordnare. Känner du igen dig i någon roll?