Systemutvecklare till Expisoft i Täby

Systemutvecklare till Expisoft i Täby

Vill du vara med och skydda dem som skyddar nationen? Expisoft levererar några av de mest komplexa IT säkerhetslösningarna på marknaden som används av försvaret samt nationella och internationella företag. Vi söker dig som intresseras av teknik, komplexa system och problemlösning i alla dess former!

Information om uppdraget

Expisoft söker efter en systemutvecklare med bred erfarenhet av mjukvaruutveckling till deras kontor i Täby.

Vilka är Expisoft? Expisofts första kodrad skrevs i ett garage fullt med egenbyggda servrar och Linux burkar hemma hos bröderna Stefan och Fredrik. Brödernas passion för problemlösning och teknikintresse ligger som grund för Expisofts kultur, något som har uppskattats av de som följt med företagets utveckling. Men allt handlar inte om teknik - hos Expisoft välkomnas du av en familjär miljö som kantas av gemenskap både på och utanför jobbet t.ex. gemensamma frukostar, go-fika och andra aktiviteter där även familjen är välkommen.

Vad säger teamet?
" I en familjär och trygg miljö kan vi utmana oss själva att hitta nya lösningar, att utvecklas, att växa. Möjligheten att öppet ställa frågor, diskutera och ha insikt i alla faser av mjukvarans livscykel gör att man kan lära sig otroligt mycket även på andras ansvarsområden och påverka. Skulle man upptäcka att andra roller lockar så finns det ofta möjlighet att prova sig i dem. " - Robert Badas webbutvecklare

"Det är trevligt att arbeta i ett glatt gäng som vi är på Expisoft men det är även mycket givande att känna att man är en del av någonting större, att bidra till att bygga morgondagens cyberförsvar." - Eliza, Affärsområdeschef militärteknik

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Expisoft.

Arbetsuppgifter

Hos Expisoft kommer du till ett team där utvecklingen sker i agila projekt. Som utvecklare kommer du arbeta tätt med teamet med ren produktutveckling enligt kunds önskemål. Vår ambition är att du kan fokusera på vissa moduler inom produktutbudet som civila- kontra militära produkter och driva utvecklingen från idé till implementation.

Kodbasen är bred där de flesta applikationer är skrivna i C++ men även Java och C samt webbapplikationer i PHP. För denna roll anser vi att det är viktigast att du känner dig hemma i C++ då vi kan lära dig kringliggande tekniker för t.ex. minneshantering och IPC.

Vi söker dig som

Oavsett utbildning, bakgrund och arbetslivserfarenhet så tror vi dock att du hållit på med datorer sedan barnsben och har ett stort intresse av design, programvaruutveckling och teknik precis som alla andra i teamet. För att passa i tjänsten tror vi att du brinner för att lösa tekniskt svåra problem och kan orientera dig i stora kodbaser.
  • Har en utbildning och examen inom systemutvecklingsområdet eller är självlärd inom programmering
  • Mycket goda kunskaper om objektorienterad programmering
  • Du gillar att arbeta i team och är bra på att kommunicera, med kollegor, partners och kunder
  • För denna tjänst krävs svenskt medborgarskap då Expisoft arbetar med försvarsrelaterade projekt
  • Det är meriterande om du har erfarenhet från IT-säkerhetsområdet, CTF, reverse engineering, smarta kort, kryptering etc.
ÖVRIG INFORMATION
  • Start: Enligt överenskommelse
  • Omfattning: Heltid, tillsvidare
  • Placering: Täby, Propellervägen 12
  • Kontaktuppgifter: Daniel Klasson +46 8 562 467 70
  • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Expisofts önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Täby
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Expisoft är ett svenskt programutvecklingsföretag och en av Sveriges mest erfarna aktörer inom IT-säkerhetsområdet. Vi har utvecklat olika identitets- och säkerhetsprodukter under flera företagsnamn (Bull, Integris, Steria) sedan början av 1990-talet och nu utvecklas produkterna vidare under vårt eget namn Expisoft Secure Access. Vår produktfamilj möter samtliga svenska och europeiska IT-säkerhetsstandarder inom Elektroniska ID, PKI, CA och VPN området.

Våra kunder återfinns främst hos större organisationer inom offentlig förvaltning, försvaret samt medelstora och stora företag, såväl i Sverige som internationellt.

Vår teknik hjälper företag och myndigheter att skydda sina arbetsplatser, sina nätverk och sin information mot olika IT-säkerhetsrelaterade hot som bedrägeri, stöld eller manipulering av information, otillbörlig användning, intrång m.m.

Med en bra informationssäkerhet kan affärsprocesser effektiviseras och verksamhetssystem göras tillgängliga för fler användare, kunder och partners samt från andra platser, exempelvis hemmet eller mobilt.