Studie- och yrkesvägledare till Praktiska gymnasiet Täby

Studie- och yrkesvägledare till Praktiska gymnasiet Täby

Om jobbet

Redan 1999 startade Praktiska Gymnasiet sin första skola. Sedan dess har vi vuxit och idag har vi 33 skolor runt om i Sverige. Hos oss går elever som vill börja jobba. Vårt samarbete med de olika branscherna gör att vi håller koll på vad marknaden behöver för arbetskraft - och utbildar därefter.

Läs mer om oss på www.praktiska.se. Välkommen till gemenskapen!

Vill du vägleda framtidens arbetskraft? Praktiska Täby är en gymnasieskola med stor gemenskap. Vi har yrkesprogram och lärlingsutbildning med nära samverkan med arbetslivet.

Vårt erbjudande
Tillsammans med ledning och personal på Praktiska Täby kommer du att vara delaktig i att skapa kvalitetssäkrad, oberoende studie- och yrkesvägledning. Fokus kommer ligga på väglednings- och motivationssamtal för elever, för såväl pågående studier som inför framtida studier och arbetsliv. Du samverkar med lärare för att utveckla den generella studie- och yrkesvägledningen på skolan. Studie- och yrkesvägledaren har en betydelsefull roll i såväl elevhälsoteamet som i arbetslaget och vi arbetar gemensamt för elevernas bästa. Du kommer även jobba med att marknadsföra skolan på öppna hus genom att ta kontakt med diverse yrkes och studievägledare i närliggande kommuner.

Under vårterminen 2021 har tjänsten mer fokus på det administrativa, så som gymnasieantagningen ( Indra) och eventuellt vägledning för årskurs 3. Tjänsten kommer utökas till 40% från och med höstterminen 2021 med resterande arbetsuppgifter nämnda ovan.

Vi ser helst att du är utbildad studie - yrkesvägledare och att du har digital kompentens inom schoolsoft och gymnasieantagningssystemet Indra.

Du och ditt arbete leds av mig som rektor. I din tjänst ingår även deltagande i nätverk för erfarenhetsutbyten och kompetensutveckling tillsammans med andra studie- och yrkesvägledare inom AcadeMedia. Du kommer även vara en del av syvnätverket i Täby kommun. Samarbete med eftergymnasiala utbildningsanordnare och företag i regionen ingår i tjänsten. Tjänsten är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning med omfattning på 20% och med start enligt överenskommelse.

Är du den vi söker? Ansök så snart som möjligt via vårt rekryteringssystem då urval och intervjuer sker löpande, dock senast 28 februari Tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag.

Vid frågor kring tjänsten, kontakta rektor Maria Rohyo Barac , maria.rohyo.barac@praktiska.se eller på Tel: 070-226 54 60

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller säljare av andra rekryteringstjänster. Om AcadeMedia Praktiska Gymnasiet ingår i AcadeMedia som är en av Nordens största privata utbildningsanordnare. Vi är verksamma i hela utbildningskedjan från förskola till vuxenutbildning. Våra medarbetare har olika uppdrag och kompetenser, men ett starkt gemensamt fokus på kvalitet och utveckling. Vi hjälper våra barn, elever och deltagare att utvecklas och att nå sina mål och vi letar därför efter dig som vill vara med och göra Sverige lite bättre.
Mer info
Område Täby
Yrkesroll Administration
Typ av anställning Deltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 28 feb 2021 (2 dagar kvar)