Securityhandläggare

Securityhandläggare

Är du på jakt efter nya jobbmöjligheter och har tidigare erfarenhet från arbete inom säkerhet? Vi på Swedavia söker nu en Securityhandläggare till International Airports!

Som Securityhandläggare följer och utvecklar du arbetet med regelefterlevnad inom luftfartsskydd genom avvikelser, reklamationer, händelserapporter och andra befintliga data för våra internationella flygplatser; Arlanda, Bromma, Göteborg Landvetter och Malmö. Du utgår från Malmö Airport men i ditt arbete kommer du även vara på plats på våra andra internationella flygplatser.

Dina arbetsuppgifter
Vi erbjuder en möjlighet att arbeta både strategiskt och operativt i nära samarbete med våra andra enheter på flygplatserna. Säkerhet och hållbar utveckling med kunden i fokus är utgångspunkten för allt Swedavia gör, både i den egna verksamheten och i samhället i stort. Förändringsresan inom Swedavia fortsätter och nu finns en möjlighet för dig som brinner för säkerhetsfrågor att bli en av oss.

Som Securityhandläggare HSSE Security International Airports stödjer du respektive Säkerhetsansvarig för att säkerhetsarbetet på flygplatserna genomförs i enlighet med gällande lagar och regelverk. I din roll ingår även att samordna och följa upp arbetet med säkerhet på våra internationella flygplatser.

Din profil
Vi letar efter dig som har jobbat inom säkerhet, gärna inom transportsektorn eller annan verksamhet med kopplingar till kritisk infrastruktur, erfarenhet från flygplatsverksamhet är meriterande. Det är viktigt att du har jobbat brett med säkerhet och regelefterlevnad, att du är van att ha kontakt med kontrakterade bevakningsentreprenörer och andra aktörer verksamma inom transportsektorn.

För att lyckas i rollen har du god kommunikations- och samarbetsförmåga och har lätt för att skapa och bibehålla goda relationer och engagemang då ett gott samarbetsklimat är avgörande. Tjänsten innefattar många kontaktytor såväl internt som externt med både myndigheter, kunder och aktörer på Swedavias flygplatser. Du har en helhetssyn och är van att arbeta systematiskt mot uppsatta mål med förmåga att driva frågor både självständigt och tillsammans med kollegor.

Du har god kunskap om regelverk och förmåga att omsätta regelkrav till lösningar som möter verksamhetsbehov och processkrav.

Att arbeta på Swedavia
Förändringsresan inom Swedavia fortsätter och erbjuder nya och spännande utmaningar för dig som brinner för säkerhetsfrågor på en Flygplats.

Att arbeta på Swedavia
Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser.

På vår hemsida: https://www.swedavia.se/om-swedavia/jobba-hos-oss/ kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Du kan läsa mer om vad säkerhetsprövning innebär på Säkerhetspolisens hemsida.

För att kunna göra så objektiva bedömningar som möjligt använder vi arbetspsykologiska tester i våra rekryteringar.

I den här rekryteringen har Swedavia redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss därför all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Urval sker löpande och vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt.
Mer info
Område Svedala
Yrkesroll Transport & Logistik, Administration & Ledning, Säkerhet & Skydd
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Swedavia
Hemsida https://swedavia.varbi.com
Sista ansökningsdag 28 nov 2022 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Swedavias uppdrag är att äga, driva och utveckla flygplatser. Tillsammans bildar flygplatserna ett nätverk som knyter samman Sveriges regioner, samtidigt som de också är en bro till och från världen utanför. Bolaget bildades 2010 och är helägt av svenska staten. Under 2020 hade Swedavias flygplatser 10,3 miljoner resenärer, jämfört med 40,2 miljoner 2019. Det är en minskning med 74%. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Under 2020 nådde Swedavia målet att den flygplatsverksamhet som Swedavia driver i egen regi ska vara helt fri från utsläpp av fossil koldioxid. Som första flygplatshållare i världen är Swedavia först att nå ett sådant mål.