Vill du jobba med fordon på en unik arbetsplats?

Vill du jobba med fordon på en unik arbetsplats?

Då är du vår nya Fordonsmekaniker!

Vi söker en engagerad mekaniker till den operativa avdelningen på Malmö Airport.

Vi har i uppdrag att förvalta och underhålla Swedavias fordonspark med 0 fossilt koldioxidutsläpp. I rollen som fordonsmekaniker kommer du arbeta med underhåll och reparationer av fordon och utrustning på flygplatsen. Vi erbjuder ett arbete med varierande arbetsuppgifter där du blir en del av ett sammansvetsat team. Det är en unik arbetsplats där ditt arbete är viktigt för att säkerställa flygplatsens drift.

Dina arbetsuppgifter

Som fordonsmekaniker på operativa avdelningen har du ett varierande arbete. Det är en spännande och viktig roll som är integrerad med räddningstjänst och fälttjänst. Du och ditt team ansvarar bland annat för att utföra förebyggande och planerade underhållsåtgärder samt akuta reparationer på flygplatsens alla fordon, maskiner, redskap och utrustning. Fordonsparken består till stor del av flygplatsspecifika fordon med utrustning anpassad för snö- och halkbekämpning samt tunga fordon som lastbilar, brandbilar, dumprar, entreprenadmaskiner samt lätta transportfordon.

I tjänsten arbetar du även inom flygplatsens räddningstjänst som flygplatsbrandman. Under vinterhalvåret kommer du också ingå i vinterfälthållningen och hålla vårt bansystem fritt från snö och is. Arbetsuppgifterna består även av lagerhållning och avrapportering av eget utfört arbete. Vi tillhandahåller utbildningar efter verksamheten behov.

Din profil

Du har gymnasiekompetens inom Fordons- och transportprogrammet eller motsvande kompetens samt arbetat som mekaniker i minst 3 år. Vi ser gärna att du har erfarenhet av underhåll och reparationer av tyngre entreprenad- och special fordon samt goda kunskaper inom hydraulik, mekanik och fordonselektronik. Vi ser det som meriterande om du har kunskap och praktisk erfarenhet av svarvning och olika typer av svetsning.

För att lyckas i rollen behöver du vara flexibel och ha lätt att omprioritera arbetsuppgifter i pressade eller stressade situationer, exempelvis vid plötsligt snöfall. Du behöver ha servicekänsla och kunna föra en god kommunikation med våra olika kunder på flygplatsen. Du trivs i ditt yrke och är engagerad i dina arbetsuppgifter samt utför dessa med noggrannhet. Du har datavana och en god förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift på svenska och engelska. B-körkort är ett krav och det är meriterande om du även har C och/eller D-körkort.

Malmö Airport bedriver verksamhet dygnet runt och arbetet innebär att du har oregelbundna arbetstider samt arbetar helger. Du behöver kunna ta dig till flygplatsen under dygnets alla timmar för att möta verksamhetens behov.

Att arbeta på Swedavia

Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser.

Hos oss får du arbeta med omväxlande arbetsuppgifter i ett härligt team på en arbetsplats med flygpuls och atmosfär. Vi ser att olikheter och mångfald berikar, och ser det som en förutsättning för vår framtida utveckling som hållbart företag.

På vår hemsida: swedavia.se/om-swedavia/lediga-jobb/ kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Anställning och kontakt

Anställningsform: Heltid, tillsvidare. Beredskap kan förekomma vintertid.

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse.

Schema: Skiftarbete, 2-skift (även helger)

Placeringsort: Malmö

Kontaktuppgifter vid frågor: Gruppchef Fredrik Wihlborg tfn 010-10 94 518 e-mail: fredrikc.wihlborg@swedavia.se

För att kunna göra så objektiva bedömningar som möjligt använder vi arbetspsykologiska tester i våra rekryteringar. Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du på: https://www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/personalsakerhet.html

I den här rekryteringen har Swedavia redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss därför all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Välkommen med din ansökan senast den 31 augusti. Vi gör urval löpande så tveka inte med din ansökan.
Mer info
Område Svedala
Yrkesroll Fordon, Fordonstekniker, Mekaniker, Reperatör
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Swedavia
Hemsida http://www.swedavia.se
Sista ansökningsdag 31 aug 2022 (20 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Swedavias uppdrag är att äga, driva och utveckla flygplatser. Tillsammans bildar flygplatserna ett nätverk som knyter samman Sveriges regioner, samtidigt som de också är en bro till och från världen utanför. Bolaget bildades 2010 och är helägt av svenska staten. Under 2020 hade Swedavias flygplatser 10,3 miljoner resenärer, jämfört med 40,2 miljoner 2019. Det är en minskning med 74%. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Under 2020 nådde Swedavia målet att den flygplatsverksamhet som Swedavia driver i egen regi ska vara helt fri från utsläpp av fossil koldioxid. Som första flygplatshållare i världen är Swedavia först att nå ett sådant mål.