Drifttekniker med specialistkompetens inom IT för Malmö Airport

Drifttekniker med specialistkompetens inom IT för Malmö Airport

Vi söker dig som är engagerad och serviceinriktad drifttekniker med intresse och kunskap inom IT. Du kommer då bli vår nya specialist på den utrustning som användas i vårt resenärsflöde.

Avdelningen ansvarar för drift och underhåll av flygplatsens samtliga utrustning och tekniska system. Vi vill nu utöka gruppen som idag består av 10 medarbetare med en drifttekniker som är specialist inom IT.

Dina arbetsuppgifter

Som drifttekniker kommer du att arbeta med IT-utrustning och hårdvara som rör parkeringsutrustning, inchecknings- och boardingdiskar, självincheckningskiosker, system för spårning av bagage, self service utrustning, bagdrop samt flertalet andra flygplatsspecifika tekniska utrustningar.

Du kommer att vara vår tekniska specialist och arbeta med samordning, planering och utföra underhåll, akut felavhjälpning samt utbilda och vara ett stöd för dina kollegor på avdelningen. Du kommer att installera och driftsätta ny utrustning vid förändringar och utbyte av utrustning. I din roll ingår det även att ha löpande avstämning kring användning och tillgänglighet med förvaltningsansvariga och verksamhetsprocessägare, arbeta i nära samarbete med Swedavia IT, våra leverantörer och specialister.

Tillsammans med verksamhetsprocessägare kommer du att ha dialog med våra kunder om kvalitet och leverans, samt ha en aktiv roll när nya funktioner ska driftsättas. Det är ditt ansvar att säkerställa och vidmakthålla överenskommen driftsäkerhet, funktion, tillgänglighet och leveransprecision.

Din profil

Du behöver ha relevant teknisk utbildning inom IT eller på annat sätt tillskansat dig kunskap om PC, nätverk och printermiljöer samt gymnasiekompetens inom el. Vi ser gärna att du har ett stort intresse och engagemang för IT-området.

Vi önskar att du har erfarenhet inom området flygplatsteknik och har några år erfarenhet av att arbeta och med och reparera flygplatsteknisk utrustning, drift och underhåll av printrar samt IT-infrastruktur, nätverk och IT-support. För att vara framgångsrik i tjänsten behöver du ha erfarenhet av komplexa IT-miljöer och system samt hög kunskap om nämnd utrustning då det är en specialist-tjänst.

Som person behöver du ha en hög servicekänsla och god organisationsförmåga. Du kommer att kommunicera med kollegor, kunder och leverantörer och behöver därför tala flytande svenska och engelska. Eftersom du kommer att behöva använda bil för att ta dig runt i verksamheten och utföra dina arbetsuppgifter kräver vi att du har B-körkort.

Att arbeta på Swedavia

Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser.

På vår hemsida: swedavia.se/om-swedavia/lediga-jobb/ kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Anställning och kontakt

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Placeringsort: Malmö Airport

Kontaktuppgifter: Tobias Magnusson tobias.magnusson@swedavia.se, tel 010-1094565

För att kunna göra så objektiva bedömningar som möjligt använder vi arbetspsykologiska tester i våra rekryteringar. Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du på: https://www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/personalsakerhet.html.

I den här rekryteringen har Swedavia redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss därför all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Välkommen med din ansökan senast 2022-10-16.
Mer info
Område Svedala
Yrkesroll Fastighet, Drifttekniker, Övrigt
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Swedavia
Hemsida http://www.swedavia.se
Sista ansökningsdag 16 okt 2022 (16 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Swedavias uppdrag är att äga, driva och utveckla flygplatser. Tillsammans bildar flygplatserna ett nätverk som knyter samman Sveriges regioner, samtidigt som de också är en bro till och från världen utanför. Bolaget bildades 2010 och är helägt av svenska staten. Under 2020 hade Swedavias flygplatser 10,3 miljoner resenärer, jämfört med 40,2 miljoner 2019. Det är en minskning med 74%. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Under 2020 nådde Swedavia målet att den flygplatsverksamhet som Swedavia driver i egen regi ska vara helt fri från utsläpp av fossil koldioxid. Som första flygplatshållare i världen är Swedavia först att nå ett sådant mål.