Airport Officer Logistik och Inköp till Malmö Airport

Airport Officer Logistik och Inköp till Malmö Airport

Malmö Airport söker nu två nya medarbetare till gänget som ansvarar för att flygplatsens förnödenheter kommer i rätt tid och till rätt plats, tar emot och röntgar gods som anländer samt för att bemanna säkerhetskontrollen för personalinsläpp. Gruppen ingår dessutom i flygplatsens räddningsstyrka och är utbildade flygplatsbrandmän.

Som Airport Officer på vår Logistik- och Inköpsavdelning har du ett varierande arbete. Det är en spännande och viktig roll och ingen dag är den andra lik.

Dina arbetsuppgifter

Arbetet på Logistikavdelningen innebär att du utför inköp av reservdelar till fordon, el-material, vvs-material och förnödenheter för flygplatsens drift, med mera. Du har ansvar för godsmottagning och lager vilket bland annat innebär truckkörning. Du kommer utöver rollen på logistik även arbeta som flygplatsbrandman på flygplatsen och även vara säkerhetskontrollant vid personalinsläppet.

Malmö Airport bedriver verksamhet dygnet runt, arbetet innebär att du har oregelbundna arbetstider samt arbetar helger. Därmed behöver du kunna ta dig till och från flygplatsen under dygnets alla timmar.

Din profil

Vi ser att du som söker har en avslutad gymnasieutbildning. Du är tydlig i din kommunikation och är flytande i tal och skrift på svenska och engelska. B-körkort är ett krav, C-kort är starkt meriterande.

Du är en engagerad, välorganiserad och strukturerad person som gillar att ta ansvar. Det är även viktigt att du trivs med att jobba i team. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vårt uppdrag kräver att du har god förmåga att hantera olika situationer på ett metodiskt och lugnt sätt med fokus på räddning och säkerhet. Då jobbet delvis kan vara fysiskt krävande behöver du vara i god fysisk form.

Du behöver ha en viss administrativ förmåga eftersom du kommer att arbeta med inköp i vårt affärssystem. Därför är det meriterande om du har tidigare erfarenhet av inköp, upphandlingar eller liknande administrativa arbetsuppgifter som kräver viss datorvana och att man gillar ordning och reda. Har du en brandmansutbildning är det ett plus men annars tillhandahåller vi utbildningar efter verksamheten behov.

Att arbeta på Swedavia

Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser.

Hos oss kommer du att få arbeta i ett team där dina tankar och idéer kan göra verklig skillnad. Vi erbjuder ett spännande och utvecklande arbete som spänner över hela flygplatsverksamheten. Arbetsplatsen är unik då den är minutoperativ och speglas av stort engagemang och ett välkomnande arbetsklimat.

På vår hemsida: swedavia.se/om-swedavia/lediga-jobb/ kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Anställning och kontakt

Anställningsform: Tillsvidare, heltid

Tillträdesdatum: 2022-11-01

Schema: Skiftarbete, 2-skift (även helger)

Placeringsort: Malmö Airport

Kontaktuppgifter: Tomas Ståhle Olsson, Chef Airport Services

tomas.s.olsson@swedavia, 010-10 945 46

Då vi just nu söker många kollegor för att kunna möta trafikökningen efter pandemin kommer vi att anordna en rekryteringsträff den 13-14 september och genomföra intervjuer, så markera redan nu de dagarna i din kalender!

För att kunna göra så objektiva bedömningar som möjligt använder vi arbetspsykologiska tester i våra rekryteringar. Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du på: https://www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/personalsakerhet.html.

I den här rekryteringen har Swedavia redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss därför all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Välkommen med din ansökan senast 21 aug 2022! Urval ske löpande så tveka inte med din ansökan!
Mer info
Område Svedala
Yrkesroll Transport & Logistik, Inköp, Logistik, Säkerhet & Skydd, Brandkår
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Swedavia
Hemsida http://www.swedavia.se
Sista ansökningsdag 21 aug 2022 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Swedavias uppdrag är att äga, driva och utveckla flygplatser. Tillsammans bildar flygplatserna ett nätverk som knyter samman Sveriges regioner, samtidigt som de också är en bro till och från världen utanför. Bolaget bildades 2010 och är helägt av svenska staten. Under 2020 hade Swedavias flygplatser 10,3 miljoner resenärer, jämfört med 40,2 miljoner 2019. Det är en minskning med 74%. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Under 2020 nådde Swedavia målet att den flygplatsverksamhet som Swedavia driver i egen regi ska vara helt fri från utsläpp av fossil koldioxid. Som första flygplatshållare i världen är Swedavia först att nå ett sådant mål.