Airport Officer Landside till Malmö Airport!

Airport Officer Landside till Malmö Airport!

Malmö Airport söker ett antal nya medarbetare till gänget som sköter det mesta av flygplatsens grönområden, framför allt runt terminalbyggnaden. På Malmö Airport är ditt och dina kollegors uppdrag att arbeta för hög säkerhet och ett gott kundbemötande. Som Airport Officer har du ett nära samarbete med dina kollegor och varje medarbetare i teamet är viktig för att lyckas med uppdraget.

Dina arbetsuppgifter

Du är en del i ett skift som sköter hela flygplatsens fältarbete. Arbetsuppgifterna varierar per säsong, under sommaren består fältskötsel av gräsklippning, skötsel av planteringar, trimning av häckar och renhållning. På vintern ingår bland annat snöröjning. Oberoende av säsong ingår även arbetsuppgifter som parkeringsövervakning runt terminalområdet, utfärdandet av kontrollavgifter samt förflytta bagagevagnar från parkering till terminalen.

Det finns möjlighet att kombinera tjänsten och utbildas till flygplatsbrandman och därmed ingå i räddningstjänsten på flygplatsen.

Din profil

Vi söker dig med en slutförd gymnasieutbildning. Du är tydlig i din kommunikation och är flytande i tal och skrift på svenska och engelska, ytterligare språkkunskaper är meriterande. B-körkort är ett krav, C-körkort är meriterande. Du är utomhus en stor del av arbetsdagen och vissa arbetsmoment är fysiskt tunga, vi förutsätter därför att du trivs med ett fysiskt aktivt arbete och har en god fysik för att klara av arbetsuppgifterna. Dina personliga egenskaper är viktiga för oss. Vi vill att du är lyhörd för verksamhetens behov och har en mycket god samarbetsförmåga. För att lyckas i rollen behöver du ha en blick för prioriteringar och se vad som är mest akut och vad som kan vänta. Som person behöver du tycka om att hjälpa till och att samarbeta med andra. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och ser till att de sköts noggrant och i rätt tid.

Det är meriterande om du har erfarenhet av parkskötsel och dess arbetsfordon samt om du har tidigare erfarenhet inom brand och räddningsarbete. Vi tillhandahåller utbildningar efter verksamhetens behov.

Malmö Airport bedriver verksamhet dygnet runt, arbetet innebär att du har oregelbundna arbetstider samt arbetar helger. Därmed behöver du kunna ta dig till och från flygplatsen under dygnets alla timmar.

Att arbeta på Swedavia

Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser.

Malmö Airport fyller en viktig funktion för Sverige och för det lokala samhället. Hos oss bidrar du till resande, affärer och möten mellan människor. Som medarbetare på flygplatsen finns goda möjligheter till utveckling på en arbetsplats som präglas av teamarbete, gemenskap och sammanhållning.

På vår hemsida: swedavia.se/om-swedavia/lediga-jobb/ kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Anställning och kontakt

Anställningsform: Tillsvidare, heltid

Tillträdesdatum: 1 november 2022

Schema: Skiftarbete, 2-skift (även helger)

Placeringsort: Malmö

Vid frågor kontakta: Fredrik Wihlborg, Gruppchef Airfield Operation, fredrikc.wihlborg@swedavia.se

Då vi just nu söker många kollegor för att kunna möta trafikökningen efter pandemin kommer vi att anordna en rekryteringsträff den 13-14 september och genomföra intervjuer, så markera redan nu de dagarna i din kalender!

För att kunna göra så objektiva bedömningar som möjligt använder vi arbetspsykologiska tester i våra rekryteringar. Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför även en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du på: https://www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/personalsakerhet.html

I den här rekryteringen har Swedavia redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss därför all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Välkommen med din ansökan senast 21 aug 2022! Urval ske löpande så tveka inte med din ansökan!
Mer info
Område Svedala
Yrkesroll Fastighet, Fastighetsskötare, Säkerhet & Skydd, Brandkår, Miljö & Djurvård, Naturvård
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Swedavia
Hemsida http://www.swedavia.se
Sista ansökningsdag 21 aug 2022 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Swedavias uppdrag är att äga, driva och utveckla flygplatser. Tillsammans bildar flygplatserna ett nätverk som knyter samman Sveriges regioner, samtidigt som de också är en bro till och från världen utanför. Bolaget bildades 2010 och är helägt av svenska staten. Under 2020 hade Swedavias flygplatser 10,3 miljoner resenärer, jämfört med 40,2 miljoner 2019. Det är en minskning med 74%. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Under 2020 nådde Swedavia målet att den flygplatsverksamhet som Swedavia driver i egen regi ska vara helt fri från utsläpp av fossil koldioxid. Som första flygplatshållare i världen är Swedavia först att nå ett sådant mål.