Är du vår nya säkerhetschef på Malmö Airport?

Är du vår nya säkerhetschef på Malmö Airport?

Vi söker efter en erfaren säkerhetschef som vill leda och utveckla vårt säkerhetsarbete på flygplatsen.

Vi erbjuder en möjlighet för dig att bidra till att arbeta både strategiskt och operativt i nära samarbete med flygplatsledningen på Malmö Airport. Säkerhet och hållbar utveckling med kunden i fokus är utgångspunkten för allt Swedavia gör, både i den egna verksamheten och i samhället i stort. Förändringsresan inom Swedavia fortsätter och erbjuder nya och spännande utmaningar för dig som brinner för säkerhetsfrågor inom transport och infrastruktur.

Dina arbetsuppgifter

Som säkerhetschef för Malmö Airport leder och utvecklar du flygplatsens säkerhetsarbete i enlighet med gällande lagar och regelverk. Du leder arbetet och ser till att vi följer vårt ledningssystem. Uppdraget innefattar även att bidra till att utveckla det strategiska och operativa säkerhetsarbetet inom International Airports. International Airports består av de fyra flygplatserna Stockholm Arlanda, Bromma Stockholm, Göteborg Landvetter samt Malmö Airport. Genom stöd och uppföljning säkerställer du att verksamheten och processerna bedrivs i enlighet med gällande säkerhetsgodkännande, lagstiftning och framtagna rutiner.

I rollen som Säkerhetschef för Malmö flygplats har du ett nära samarbete med flygplatschef och övrig flygplatsledning och utgör ett stöd i securityfrågor till Flygplatschef, till övriga ledare samt medarbetarna på flygplatsen.

Din profil

Vi letar efter dig som har jobbat som säkerhetschef, gärna inom transportsektorn eller annan verksamhet med kopplingar till kritisk infrastruktur, erfarenhet från flygplatsverksamhet är meriterande. Det är viktigt att du har jobbat brett med säkerhet och regelefterlevnad, att du är van att ha kontakt med tillsynsmyndighet samt att du har erfarenhet av verksamhetsledning och kvalitetsarbete i en större organisation.

För att lyckas i rollen har du god kommunikations- och samarbetsförmåga och har lätt för att skapa och bibehålla goda relationer och engagemang då ett gott samarbetsklimat är avgörande. Tjänsten innefattar många kontaktytor såväl internt som externt med både myndigheter, kunder och aktörer på Swedavias flygplatser. Du har en helhetssyn och är van att arbeta systematiskt mot uppsatta mål med förmåga att driva frågor både självständigt och tillsammans med kollegor.

Som person är du trygg i dig själv, har hög integritet samtidigt som du vågar utmana dig själv och andra på ett prestigelöst sätt. Starkt ledarskap är viktigt för oss på Swedavia. Därför vill vi att du har erfarenhet av att leda, utveckla och motivera andra på ett delaktigt sätt.

Att arbeta på Swedavia

Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser

Hos oss kommer du att få arbeta i en spännande och omväxlande miljö med möjlighet till egen utveckling! Enheten HSSE (Health, Safety, Security & Environment) inom International Airports som du kommer att tillhöra stödjer och koordinerar frågor inom arbetsmiljö, miljö, flygsäkerhet, luftfartsskydd, risk, kris samt kvalitet och ledningssystem.

På vår hemsida: swedavia.se/om-swedavia/lediga-jobb/ kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Anställning och kontakt

Anställningsform: Tillsvidare, heltid

Tillträdesdatum: Så snart som möjligt

Placeringsort: Malmö Airport

Kontaktuppgifter: Chef HSSE Sarah Zaalouk sarah.zaalouk@swedavia.se

För att kunna göra så objektiva bedömningar som möjligt använder vi arbetspsykologiska tester i våra rekryteringar. Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du på: https://www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/personalsakerhet.html

I den här rekryteringen har Swedavia redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss därför all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Välkommen med din ansökan senast den 21 augusti 2022. Tveka inte att skicka in din ansökan tidigare eftersom vi tillämpar löpande urval.
Mer info
Område Svedala
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Säkerhet & Skydd, Bevakning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Swedavia
Hemsida http://www.swedavia.se
Sista ansökningsdag 21 aug 2022 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Swedavias uppdrag är att äga, driva och utveckla flygplatser. Tillsammans bildar flygplatserna ett nätverk som knyter samman Sveriges regioner, samtidigt som de också är en bro till och från världen utanför. Bolaget bildades 2010 och är helägt av svenska staten. Under 2020 hade Swedavias flygplatser 10,3 miljoner resenärer, jämfört med 40,2 miljoner 2019. Det är en minskning med 74%. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Under 2020 nådde Swedavia målet att den flygplatsverksamhet som Swedavia driver i egen regi ska vara helt fri från utsläpp av fossil koldioxid. Som första flygplatshållare i världen är Swedavia först att nå ett sådant mål.