Ekonomichef Bostads AB Svedalahem samt Svedala Exploaterings AB Svedab i Svedala

Ekonomichef Bostads AB Svedalahem samt Svedala Exploaterings AB Svedab i Svedala

Vill du vara en del av, och ha en central funktion i en gemytlig koncern med öppet klimat och hög trivsel? Trivs du med att arbeta i en bred roll? Då är du varmt välkommen till oss! Du blir ansvarig för en ekonomiavdelning bestående av två duktiga redovisningsekonomer, Annika och Sandra. De sitter med ansvaret för varsitt bolag och ser fram emot ett nära samarbete med dig som ekonomichef.

Här erbjuds du delaktighet i många delar av verksamheten. Inte minst kommer du att medverka till kommunens framtida samhällsbyggnad, både genom Svedalahem och Svedab. Du har personalansvaret för redovisningsekonomerna samt ytterligare två personer på kundcenter och rapporterar till VD. Tjänsten är placerad på kontoret i Svedala och ingår i ledningsgruppen.

Huvudsakliga ansvarsområden:
  • Ansvar för årsbokslut och årsredovisning för Svedalahem, Svedab, ägarbolaget Svedala kommunhus samt de två dotterbolagen till Svedalahem och Svedab
  • Konsolidering av ovan nämnda bolag med rapportering till ägarbolaget
  • Projektuppföljning och projektredovisning
  • Intern kontroll
  • Moms och skattedeklarationer
  • Ansvar för att leda budgetprocessen, prognostisering samt uppföljning
  • Ekonomiska analyser
  • Rapportering till ledning och styrelse
  • Finansieringsfrågor t ex. investeringskalkyler, likviditetsplaner och lånehantering
Vem söker vi?

För att trivas i rollen ser vi att du har några års erfarenhet av att ha arbetat som ekonomichef i en mindre organisation. Det är meriterande om du arbetat inom fastighet/bygg. Du har en högskoleutbildning inom ekonomi och är införstådd med förutsättningarna i en politiskt styrd organisation.

Som person är du kunnig inom ditt område och delar gärna med dig av din kunskap på ett pedagogiskt sätt. Du är analytiskt lagd och skapar dig snabbt en överblick av vad som behöver göras samtidigt som du hela tiden jobbar för att effektivisera. Du är prestigelös och van att prioritera. Att ha många kontaktytor är något du trivs med och svenska behärskar du i tal och skrift.

Har vi fångat ditt intresse?

Intervjuer sker löpande så ansök gärna så snart som möjligt! I den här rekryteringen samarbetar Svedalahem med MPYA Finance. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Johanna Andersson på tel. 070-6555730 eller johanna.andersson@mpya.se eller Kristina Bennet 070-3755075 kristina.bennet@mpya.se

Ansökan sker via www.mpyafinance.se.
Mer info
Område Svedala
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 30 apr 2021 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Svedalahem och Svedab är två kommunala bolag i Svedala, helägda av Svedala kommun genom ett ägarbolag, Svedala Kommunhus AB.

Bostadsaktiebolaget Svedalahem är ett allmännyttigt bostadsbolag som under drygt 60 år har varit med om att forma det moderna Svedala. Med nya fastigheter och bostadsområden har man sett till att kommunen hela tiden har fått fler hyresrätter. Idag är beståndet ca 1 200 lägenheter i Svedala, Bara och Klågerup. Ambitionen är att fortsätta vara en viktig aktör på den lokala bostadsmarknaden med en utökning av lägenhetsbeståndet. Svedalahem har en årsomsättning på ca 110 mkr.

Svedala Exploaterings AB SVEDAB äger större delen av Svedala kommuns verksamhetslokaler såsom skolor, förskolor, kontor, vård- och omsorgslokaler etc. Svedala kommun är en av de kommuner i Sverige som växer mest, vilket betyder att Svedab har en mängd nyproduktions- och ombyggnadsprojekt för att nå upp till målsättningen att förse Svedala kommun med ändamålsenliga lokaler. Svedab har en årsomsättning på ca 110 mkr.

Besök gärna www.svedalahem.se för ytterligare information, där finns även information om Svedab.