Sommarvikarier och timvikarier till Nytida Gylleby behandlingshem

Sommarvikarier och timvikarier till Nytida Gylleby behandlingshem

Nu söker vi på Nytida Gylleby behandlingshem i Sunne vikarier som behandlingspersonal, både inför kommande sommar men även vikarier som är tillgängliga tidigare under vintern/våren för jobb vid behov. Vi erbjuder en givande arbetsplats, ett utvecklande jobb där du gör skillnad, fortbildningar och flera förmåner.

Om oss

Nytida Gylleby behandlingshem bedrivs utifrån de två olika tillstånden HVB och viss annan heldygnsvård. Vi erbjuder behandling och omsorg för kvinnor och män över 21 år med psykiska diagnoser och/eller samsjuklighet. På behandlingshemmet finns två enheter fördelat på 40 vårdplatser; en större enhet med 28 platser och en mindre enhet med 12 platser. Den mindre enheten har högre personaltäthet och är därmed anpassad för personer med ett större psykiatriskt och ibland fysiskt vårdbehov. De metoder som används i behandlingsarbetet i tillägg till medicinsk och KBT-terapeutisk behandling är bland annat återfallsprevention, ESL, ADL-träning etc. Vår målsättning är att hjälpa till att ge varje person de individuella verktyg och strategier som denne behöver för att leva ett meningsfullt liv.

Bland våra medarbetare finns olika kompetenser och bred erfarenhet av att arbeta med psykisk ohälsa och samsjuklighet. Våra arbetstider är förlagda till både dagtid, kvällstid, helger och natt.

Om rollen

Hos oss på Nytida Gylleby får du möta människor som har olika behov av stöd och omsorg. Arbetet handlar om att stötta och motivera vuxna med psykiska diagnoser, psykosocial problematik, missbruk eller en kombination av detta till ett bättre liv. Som vikarie hos oss är du även ett stöd i behandlingsarbetet. Tillsammans med klienterna gör vi aktiviteter så som att laga mat, städa, gå på utflykter, träna, samtala, motivera och mycket mer.

Dokumentation är en naturlig del i arbetet. Du vill också lära känna, förstå och vara en del av andra personers liv och göra skillnad på riktigt.

Gällande timvikariat så söker vi dig som är flexibel, vilket för oss betyder att du ställer upp med kort varsel och kan jobba på båda våra enheter och med enkelhet kan ställa om till andra arbetsuppgifter utifrån verksamhetens behov.

Under sommaren behöver man vara tillgänglig under månaderna juni-augusti, och man kommer då att gå på schema istället för ordinarie personal under deras semester. Det finns möjlighet till både deltid- och heltidsarbete.

Din erfarenhet och kunskap

Du som söker till oss behöver:

... lockas av ett arbete som är varierat och ha intresse av psykiatrisk vård och socialt arbete.

... tycka om att möta människor som befinner sig i olika livssituationer.

... vara en trygg, lyhörd och närvarande person som vågar ta ansvar.

... trivas med att jobba i team och stötta dina kollegor.

Vi ser gärna att du är utbildad undersköterska, behandlingsassistent eller motsvarande, eller har erfarenhet av arbete inom vård och omsorg, psykiatri och/eller missbruksvård sedan tidigare. Detta är dock inget krav som vikarie då vi utöver utbildning lägger stor vikt vid personlig lämplighet, intresse och mognad.

Du delar med dig av dina kunskaper och erfarenheter till dina kollegor och ser som självklart att bidra till ett positivt arbetsklimat. I övrigt har du körkort, god datorvana samt goda kunskaper i det svenska språket i tal och skrift.

Du behöver också kunna lämna in 2 olika registerutdrag från polisen där domar 5 år tillbaka i tiden tas i beaktning.

Till dig från oss...
 • Fortbildningstillfällen
 • Kollegial handledning
 • Förmånsportal med rabatter och förmåner
 • Kollektivavtal
 • Chefer och behandlingssamordnare nära dig i ditt jobb
 • Tydliga arbetssätt och rutiner
 • Genuina möten och erfarenheter som rustar dig för framtiden
  Inom Nytida är vi i ständig utveckling. Hos oss kan du växa som person samtidigt som du gör skillnad för andra. Vårt arbetssätt följer Nytidas ramverk för pedagogik, och vår kultur genomsyras av våra värderingar - respekt, ansvar, enkelhet och kunskap.

  Övrigt

  Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning

  Anställningsform: Vikariat med timlön/månadslön och/eller särskild visstidsanställning

  Tillträdesdatum: Efter överenskommelse

  Sista ansökningsdag: Intervjuer görs löpande under vintern/våren.

  Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta oss.

  Verksamhetschef: Elizabeth Axelsson Lilja, tel nr 0565-102 30 el 070-301 25 97 elizabeth.axelssonlilja@nytida.se

  Enhetschef: Petra Möörk, tel nr 0565-102 30 el 072-454 08 53 petra.moork@nytida.se

  Ansökan

  Om du vill veta mer om hur det är att jobba på Nytida så läs gärna mer och träffa några av våra medarbetare här.

  Vi hoppas att du tycker att det låter spännande och att du är nyfiken på att veta mer om oss. Ansöker gör du genom att klicka på "Skicka ansökan" och fylla i dina uppgifter. Vi rekommenderar dig att söka så snart som möjligt då vi gör urval och intervjuer löpande.

  Välkommen med din ansökan!
  Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje persons livskvalitet och trygghet i fokus. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. www.nytida.se
  Mer info
  Kontaktperson Nytida AB
  Telefon 08 578 700 00
  Område Sunne
  Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg
  Typ av anställning Vikariat
  Sista ansökningsdag 14 mars 2023 (39 dagar kvar)

  Om arbetsgivaren

  Nytida provides support for children, young people and adults with lifelong disabilities and psychosocial problems. We offer residential care, day-care activities and individual, family and school support from approximately 400 units throughout Sweden. We aim to be the quality leader in all that we do and our vision is to make the world a better place, one person at a time. Our employees ensure quality of life and safety for every care receiver. Nytida is part of the Ambea group of companies. nytida.se