Hoppa till innehåll
Nytida logotyp

KBT-terapeut till Nytida Gylleby behandlingshem

Publiceringsdatum
21 november 2023
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Kontaktperson
Nytida AB
Telefon
Ansök nu
Nu söker vi på Nytida Gylleby behandlingshem en KBT-terapeut för en tillsvidareanställning på heltid. Vi erbjuder en givande arbetsplats, fortbildningar och flera andra förmåner. Sök tjänsten senast 231211.

Kul att du hittade hit!

Vi gissar att du tycker om att möta människor med olika bakgrunder och utmanande livsförhållanden. Och att du är intresserad av att förstå vad som ligger bakom olika beteenden. Du brukar dessutom förmodligen hitta nya sätt att lösa en situation. Och det löser sig oftast för du är trygg i dig själv, nyfiken, lyhörd och närvarande. Om det här stämmer in på dig, så kanske du vill jobba med oss!

Om Nytida Gylleby behandlingshem

Nytida Gylleby behandlingshem erbjuder behandling och omsorg för kvinnor och män över 21 år med psykisk ohälsa och samsjuklighet. På behandlingshemmet finns två enheter fördelat på 40 vårdplatser. Den mindre enheten har högre personaltäthet och är därmed anpassad för personer med ett större vårdbehov. De metoder som används i behandlingsarbetet i tillägg till medicinsk behandling är bland annat KBT, ESL, IPT-K, Kriminalitet som livsstil, återfallsprevention och ADL-träning. Vår målsättning är att hjälpa till att ge varje person de individuella verktyg och strategier de behöver för att leva ett meningsfullt liv.

Vi erbjuder dig ett spännande och omväxlande arbete med engagerade medarbetare, korta beslutsvägar och goda möjligheter att påverka ditt arbete. På Nytida Gylleby arbetar vi långsiktigt för en effektiv och modern vård med kvalitet i fokus vilket ger oss förutsättningar att verkligen göra skillnad för personer med psykisk ohälsa. Vi har löpande kompetensutveckling i våra behandlingsmetoder.

Bland våra medarbetare finns olika kompetenser och bred erfarenhet av att arbeta med psykiska funktionsnedsättningar och samsjuklighet.

Om rollen

I rollen som KBT-terapeut ingår terapeutiska uppgifter riktat till personer med psykisk ohälsa, kriminell bakgrund och beroendeproblematik. Detta inkluderar KBT-terapi genom individuella samtal samt gruppsessioner. I arbetet ingår regelbunden handledning av leg. psykoterapeut.

Du och din kompetens ingår också i det teamarbete som finns runt varje klient där behandlingssamordnare, övrig behandlingspersonal samt sjuksköterska inkluderas. Detta innebär att du även kommer att vara inkluderad i det övriga behandlingsarbetet för att stödja och handleda.

Vi arbetar aktivt med att förändra synen på psykisk funktionsnedsättning genom att alltid utgå från individuella behov och önskemål. Som KBT-terapeut fyller du en viktig funktion i arbetet med att stödja människor till ett självständigare liv med stor respekt för individens rätt till självbestämmande.

Din erfarenhet och kunskap

Du har grundläggande psykoterapeutisk utbildning med inriktning KBT, motsvarande steg 1. Erfarenhet av arbete med samsjuklighet, kriminalitet, missbruk och psykisk ohälsa, samt personer i social utsatthet är meriterande.

Du ser möjligheter och har en positiv grundsyn. Du har också ett starkt engagemang och intresse för människor generellt och för människor med psykisk problematik i synnerhet. Arbetet kräver att du är ansvarskännande, trygg och har en personlig mognad. Du delar med dig av dina kunskaper och erfarenheter till dina kollegor, är prestigelös och ser som självklart att bidra till ett positivt arbetsklimat.

God datorvana samt goda kunskaper i det svenska språket i tal och skrift är ett krav, likaså körkort.

Om dig

Du ser möjligheter, har en positiv grundsyn och ett starkt engagemang för människor. Arbetet kräver att du är ansvarskännande och har en personlig mognad. Du delar med dig av dina kunskaper och erfarenheter till dina kollegor och ser som självklart att bidra till ett positivt arbetsklimat.

I rekryteringen lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet och vill att du efterlever våra värderingar:

Respekt - Alla har rätt till ett värdigt liv med såväl fysiskt, psykiskt som socialt välbefinnande.

Ansvar - Vi har medarbetare som vågar och vill och chefer som lyssnar och leder.

Enkelhet - Det är enkelt att påverka och att vara medarbetare eller att bo och vistas hos oss.

Kunskap - Vi reflekterar, lär av varandra och tar tillvara allas kompetens.

Inom Nytida är vi i ständig utveckling. Hos oss kan du växa som person samtidigt som du gör skillnad för andra.

Till dig från oss
  • Intern kompetensutveckling
  • Förmånsportal med rabatter och förmåner
  • Coachande och stöttande chefer nära dig
  • En gemensam pedagogik för att ge den bästa omsorgen och stödet till våra omsorgstagare
  • Karriär- och utvecklingsmöjligheter
Vi har även kollektivavtal, tjänstepension, försäkringar, friskvårdsbidrag samt skobidrag för omsorgspersonalen.

Vill du läsa mer om hur det är att jobba inom Nytida klicka här.

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare med 6 månaders provanställning.

Tjänstgöringsgrad: 100% dagtid.

Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse

Sista ansökningsdag: 2023-12-11

För mer information kontakta verksamhetschef Elizabeth Axelsson Lilja 070-301 25 97 elizabeth.axelssonlilja@nytida.se

Facklig kontakt: Kommunal 010-442 90 32

Ansökan
Välkommen att ansöka via knappen "Skicka ansökan" nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör urval löpande.

Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje persons livskvalitet och trygghet i fokus. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. www.nytida.se
Nytida logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
11 dec. 2023 (6 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje persons livskvalitet och trygghet i fokus. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. www.nytida.se

Fler jobb från samma arbetsgivare

Liknande Jobb