Hoppa till innehåll
Tullverket logotyp

Gruppchef spaning

Publiceringsdatum
21 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Kontaktperson
Fredrik Leijerholt
Telefon
Ansök nu
Vill du jobba med spännande och utvecklande arbetsuppgifter tillsammans med ditt team och bidra till Tullverkets brottsbekämpande verksamhet? Då ska du söka den här tjänsten som gruppchef för en spaningsgrupp i Sundsvall!

Tullverket har som uppdrag att begränsa den organiserade och storskaliga brottsligheten och förhindra den illegala införseln av narkotika- och dopingpreparat, alkohol, tobak, vapen och andra varor som hotar liv, hälsa och miljö. Tullverket ska bidra till att minska antalet kriminella nätverk som ägnar sig åt narkotika-, alkohol- eller tobakssmuggling eller ekonomisk brottslighet.

Tullverket består av fyra operativa avdelningar; kontrollavdelningen, uppbördsavdelningen, underrättelseavdelningen och tullkriminalavdelningen. Tullkriminalavdelningen ansvarar för Tullverkets brottsutredande verksamhet och teknisk inhämtning. Verksamheten arbetar inom ramen för förundersökning av brott eller åtgärder som ska leda till förundersökning av brott i syfte att lagföra huvudmän bakom brottslighet, minska lönsamheten av brottslighet samt påtagligt störa kriminella aktiviteter.

Tullverkets förundersökningsverksamhet består av ett nationellt IT- och teknikcentrum med ansvar för hemliga tvångsmedel, spaningsteknik och IT-forensik, Tullverkets laboratorium samt fyra tullkriminalenheter som ansvarar för var sitt geografiskt område, Syd, Väst, Öst och Nord. Enheten i Nord är uppdelade i verksamhetsområden: spaning och utredning.

Om tjänsten
Som gruppchef för spaning ska du operativt styra, leda, följa upp och utveckla verksamheten genom att säkerställa att din grupp fungerar väl och levererar goda resultat i linje med mål, strategier och aktivitetsplan.

Som gruppchef förväntas du stödja dina medarbetares utveckling genom bl.a. medarbetarsamtal och lönesamtal samt arbeta med lärande och erfarenhetsutbyte, som en del i ett kontinuerligt förbättrings- och utvecklingsarbete. I chefsuppdraget ingår även att utveckla rutiner, metoder och processer enligt fattade beslut. Som gruppchef ansvarar du också för ledning av arbetsplatsträffar samt ansvarar för arbetsmiljöarbetet som följer av särskild delegering

Som gruppchef krävs att du företräder uppdragsgivaren, är arbetsgivare och verkställer fattade beslut. Ditt chefsuppdrag utövas genom ledarskapet som handlar om att styra verksamheter och leda människor. Det grundläggande uppdraget för myndighetens chefer är att utöva ett gott ledarskap och därigenom åstadkomma goda resultat genom sina medarbetare, i linje med uppdraget och utifrån tillgängliga resurser. För Tullverkets chefer och dess ledarskap är tre centrala utgångspunkter formulerade; uppdraget, samverkan och prioritering.

I arbetet ingår även brottsutredningsarbete.

Vi söker dig som har:
 • Tullverkets brottsbekämpningsutbildning eller annan brottsbekämpningsutbildning som Tullverket bedömer vara likvärdig.
 • Genomförd och godkänd vapenutbildning (pistol).
 • Genomförd och godkänd konflikthanteringsutbildning inklusive kommunikation, självskydd, OC-spray och batong.
 • Goda kunskaper i såväl svenska som engelska, och god förmåga att uttrycka sig tydligt i tal och skrift.
 • Körkort, behörighet B.
 • Svenskt medborgarskap.
Det är meriterande om du har:
 • Ledarskapsutbildning.
 • Genomförd och godkänd spaningsutbildning (grund och/eller fördjupad).
 • Erfarenhet som chef med verksamhets -och personalansvar.
Personliga egenskaper
 • Mod - att fatta och fullfölja beslut, ta tag i utmaningar och pröva nya idéer.
 • God kommunikativ förmåga - som tydliggör riktning och ramar, och skapar mening och samförstånd genom inkluderande, inlyssnande och engagerande dialog.
 • Psykologisk trygghet - i termer av integritet och förmåga att hantera såväl egna som andras reaktioner, tankar och känslor.
 • Nyfikenhet och prestigelöshet - genom att utforska och utmana sig själv och andra i att tänka nytt och göra annorlunda i syfte att stimulera lärande och innovation.
 • Ha förmåga att tillvarata mångfald - vad gäller kompetens, erfarenheter och perspektiv för att utveckla verksamheten och hantera den ökande komplexiteten vi agerar i.
 • Positiv människosyn - med intresse för människor och deras utveckling.
 • Samarbetsförmåga - säkerställa god samverkan inom gruppen och i relation till andra grupper och enheter.
 • Ha förmåga att aktivt arbeta för en god arbetsmiljö.
 • Gott omdöme - Kunna uppträda som en god representant för Tullverket såväl internt som externt.
Stor vikt kommer att läggas på dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder dig
Genom att jobba på Tullverket har du ett viktigt jobb där du bidrar till ett tryggt och säkert samhälle. Vi värderar trivsel och kompetensutveckling högt och är vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor och våra förmåner omfattar bland annat friskvårdsbidrag, subventionerade läkemedel och goda semester- och pensionsvillkor.

Övrigt
Referensnummer: TV-2024-11283.
Placeringsort: Sundsvall.
Anställningen är en tillsvidareanställning och inleds med 6 månaders provanställning.

Inom Tullverket tillämpas tidsbegränsade chefsförordnanden på 5 år med möjlighet till förlängning.

Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Resor i tjänsten förekommer.

Oregelbunden arbetstid.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan beslut om anställning kommer du att få genomgå drogtest och bakgrundskontroll. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning, då tjänsten är placerad i säkerhetsklass. Tullverket är en totalförsvarsmyndighet och vid anställning kan du komma att krigsplaceras i Tullverket.

Tullverket värdesätter de kvaliteter som tillförs verksamheten genom att ha en jämn könsfördelning samt etnisk mångfald.

För mer information och ansökan
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att ringa eller maila enhetschef Fredrik Leijerholt, 090-18 55 22. Frågor om rekryteringsprocessen besvaras av Tullverkets PA-support, 060-67 25 85. Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Erland Solander, 060-67 25 02 och för Saco-S, Lena Edehag, 08-456 58 68.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV på svenska, ska ha inkommit till Tullverket senast den 3 juni. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.
Tullverket logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
03 juni 2024 (12 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Tullverket är en statlig myndighet som kontrollerar flödet av varor över Sveriges gränser. Med visionen att bara godkända varor ska passera gränsen hindrar vi olagliga varor från att komma in i landet och bidrar till ett tryggare samhälle. Vi förenklar handeln med andra länder och lägger grunden till ökad tillväxt och konkurrens på lika villkor. Tullverket, som grundades 1636, har i dag cirka 2 500 anställda och leds av tf. generaltulldirektör Johan Norrman.