Projektingenjör till Svenska Kraftnät!

Projektingenjör till Svenska Kraftnät!

Söker du din nästa utmaning i rollen som Projektingenjör? Vill du bli en del av Svenska kraftnäts härliga projektteam? Sök redan idag, vi sköter urvalet löpande!

Information om tjänsten
Svenska kraftnät ansvarar för att kraftsystemet är hållbart, säkert och kostnadseffektivt - idag och i framtiden. Detta genom att övervaka kraftsystemet dygnet runt och att bygga nya kraftledningar samt anpassa kraftsystemet för morgondagens elbehov. Deras leverantörskedjor bidrar till samhället socialt, miljömässigt och ekonomiskt på en lokal, nationell och även global nivå. Genom samverkan, dialog och bra samarbete utvecklar Svenska kraftnät kraftsystemet och löser utmaningar för att genomföra energiomställningen.

Arbetsuppgifter

I rollen som projektingenjör arbetar du med delområden som är delegerat av befintlig projektledare. I ditt arbete kommer du att leda, styra och följa upp projektarbetet inom ditt arbetsområde. I din roll planerar du självständigt ditt arbete för att det ska flyta på så bra som möjligt.

I rollen som projektingenjör kommer du bland annat att:
  • Ansvara över administrativa uppgifter som protokollskrivning, mötesbokningar och riskhantering
  • Sammanställa och rapportera status i projekten gällande resultat, tidplan och kalkyl
  • Arbeta med stöttning av projektledare inom ekonomiska frågor och aktuell prognos och tidplan
  • Arbeta med stöttning av resurser kopplat till projektet samt rapportering till programledning och andra intressenter
  • Säkerställa att projektet följs och planeras och utförs enligt fastställd rutin
  • Ansvara att anläggningsdokumentationsgranskning i projektet planeras och utförs enligt fastställd rutin
Vi söker dig som
  • Har akademisk universitets- eller högskoleutbildning inom teknik alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet
  • Har tidigare erfarenhet av att arbeta som projektingenjör/projektstöd inom infrastruktur/samhällsbyggnad/industri eller Anläggning. Gärna om du jobbat i stationsprojekt med spänningsnivå (minst 130 kV)
  • Tala flytande svenska i både tal och skrift
Vi ser det starkt meriterande om du har en utbildning inom t.ex. IPMA, PPS eller PMI och gått en kurs inom entreprenadjuridik.

För att trivas i rollen som projektingenjör behöver du vara kommunikativ, strukturerad, och självgående samtidigt som du har en god samarbetsförmåga och trivs att arbeta i team.

START: Februari (efter säkerhetsklassningar är klara)
OMFATTNING: Heltid
Placeringsort: Sundsvall
Arbetstider: Dagtid, flexibelt
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: Josefine Häggström

Sök tjänsten nedan genom att fylla i din information samt bifoga dokument. Logga gärna vidare in på "Mina sidor" efter att du bekräftat ditt konto, här kan du skapa din kandidatprofil vilket utökar din chans till drömjobbet! Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på info@pn.se
Mer info
Kontaktperson Josefine Häggström
Email Mejla Josefine Häggström
Område Sundsvall
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida https://pn.se/
Sista ansökningsdag 22 feb 2023 (25 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi vet av erfarenhet att du som medarbetare är den viktigaste resursen för företagen. Därför arbetar vi med kvalité och personlig matchning till alla våra tjänster för att hitta rätt jobb för dig. Hos Professionals Nord finns en gedigen branscherfarenhet och en gemensam vision - Att skapa och bibehålla arbetstillfällen!