Parkarbetare

Parkarbetare

Om arbetsplatsen

Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn.

I Sundsvall byggs det som aldrig förr, staden växer och kompetensbehovet är stort. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, förändra och uppleva. Du vill framåt. Det vill vi med. Sundsvall är staden mellan bergen, vid havet, älvarna och skogarna. Här är nära till allt med naturen inpå knuten samtidigt som vi har ett av Sveriges populäraste köpcentrum.

Stadsbyggnadskontoret är en av tio förvaltningar inom Sundsvalls kommun. Förvaltningens mark- och exploateringsavdelning köper, säljer och förvaltar kommunens mark, parker och skog. Parkavdelningens grunduppdrag är att förvalta, sköta och utveckla kommunens parkområden, lekplatser, naturreservat och bostadsnära skogar.

Nu söker vi en parkarbetare till Parksektionen som har gedigna kunskaper och intresse för yrkets tekniska och gröna arbetsuppgifter.

Vi erbjuder ett arbete där du får vara ute och titta på fontäner, och körsbärsträden när de blommar under våren.
Vi erbjuder också friskvårdstimme och friskvårdsbidrag samt möjlighet för semesterväxling.

Du ingår i en arbetsgrupp tillsammans med åtta kollegor som är året runt anställda och ca ett 20-tal säsongsarbetare under sommaren samt skolungdomar. Arbetet varierar mellan årstiderna då fokus under sommartid kommer vara på tekniska delar såsom drift av fontäner, underhåll av utrustning såsom renovering och montering av parkbänkar, staket, trappor och träbroar, grillplatser, skyltar mm men även arbete med trädfällning, röjning, trädplantering och planteringsytor förekommer. Vintertid är de huvudsakliga arbetsuppgifterna skogsarbete i bebyggelsenära områden, renovering av utrustning och renhållning. I arbetet ingår att använda motorsåg samt andra maskiner.

Du arbetar till stor del självständigt och kommer ofta att möta allmänheten i ditt dagliga arbete.

Arbetet kan innebära handledning av säsongsarbetare och skolungdomar.

Arbetet innebär att vara ute i alla väder, tunga lyft samt arbete på höjd.

Du som söker har relevant trädgårdsutbildning, yrkesbevis eller TCYK-certifiering inom den gröna sektorn eller annan utbildning som arbetsgivaren finner relevant.

Du har aktuell erfarenhet av praktiskt park- och trädgårdsarbete.
Erfarenhet av driftteknik är meriterande.

Du har goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift.
God datorvana och B-körkort är ett krav.

Vi söker dig som tar ansvar för din uppgift och självständigt strukturerar, planerar och prioriterar ditt arbete. Du är nyfiken och har lätt för att lära dig nya saker och är inte rädd för att kavla upp ärmarna och dyka ner i tekniska detaljer. Du är lugn och tillmötesgående i mötet med andra. Du har en helhetssyn där du förstår din roll men ser till hela verksamhetens bästa. Du arbetar bra med andra människor, lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.

Tjänsteort: Sundsvall

Antal tjänster: 1

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde 1 april 2023 eller enligt överenskommelse

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och drogtest kan förekomma vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken: https://www.raddning.info/om-oss/jobba-hos-oss/raddningstjanst-i-beredskap

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Kontaktperson Monica Ohlsson
Telefon 060-19 16 63
Område Sundsvall
Yrkesroll Fastighet, Lokalvård, Miljö & Djurvård, Naturvård
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.sundsvall.se/
Sista ansökningsdag 22 feb 2023 (26 dagar kvar)

Om arbetsgivaren